Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Isuzu 1,7 CDTI 101 KM w Astrze H kombi

Featured Replies

Napisano

Witam - dawno się nie odzywałem.

Moja II śmiga świetnie ale nadchodzą zmiany. trochę nieoczekiwanie mam okazję nabyć III kombi prosto z Niemiec z 2005 r i chyba wiarygodnym przebiegiem 180tys. Co sądzicie o tym silniczku w tej wersji - 101 KM - czy na kombi to nie za mało - i jak postrzegacie ten motorek. Po pierwszych oględzinach auto wygląda na ok.

Pozdrawiam

Napisano

jedyna słuszna jednostka napędowa w astrze to isuzu, a do tego 101KM będzie ją nieźle popędzał. Słabsza wersja radzi sobie nieźle, a co mówiąc wzmocniona.

Napisano

Dobry wybór ,mam taki w pracy ,tyleże 6 biegowy ok.gif

2007 r i 155 tysięcy km.

nic się nie dzieje tylko jedna świeczka dała ciała.Bardzo fajnie jedzie .

Może troszkę z dołu słabo ale to nic ,moja prywatna Y17DT ma gorzej a i tak ją lubię .Minimum czasu co raz jej poświęcić i cacy będzie

Napisano

> Może troszkę z dołu słabo ale to nic ,moja prywatna Y17DT ma gorzej a

> i tak ją lubię .Minimum czasu co raz jej poświęcić i cacy będzie

Wszystkie isuzu z dołu mają kiepskie przyspieszenie, ale to kwestia wyczucia i da się jechać nie czując tego.

Napisano

> Witam - dawno się nie odzywałem.

> Moja II śmiga świetnie ale nadchodzą zmiany. trochę nieoczekiwanie

> mam okazję nabyć III kombi prosto z Niemiec z 2005 r i chyba

> wiarygodnym przebiegiem 180tys. Co sądzicie o tym silniczku w

> tej wersji - 101 KM - czy na kombi to nie za mało - i jak

> postrzegacie ten motorek. Po pierwszych oględzinach auto wygląda

Jezeli wszystko ok ....ale sprawdz to pozadnie z jakims fachowcem co zna temat ...i te 180 tys byla serwisowana to mysle ze warte zainteresowania. Jezeli cena jest ok - jednak ma to juz te 180 tysi. Co do samego silniczka mysle ze to jeden z bardziej polecanych diesli do Astry ... dla mnie przy przesiadce z Fki zaskoczeniem bylo jedynie spalanie ... w fce 5.5 do 6 przy "dynamicznej" jezdzie ... w H juz gorzej srednio 6.5 mimo spokojnej raczej jazdy... roznica w mocy jest znaczna 68KM do 101KM

Napisano

> Słabsza wersja radzi sobie nieźle, a

> co mówiąc wzmocniona.

ale jaka slabsza wersja? 101 wzgledem 110? bo w 2005 chyba nie bylo 110 KM w H... Wiele osob zchipowalo ten silnik ponoc do 130 KM ale ja osobiscie jestem daleki od tego (sprzeglo mniejsze zaciski hamitp)

Napisano

Ja przyłączę się do pytania odnośnie tego silnika:

Czy 1.7 cdti miał DPF na rynku niemieckim seryjnie/za dopłatą/ nie było go wcale do pewnego momentu ? Jak to jest ?

Osobiście spotkałem się z opinią, że w Niemczech od roku modelowego 2007 był seryjnie w 1.7 cdti, ale co wcześniej to nie wiem niewiem.gif Bardzo byłbym wdzięczny jakby ktoś mi objaśnił jak to było w tym silniku... (ew. z 1.9 cdti też, chociaż tu mi się zdaje, że na rynku niemieckim był seryjny... )

Pozdrawiam

Napisano

> ale jaka slabsza wersja? 101 wzgledem 110? bo w 2005 chyba nie bylo

> 110 KM w H... Wiele osob zchipowalo ten silnik ponoc do 130 KM

> ale ja osobiscie jestem daleki od tego (sprzeglo mniejsze

> zaciski hamitp)

według tego wykazu są 80KM

Napisano

Co do DPF w 1.7 podobno od 2007 bylo montowane. to czy masz DPF moze takze "powiedziec ci" tabliczka znamionowa na tabliczce znamionowej umieszczonej przy drzwiach pasazera

jak w ramce na tabliczce jest wartość poniżej 1.00 to jest DPF.

tu masz cos na ten temat: http://astraklub.pl/viewtopic.php?t=14296

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuje za Wasze uwagi i rady - wiele razy pisałem na tym forum i nigdy nie zostałem bez echa - dzięki. Co do asterki, wczoraj oglądałem po raz drugi przy dziennym świetle - wszystko ok, ale jakoś mnie nie kręci - trochę przeraża ten przebieg choć zdaję sobie sprawę że na zachodzie samochód służy do jazdy i jeszcze jedno ma hak - a jak te 180tys przeleciała z przyczepą.Dodam że kompletnie nie znam się na dieslach, przy mocniejszej przegazówce trochę zadymi. Co do filtra c.s to w motorze tą wartość podają jako 0,50 - powyżej bez filta, niżej 0,50 i 0,50 filtr jest. w oglądanej przeze mnie wartość ta wynosi 0,40 czyli jest. gorąco pozdrawiam

ps; moja stara asterka jest prawie jak członek rodziny i będzie trudno się z nią rozstać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.