Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shell Helix Ultra Diesel 5W/40

Featured Replies

Napisano

4 litry oleju można kupić na stacji Shell za 199 zł, ten sam można kupić na allegro za 125 + koszty przesyłki, czy jest to możliwe, że oleje też podrabiają?

Napisano

> 4 litry oleju można kupić na stacji Shell za 199 zł, ten sam można

> kupić na allegro za 125 + koszty przesyłki, czy jest to możliwe,

> że oleje też podrabiają?

To, że oleje podrabiają to mnie nie dziwi. Bardziej mnie dziwi dlaczego porównujesz ceny z Allegro (z reguły tanio, często najtaniej) z cenami na stacji paliwowej (z reguły najdrożej).

Napisano

A ile kosztuje w ASO?

Napisano
  • Autor

Chcę kupić jak najtaniej, ale kiedy zobaczyłem taką różnicę to mam obawy że kupie taniej ale jakąś podróbę.

Nie pytałem ile w ASO.

Napisano

Myślę, że spokojnie możesz kupić ten olej. W końcu np taki lotos jest tańszy w auchan niż na stacji.

Ja też kupiłem tanio shella 10w60 na allegro. Okazało się, że jest importowany (brak naklejek w j. polskim). Dostałem normalnie paragon, z autem się nic nie dzieje.

Napisano

Mam partnerstwo Shella i cena 125 jest możliwa.

Napisano

> z autem się nic nie dzieje.

Nic specjalnego nie będzie się działo, nawet jeżeli olej jest podrobiony. Jeżeli sprzedawca był nieuczciwy, to kupiłeś jakiś chiński olej i cieszysz się, że jeździsz na Shellu. Kwasu siarkowego, szybko przeżerającego silnik, nikt w butelki po oleju raczej nie nalewa wink.gif

Napisano

Gdzieś czytałem, że te tanie oleje z allegro są po prostu "importowane" zza zachodniej granicy bo tam są tańsze.

Napisano

W Makro Shell Helix Ultra 5W/40 za 5L wołają 145,18 zł. Więc myślę, że cena z allegro wydaje się być uzasadniona i realna. Najgorsze ceny są właśnie na firmowych stacjach benzynowych.

Pozdr.

Napisano

> Nic specjalnego nie będzie się działo, nawet jeżeli olej jest

> podrobiony. Jeżeli sprzedawca był nieuczciwy, to kupiłeś jakiś

> chiński olej i cieszysz się, że jeździsz na Shellu. Kwasu

> siarkowego, szybko przeżerającego silnik, nikt w butelki po

> oleju raczej nie nalewa

Demonizujesz.

Z chin pewnie jest. Jak większość dzisiaj, bo gdzie taniej kupi się komponenty do wyprodukowania oleju.

Nie usłyszałem niepokojących objawów takich jak głośniejsza praca hydrauliki przy rozruchu etc, świadczących o tym, że sprzedali mi hipola czy kujawskiego.

Sprzedawca obraca olejami, kupuje u niego wiele osób, komentarze pozytywne, wystawia faktury, podaje adres siedziby hurtowni. Raczej nie wygląda to na kogoś, kto sprzedaje nie wiadomo co.

A to, że importowany i trochę tańszy, to tak jak z proszkami do prania.

Napisano

Ja kupowałem u Tego sprzedawcy tyle, że akurat mobila, jeszcze nie wlewałem bo do wymiany 1k km. Dodam, że nie znam tego sprzedawcy i nie mam z nim nic wspólnego - aby nie było, że naganiam klientów. Miał tego na stanie sporo, opakowanie wygląda na nienaruszane (oryginalne). Tak naprawdę to w sklepie czy na stacji wg. mnie mamy taką samą gwarancję jak na allegro, że trafimy "oryginalny" cokolwiek to znaczy olej. Ja miałem po drodze z Katowic do D.G. więc koszt przesyłki odpadł, tym bardziej, że w sumie nie licytowałem bo nie miałem zamiaru kupować, jak pisałem trafił się kurs podjechałem, powołałem się na allegro, pan sprawdził na allegro ceny i w takiej mi sprzedał, normalnie był ten olej drożej.

Widać wielu sprzedawców traktuje allegro jako tanią formę reklamy, może i sprzedaje po kosztach, któż to wie?

Zresztą tak samo kupiłem 3 lata wstecz akumulator, szukałem w okolicy na allegro dużego sprzedawcę akumulatorów, aby był w temacie i miał sprzęt np. do pomiaru sprawności (pojemności) akumulatora czy też prądu rozruchu.

Znalazłem, podjechałem, okazało się, że mój akumulator kończy żywot.

Na wstępie powołałem się na allegro, że tam dorwałem kontakt (prowadziłem korespondencję ze sprzedawcą). Pan mi zaproponował nowy akumulator, patrze na półkę tam cena 380pln (o ile dobrze pamiętam), mówię, że ja nie byłem przygotowany na taki wydatek, chciałem tylko sprawdzić mój akumulator.

Pan do mnie, że jestem z allegro, odpowiadam, że tak, po czym wziął kalkulator do ręki, po chwili powiedział 278pln, a ja że biorę.

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.