Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o sterownik z pilotem do centralnego zamka.

Featured Replies

Napisano

Witam, U mnie w rodzinie ma Stilo z 2002 roku. I chciałbym dowiedzieć czy do stilo z centralnym zamkiem można zamontować sterownik na pilota do otwierania i zamykania zamka?

Napisano

> Witam, U mnie w rodzinie ma Stilo z 2002 roku. I chciałbym dowiedzieć

> czy do stilo z centralnym zamkiem można zamontować sterownik na

> pilota do otwierania i zamykania zamka?

Stilo z 2002 roku powinno posiadać (bo chyba wszystkie wersje miały, mylę się? confused.gif ) fabryczny zamek na pilota i co najmniej jeden oryginalny kluczyk powinien mieć przyciski do sterowania tymże. Jeżeli takiego kluczyka brak, to można go dorobić w ASO.

Montowanie dodatkowych sterowników (o ile w ogóle jest możliwe) mija się z celem bo wszystkie funkcje są zaprogramowane fabrycznie w komputerze samochodu ok.gif

Napisano

Mało tego tym samym kluczem możesz otwierać i zamykać szyby w samochodzie zdalnie i ręcznie.

naciśnij otwieranie i trzymaj a szyba też ci się opuści.

Możesz to również zrobić wkładając klucz do zamka, ustawiasz go tak jak się otwiera zamek i chwilke w takim położeniu go zostawiasz, a szyba ci się opuści.

I oczywiście zamykac tez można.... cool.gif

Napisano
  • Autor

czyli nie da zamontować sterownik żeby otworzyć na pilota drzwi i szyby?Tylko do ASo ze zaśpiewa koszt polowy wartości Fiata stilo.

Napisano

> czyli nie da zamontować sterownik żeby otworzyć na pilota drzwi i

> szyby?Tylko do ASo ze zaśpiewa koszt polowy wartości Fiata

> stilo.

Koledzy pisza ze sterownik stilo juz ma. Koszt nowego kluczyka z pilotem + sparowanie z samochodem w ASO powinno wyjsc <1kpln.

Napisano

> czyli nie da zamontować sterownik żeby otworzyć na pilota drzwi i

> szyby?

A jak kupisz kluczyk z pilotem na allegro, zmienisz grot ze swojego i go wgrasz w ASO do Stilo to nie będzie działać? Koszta pewnie wyniosą około 200 zł.

Tutaj masz nowy komplet.

Napisano
  • Autor

> A jak kupisz kluczyk z pilotem na allegro, zmienisz grot ze swojego i

> go wgrasz w ASO do Stilo to nie będzie działać? Koszta pewnie

> wyniosą około 200 zł.

> Tutaj masz nowy komplet.

Hmmm a taki zestaw?http://moto.allegro.pl/item833012021_super_sterownik_wybierz_pilota_kierunki_dom_szyb.html

Napisano

> Hmmm a taki

> zestaw?http://moto.allegro.pl/item833012021_super_sterownik_wybierz_pilota_kierunki_dom_szyb.html

Pamiętaj że Stilo ma multipleksową instalację elektryczną, a to komplikuje montaż wszelkich elektrycznych gadżetów nie przewidzianych w fabryce.

Teoretycznie pewnie by się dało to zamontować, ale wymagałoby to poważnej ingerencji w elektrykę co w przypadku stilo jest raczej złym pomysłem. Serwisy nie radzą sobie czasem z failurami przy fabrycznej instalacji, o takich wynalazkach strach nawet pomyśleć.

Napisano

> Pamiętaj że Stilo ma multipleksową instalację elektryczną, a to

> komplikuje montaż wszelkich elektrycznych gadżetów nie

> przewidzianych w fabryce.

> o takich wynalazkach strach nawet

> pomyśleć.

Odnośnie dorobienia sterownika to przerabiałem to.

Jeśli chodzi o zamontowanie sterownika to nie ma z tym problemu - działa zamykanie i otwieranie (przodu i bagażnika). Jest problem jeśli chodzi o opcję informowania kierunkami o zamknięciu bądź otwarciu - tak przynajmniej twierdzi elektryk, który mi to podpinał.Coś tam trzeba gruntownie przerabiać (słowa elektryka) - ale nie dam za to głowy.

Napisano
  • Autor

Czyli trzeba miec kluczyk oryginalny na pilota i trzeba zaprogramować z kodu i to wszystko?

Napisano

> Czyli trzeba miec kluczyk oryginalny na pilota i trzeba zaprogramować

> z kodu i to wszystko?

Tzn. ja nie robiłem nic przez ASO - kupiłem sterownik centralnego na allegro i tyle - mam kluczyk scyzoryk, ale bez przycisków sterowania + brelok z przyciskami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.