Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] demontaż błotnika

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych forumowiczów.

Dzisiaj spotkało mnie małe bum. Jak to zazwyczaj bywa były zielone w każdą stronę, ale ja swojego jestem pewny na 1000%. Nie ważne, fakt jest taki, mam zbitą lampę i pogięty błotnik prawy. Moje pytanie jest takie, czy da się zdjąć ten błotnik bez całkowitego demontażu zderzaka? Chciałbym ten błotnik jakoś wyklepać i wmontować lampę bo inaczej lampa nie wejdzie.

Napisano

Da się bez ruszania zderzaka. Trzeba tylko trochę ruszyć atrapę bo jest tam jeden z wkrętów.

Napisano

Współczuje naprawdę.

Hm... nie wiedziałem, że kolega jest z Warszawy, jak można wiedzieć to gdzie to felerne zdarzenie miało miejsce??

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> , jak można wiedzieć

> to gdzie to felerne zdarzenie miało miejsce??

Skrzyżowanie Szwedzkiej i Stalowej, kamera niestety nic nie zaobserwowała.

Napisano

kamera niestety nic nie zaobserwowała.

A to peszek frown.gif

Napisano
  • Autor

> Da się bez ruszania zderzaka. Trzeba tylko trochę ruszyć atrapę bo

> jest tam jeden z wkrętów.

Atrapa też do wywalenia bo kawałek jej odpadło ten fragment pod lampą więc tym się nie przejmuję.

A tak to wygląda:

IMG.JPG

Napisano
  • Autor

> kamera niestety nic nie zaobserwowała.

> A to peszek

Ale gość przestraszył się rozprawy sądowej, bo miał nieco lepsze auto i AC wypłaciło by mu kasę dopiero po rozstrzygnięciu sprawy a to może trwać i trwać w takiej sytuacji. Dlatego zaproponowałem gościowi, że wezmę winę na siebie (nie mam punktów a o wzwyżkę OC się nie martwię) pod warunkiem że da mi kasę na mandat + dodatkową kasę na remont. Kwoty jeśli pozwolicie zachowam w tajemnicy. W ten sposób mam kasę na remont a i na wymianę rozrządu mi starczy grinser006.gif

Napisano

No patrząc na zdjęcie, miałem swego czasu podobną stłuczkę, dodałbym jedynie jeszcze pęknięty zderzak, rzeczoznawca wycenił na 4kpln i szkoda całkowita, a że fura była ubezpieczona na 7,5 kpln więc pozostała kwota i tak starczyła. Szkoda, że oddałem brykę na naprawę bezgotówkową.

Powodzenia w naprawie i pzdrowienia VEN

Napisano
  • Autor

Zderzak też pękł, ale w taki sposób, że gołym okiem nie widać.

Tyle szczęście że walnąłem w Renówkę, masa plastiku i to uchroniło od większych zniszczeń, ale Renia za to wyglądała fatalnie.

Ale żarówki mi ocalały grinser006.gif

Napisano

biorąc pod uwagę rocznik, sytuację i jeżeli nic poza blachami nie uległo odkształceniu to było jedyne dobre rozwiązanie kłopotu.

pozdrawiam.

W zeszłym tygodniu, w piątek (jak pierwsze śniegi spadły) miałem zielone ale kontem oka yikes.gifzauważyłem że tramwaj tramwaj ochoczo przecina mi drogę - w porę się zatrzymałem i dalej miałem zielone a tramwaj pojechaaaał.

strachu się najadłem :

Napisano

> Da się bez ruszania zderzaka. Trzeba tylko trochę ruszyć atrapę bo

> jest tam jeden z wkrętów.

Ale z boku błotnik trzymają 2 lub 3 śruby do których brak dostępu bez odkręcenia zderzaka... Jedną można ruszyć odginając brzeg zderzaka, ale na resztę nie miałem pomysłu i ściągnąłem w końcu zderzak.

Napisano
  • Autor

> Ale z boku błotnik trzymają 2 lub 3 śruby do których brak dostępu bez

> odkręcenia zderzaka... Jedną można ruszyć odginając brzeg

> zderzaka, ale na resztę nie miałem pomysłu i ściągnąłem w końcu

> zderzak.

Czyli jednak muszę go zdjąć, zapewne śruby są gdzieś w podłużnicach a na bokach tylko jest nasuwany, dobrze rozumiem?

Napisano

Ja zdejmowałem błotnik i jakoś się dostałem do tych wkrętów łapą.

Fakt, że po lekkim odgięciu zderzaka.

Napisano
  • Autor

OK. Mam rozumieć, że są tacy co im się udało. Łapę mam nie za dużą, Pudzian nie jest więc może się uda.

Napisano

> biorąc pod uwagę rocznik, sytuację i jeżeli nic poza blachami nie

> uległo odkształceniu

Nie przewiduje dodatkowych zniszczen, pod blotnikiem jest tak (co prawda duga stona):

283306039-przod.jpg

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.