Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w bagażniku

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu mocno parowała mi tylna szyba. Zacząłem podejrzewać, że gdzieś w aucie jest wilgoć. Zajrzałem do bagażnika, odwinąłem podłogę, wszędzie mokro. Wyjąłem koło, a tam... basen! Cała wnęka na zapas zalana wodą! boje_sie.gif Było tego z parę litrów na dnie, normalnie wszystko pływało faint.gif

Mieliście coś takiego w 3d? Pewnie gdzieś tylna klapa przecieka, jakieś sugestie?

Napisano

kumpel w vectrze kombi ( tej nowej ) mial dokladnie to samo. Gdyby zapas byl lzejszy to by sie unosil na wodzie zeby.GIF

winnym byl...

nieprawidlowo dokrecony klosz lampy po ostaniej wymianie zarowki idea.gif

Napisano

> jakieś sugestie?

Było wink.gif Nawet taki sam temat napisałem, tez to miałem, nieszczelny reflektor.

Dokręć sobie (3 śrubki), dla pewności ze to klosz sprawdź czy nie masz mokrej/wilgotnej wykładziny.

Napisano

Jeśli masz skywindowsa to może przeciekać dach na rogu i płynie pod tapicerka (autopsja) - przyczyną jest zatkany odpływ. rainy.gif

Napisano

Najczęściej to tylne lampy. Otwórz "schowki" z tyłu, gdzie masz dostęp do tylnych lamp. Jeżeli woda jest pod lampami w tym miejscu, to masz winowajcę.

Należy zwrócić uwagę również na to, że jeśli woda leci właśnie tą drogą, to może zalać kostkę połączeniową do lamp. Pierwszym w kostce u góry jest przewód masowy - zwarcie gotowe i komunikat awarii świateł na wyświetlaczy kompa murowany...

Napisano
  • Autor

> Było

Przejrzałem wszystkie wątki pod hasłem "woda" i nie znalazłem niewiem.gif

Na razie wysuszyłem ile się dało. Wywaliłem wszystko z bagażnika i wyciągnąłem podłogę. Zdjąłem plastikową osłonę z klapy i drugą ze środka bagażnika. Zacieki są po wewnętrznej stronie blachy bagażnika (tej pod osłoną). Przyjrzałem się też silnikowi wycieraczki w szybie - wokół trzpienia. Przy tej gumowej tulei (uszczelce) widać jakiś osad/kamień. Być może przecieka właśnie tamtędy... hmm.gif

Dzięki koledzy za wskazówki, sprawdzę jeszcze tylne lampy cfaniaczek.gif

Napisano

> Przy tej gumowej tulei

> (uszczelce) widać jakiś osad/kamień. Być może przecieka właśnie

> tamtędy...

187deeb07dca3056med.jpg

22e46b7cdcb5d29emed.jpg

7bca7c4e8f3a4ce2med.jpg

Jeśli jest tak jak tutaj to raczej nie tędy droga

Napisano
  • Autor

U mnie wygląda to tak:

283111650-szyba.jpg

Nie wiem jednak czy akurat tamtędy dostaje się woda hmm.gif Po sugestiach kolegów udało mi się jednak znaleźć przynajmniej jeden przeciek. Leci pod lewą lampą icon_eek.gif

post-68528-14352505384451_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.