Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłokietnik

Featured Replies

Napisano

Taki uniwersalny z biedronki.Czy podejdzie do F.

dzieki.

Napisano

Jak sam powiedziałeś, uniwersalny to czemu miałby nie podejść??

Kwestia jak jego mocowanie, ale moim zdaniem poszukałbym lepszej jakości podłokietnik - widziałem te z Biedronki i trochę słabe są..

PZDR VEN

Napisano

> Taki uniwersalny z biedronki.Czy podejdzie do F.

> dzieki.

Zalezy jaka ma budowe grinser006.gif . Ja do H zamontowalem podlokietnik Bottari - taki klasyk uniwersales za 49 zl grinser006.gif

cos podobny do tego: http://www.allegro.pl/item801063160_podlokietnik_uniwersalny_7_roznych_modeli_od_ss.html

I powiem ze w miare to wyglada - mam zamiar zamontowac tam CB wiec bede go mocno przerabial moze tez naciagne na niego jakis porzadniejszy material , skore i bedzie ok bo troche kolorystycznie sie wyroznia. Sprobuje zrobic pare fotek z CB to wrzuce na forum

Napisano

> dzieki.

jak uniwersalny to powinien spasować

miałem taki uniwersalny i ok.gif

niestety po 2czy 3 latach ułamało się zamykanie

ps ona ma plastikową czy metalową podstawę ?

mój był na plastiku i raczej taki sobie daruj

Napisano
  • Autor

> jak uniwersalny to powinien spasować

> miałem taki uniwersalny i

> niestety po 2czy 3 latach ułamało się zamykanie

> ps ona ma plastikową czy metalową podstawę ?

> mój był na plastiku i raczej taki sobie daruj

Podstawa metalowa,

koszt ok 40pln

Napisano

> dzieki.

Podejdzie. Mam taki kupiony w Biedronce, firma BOTTARI jak u kol. Oberona. Sprawuje się O.K. Jeździ ze mną już rok. W wyposażeniu dwa uchwyty z tyłu na puszki oraz zapasowy zamek pokrywy.

Napisano
  • Autor

> Podejdzie. Mam taki kupiony w Biedronce, firma BOTTARI jak u kol.

> Oberona. Sprawuje się O.K. Jeździ ze mną już rok. W wyposażeniu

> dwa uchwyty z tyłu na puszki oraz zapasowy zamek pokrywy.

Oto to, dzieki za info

Czołem.

Napisano

Ok zrobilem zdjecia i zainstalowalem radio.

Na poczatku myslalem o montazu w podlokietniku jednak zauwazylem super luke w ktora bez wiekszych ingerencji wpasowalem CB. Poki co zamontowane i wyglada to tak:

283058820-1.jpg

283058820-2.JPG

283058820-3.jpg

Jutro wrzuce w tunel srodkowy bo dzis juz ciemno i antene montowalem wiec mi sie nie chce grinser006.gif

czolem

Oberon

post-58851-14352505191808_thumb.jpg

Napisano

> Ok zrobilem zdjecia i zainstalowalem radio.

> Na poczatku myslalem o montazu w podlokietniku jednak zauwazylem

> super luke w ktora bez wiekszych ingerencji wpasowalem CB. Poki

> co zamontowane i wyglada to tak:

> Jutro wrzuce w tunel srodkowy bo dzis juz ciemno i antene montowalem

> wiec mi sie nie chce

> czolem

> Oberon

hmm.gif ta luka to chyba nie była na CB przewidziana zlosnik.gif ręcznego nie zamierzasz używać?

btw. ten model radyjka idealnie w miejsce popielniczki się montuje ok.gif

Napisano

Tez swego czasu szukalem podlokietnika aby dobrze pasowal i natym forum polecali skorpiona od Auto-Dino kupilem i jest lux nie wygina sie nie ugina a calym ciezarem ciala sie na niego klade jak poprawiam sie na fotelu, gleboki pojemnik super sprawa, nic nie zaslania, ten wzdluzny "schowek" jest dostepny. Jedyny minus to brak jakichkolwiek trzymaczy pod puszki itp., ale przynajmniej bralem z czystym sumieniem ze ladnie pasuje.

http://www.allegro.pl/item793072420_hit_podlokietnik_skorpion_opel_astra_i_jeden_1.html

Napisano

> ta luka to chyba nie była na CB przewidziana ręcznego nie

> zamierzasz używać?

> btw. ten model radyjka idealnie w miejsce popielniczki się montuje

Taa wiem wlasnie wymontowalem z Fki z popielniczki bo tam nieuzywane siedzialo (dziewczyna aktualnie uzytkuje Fke)

http://rudy.mif.pg.gda.pl/~rjagiels/srodek.JPG

To jest montaz dedykowany grinser006.gif do Astry H. A tam juz ciezko znalezc miejsce tak jak w Fce. Bylem przymierzyc i jest raczej ok i reczny dziala jutro po montazu sie zobaczy.

Dzis ten podlokietnik zdemontowalem do montazu radyjka wiec juz troche jezdzilem z takim ustawieniem i nic nie zmienialem w wysokosciach a taka luke w sam raz mialem wiec czemu nie wykorzystac... mialem wycinac w podlokietniku ale po co sie meczyc zobacze jak to zda egzamin 893goodvibes.gif

Napisano

> Jedyny minus

> to brak jakichkolwiek trzymaczy pod puszki itp., ale

A ja w swoim z czystym sumieniem wywalilem trzymacz puszek bo stwierdzilem ze nie bede uzywac a wydawal mi sie dodatkowym elementem ktory moze trzeszczec i skrzypiec wiec sio ... i kable tez mam jak poprowadzic i schowac grinser006.gif

Napisano

> To jest montaz dedykowany do Astry H. A tam juz ciezko znalezc

> miejsce tak jak w Fce.

Znam ten ból. Okazało się, że na moje radio nie ma miejsca wcale frown.gif Albo muszę zmienić radio albo założyć tak żeby było brzydko. Nie mogę się zdecydować zlosnik.gif Ale jeśli chodzi o U5x0/Harry-JohnnyII to miejsce popielniczki wchodzi idealnie i jeszcze się klapką zamyka biglaugh.gif

Napisano

> Ale jeśli chodzi o U5x0/Harry-JohnnyII to

> miejsce popielniczki wchodzi idealnie i jeszcze się klapką

> zamyka

Tak mialem wlasnie zainstalowane klapke cyk i gruszke do schowka ... super sprawa waytogo.gif

Edit : A widze kolega ma AIII ... jakis pomysl montazu?

Napisano

> Tak mialem wlasnie zainstalowane klapke cyk i gruszke do schowka ...

> super sprawa

> Edit : A widze kolega ma AIII ... jakis pomysl montazu?

Dla Ciebie to tak jak napisałem biglaugh.gif Dla mnie niestety nadziei nie ma buu.gif Jeździłem do magików od zabudowy wnętrz żeby jakoś swoje pudło upchać. Niestety okazało się że dla Herberta w AH miejsca nie ma. Chciałem je zabudować w podsufitkę koło lampki ale krzywizna dachu nie pozwala no chyba że by połowa radia wisiała na wierzchu sick.gif Proponowali mi właśnie wymianę radia na takie małe i montaż w popiołkę (radio w popielniczce, gniazdo mikrofonowe w dowolnym miejscu i zewnętrzny głośnik też gdzie chcę). A do Harry'ego proponowali jeszcze odcięcie panelu i jego montaż w podsufitce na tym przełamaniu koło lampki biglaugh.gif A ja albo zamontuję radio tak że nie będę go sam widział (doraźne powieszenie na plastikach mnie nie interesi, nie mam zamiaru go za sobą nosić) albo będę musiał kupić inne.

Napisano

ja mam radijko TTI770 i korzystam jak jade gdzies dalej srednio 1-2 w miesiacu nad montazem myslalem z miesiac i wymyslilem, wymontowuje oswietlenie wew na podsufitce i tam zamontowalem sobie uchwyt do radia i radyjko wisi ladnie pod podsufitka. Oczywiscie mi to jak najbardziej pasi ale wiadomo troche uciazliwe moze byc bo trzeba wyjac swiatelko i przykrecic radjo.

W sumie uchwyty na picie to racja ze malo potrzebne ale czasem by sie przydalo cool.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Czołem .

w koncu nabyłem ten podlokietnik i maly problem .Do czego go przykręcić (co musze dodatkowo zrobić (wiercić)gdzie do czego by było dobrze) .dz.za pomoc.

Napisano

> Czołem .

> w koncu nabyłem ten podlokietnik i maly problem .Do czego go

> przykręcić (co musze dodatkowo zrobić (wiercić)gdzie do czego by

> było dobrze) .dz.za pomoc.

Witam

jak masz te płytki metalowe na które nakladasz gumki to one maja dziurki u dolu tak ze złóż wszystko do kupy tak jak ma być docelowo poprzymierzaj się w fotelu no Zeby było poprawnie i trzeba zaznaczyć i zrobić dwie dziurki na każda stronę żeby dobrze trzymalo

Napisano

Ja przykręciłem podłokietnik do nakładki plastikowej na tunel. Czyli oba fotele na maksa do przodu i użyłem wkrętów samowiercących czyli wkrętak+wkręt i przymocowane. Tylko musisz pójść na kompromis: dźwignia ręcznego dostępna i łokieć ma gdzie się oprzeć. Ale ten kompromis znajdź najpierw na "sucho".

Napisano

Czterema, po dwa na stronę i jest stabilny. Żebym wiedział że ktoś będzie potrzebowski to zrobiłbym fotomanual.

Napisano
  • Autor

w te 4 otworki w "nóżkach",czy wierciłeś jakieś nowe otwory.

Napisano

> w te 4 otworki w "nóżkach",czy wierciłeś jakieś nowe otwory.

Ja mam w te w nozkach

Napisano

Nic nie wierciłem.

Napisano
  • Autor

> Nic nie wierciłem.

więc i ja przykręciłem na tych dziurkach i biega.

dzięki bardzo.

Napisano

ja zamontowałem taki przykrecając na dwie śruby z tyłu

a zamiast przednich śrub jest taśma przewleczona pod kanałem z luzem

a to po to ze jak potrzebuje użyć ręcznego to odpycham podłokietnik do tyłu i mam idealny dostęp do dźwigni np podczas ruszania pod górę bez żadnej gimnastyki

i jest przymocowany tam gdzie mi pasował do położenia reki

Napisano
  • Autor

> ja zamontowałem taki przykrecając na dwie śruby z tyłu

> a zamiast przednich śrub jest taśma przewleczona pod kanałem z luzem

> a to po to ze jak potrzebuje użyć ręcznego to odpycham podłokietnik

> do tyłu i mam idealny dostęp do dźwigni np podczas ruszania pod

> górę bez żadnej gimnastyki

> i jest przymocowany tam gdzie mi pasował do położenia reki

też sprytnie(i niewiele kombinacji)

opisz jak mocowałeś taśme

Napisano

> też sprytnie(i niewiele kombinacji)

> opisz jak mocowałeś taśme

po ustawieniu w najwygodniejszej pozycji (kiepski dostęp do hamulca)

zaznaczyłem i przykręciłem przez tylne otwory do obudowy tunelu ale z luzem i od środka skontrowane dwie nakrętki dostęp przez popielniczkę

tak aby w miarę lekko odchylał się do tyłu

akurat miałem pod ręką taśmę (taką jak np paski do plecaka) tylko cieńszą i węższą przewlekłem pod obudowę tunelu i przymocowałem do otworów przednich o długości tak aby odchylał się z 70-80% do tyłu

w pozycji normalnej opiera się o mocowania fotela tak że dość stabilnie stoi i nożna się całkiem nieźle oprzeć( nawet 3 letni syn wiele razy siedział na nim)

teraz nawet nagły dostęp do hamulca jest bezproblemowy

zamiast taśmy miałem użyć kawałka przewodu elektr. linki 1.5 ale trafiła się przypadkiem taśma chodź w pierwszych planach kupiłem taśme rzepa samoprzylepną w pasmanterii i miałem bez wiercenia zrobić ale nie było dobrego dostępu do hamulca

Napisano

Czy montowal juz ktos ten podlokietnik do Astry G?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.