Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie 1.9 JTD

Featured Replies

Napisano

Stilo mi sie dziwnie zachowuje zwłaszcza na pierwszym biegu ruszam i okolo 1300-2000 obrotów dziwnie sie częsie a wyglada to tak samo jak gdy autu np brakuje mocy na wyższym biegu i go poddusza!! co to może byc prosze o podpowiedz co sie dzieje?? dziekuje

Napisano

Któraś z poduszek silnika/skrzyni? Mocno zwichrowane sprzęgło i/lub dwumas? Lewe paliwo/zatkany filtr? Coś nie tak z wtryskiwaczem? I inne... zlosnik.gif

A w ogóle to tylko drgania, czy jeszcze jakieś inne objawy?

Napisano
  • Autor

> A w ogóle to tylko drgania, czy jeszcze jakieś inne objawy?

no tak dziwnie telepie takie odczuwalne drgania tak jakby auto miało zgasnac tak jakbym je dusił!! najlepiej to czuc na pierwszymm biegu!! a na innych słabo!

Napisano

Ale przyśpiesza normalnie, czy w ogóle go "dławi"? Ja i tak obawiam się więcej nie pomogę, ale staram się zadać pytania, które "lepszym ode mnie" pomogą Ci szybciej pomóc.

Napisano
  • Autor

> Ale przyśpiesza normalnie

no przyspiesza normalnie przynajmniej w moim odczuciu!

Napisano

> Stilo mi sie dziwnie zachowuje zwłaszcza na pierwszym biegu ruszam i

> okolo 1300-2000 obrotów dziwnie sie częsie a

Hmmmm zbyt wiele mozliwości ..... ja mogę obstawiać na łożysko podporę na półosi prawej..... niewiem.gif

Napisano

Dwumas i sprzęgło na 99% można odrzucić, przynajmniej w moim odczuciu.

Napisano

Zalezy czy to taki efekt jakby egr byl do wymiany , czy taki jakby dwumas/sprzeglo sie konczylo , ja potrafie te 2 sprawy odroznic a ty ? Podpowiedz , niech ktos kuka na wydech jak ruszasz ;P

Napisano

mialem takie cudo raz u siebie. Auto sie trzeslo jak galareta, jak animowana bomba w kreskowce tuz przed wybuchem. Zimny, na spokojnych obrotach przy ruszaniu spod swiatel.

Nie mam absolutnego pojecia co to bylo. Bylo to jednorazowe.

Auto mam dokladnie przekopane przez Marcina wiec

- rozrzad swiezy = odpada

- filtry swieze = odpada

- sprzeglo zdrowe ( inaczej nie wgral by mi robaka )

- dwumas zdrowy ( jw)

Stalo sie to w dniu ok 3-5^C ok. miesiaca temu. Teraz znow sie chlodniej robi...zobaczymy czy wroci drgawka wink.gif

edycja

Niepamietam ile bylo paliwa w baku ( staram sie nie jezdzic na oparach ) i nie leje "od tira u henka " jednoczesnie nie swirujac z bp ultimate itp...

Napisano

> Stilo mi sie dziwnie zachowuje zwłaszcza na pierwszym biegu ruszam i

(...)

-- wszystko: od poduch, przez półoś a skończywszy na dwumasie / sprzęgle.

Pierwszy krok - na kanał / podnośnik i sprawdzić wszystkie punkty mocowania silnika.

JAki przebieg ??

Napisano

Borykam sie z podobnymi problemami, u mnie byl to najpierw dwumas, wymieniony razem ze sprzeglem, potem wszystkie poduszki wymienione, potem krzyzaki wewnetrzne wymienione !!! Zostaly tylko krzyzaki zewnetrzne smile.gif

W sumie po tych wszysktich wymianach problemy dwumasu itp zniknely ale dalej na niskich obrotach czuc bylo drgania, jak by od skrzyni przez tunel i zostal ciagle problem takiego stuku przy ostrym wcisniecu gazu. Po "robaku" wyszlo ze to mimo wszystko dwumas ciagle cos nie ten teges, ale opcji pozostaje wciaz dosc duzo, te przeguby zewnetrzne skonczywszy nawet na dyferku.

Napisano
  • Autor

ale ja wymieniłem dwumas sprzęgło i wiele innych rzeczy!!

Napisano

> ale ja wymieniłem dwumas sprzęgło i wiele innych rzeczy!!

No to tak jak ja i dalej lipa smile.gif

Napisano

Sprawdzałeś jak wygląda koło pasowe ? Jak jest zużyte (czasem nie widać nawet pęknięć na gumie) to potrafi nieźle buda latać. Przewaznie widać ślady zużycia.

Napisano

Mam od jakiegoś czasu podobny ale jednocześnie nieco inny i rzadziej oraz nie regularnie występujący objaw.Podczas normalnego ruszania -raczej jak silnik jest nagrzany-wydaje się że auto się zatyka/dusi,jakby nie dochodziło paliwo/powietrze, czasem prawie robi "kangurki",wciskam wtedy sprzęgło, dociskam pedał gazu-wyższe obroty i jedzie.Najczęściej po wdepnięciu "gazu" zostaje czarna chmura za autem.Żadnych komunikatów z kompa,mam na pewno do wymiany poduszki silnika-czuć i słychać-wymienię przynajmniej przednie-prawie dwie setki na liczniku,oraz nabytą blaszkę z 3ma otworami do przytkania zaworu-najpierw czyszczenie będzie bo z 1,5 roku minęło od czyszczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.