Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ABS & ASR

Featured Replies

Napisano

Zaswiecily mi sie dwie kontrolki abs i asr. Co to moze oznaczac i co z tym zrobic???

Napisano

> Zaswiecily mi sie dwie kontrolki abs i asr. Co to moze oznaczac i co

> z tym zrobic???

Naładować porządnie akumulator.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Na razie proponuję poczekać, bo może błąd jest chwilowy i po ponownym odpaleniu i przejechaniu pewnego odcinka zniknie.

Jeśli nie, to jak kolega napisał trzeba naładować akumulator. Gdy to również zawiedzie to chyba zostaje examiner i odczytanie co konkretnie powoduje błędy.

Napisano
  • Autor

ostatnio mi sie zapalilo ze dwa dni temu ale po przejechaniu przez tory kolejowe zgasilo a teraz zapalilo i pali caly czas. Podlacze pod prostownik w garazu na noc i zobacze.A jak to nie pomoze to pod kompa trzeba bedzie podpiac

Napisano

> ostatnio mi sie zapalilo ze dwa dni temu ale po przejechaniu przez

> tory kolejowe zgasilo a teraz zapalilo i pali caly czas. ac

Czyli jeden z 4 kabli urwany przy kole ....

Napisano
  • Autor

Ladowalem cala noc i nic nie momoglo to wiec sprawdzic kable przy kochal rozumiem jeszcze ??

Napisano

> kochal rozumiem jeszcze ??

Tak dokładnie przy piastach i na odcinku od piast do zawieszenia i dalej.... - sa wtyczki i czasami to one gniją a czasami

Napisano
  • Autor

> Tak dokładnie przy piastach i na odcinku od piast do zawieszenia i

> dalej.... - sa wtyczki i czasami to one gniją a czasami

czasami gnija a czasami... ??????

Napisano

> czasami gnija a czasami... ??????

Wtyczka może sie odłączyć.

Bywa, że to przewód sie urwie, pęknie.

Powodów błędu może być więcej:

- uszkodzone łożysko na piaście - luzy

- uszkodzenie paska magnetycznego

- zabrudzenie paska magnetycznego opiłkami

Sprawdź co mozesz a jeśli nie znajdziesz to do ASO ... na diagnozę i wykasowanie błędów - bynajmniej bedzie wiadomo które to koło lub koła wink.gif

Napisano
  • Autor

to chyba bedzie z powodu lozyska bo mam do wymiany w prawym przednim kole :/;/;/;/;/

• 2 tygodnie później...
Napisano

I jak? Uporałeś się z problemem ABS&ASR FAILURE ? Daj znać co było przyczyną problemów u Ciebie!

Dziś rano jadę sobie spokojnie, prosta droga, trochę ślisko a tu nagle czacha.gif ABS&ASR FAILURA!!! U mnie komunikaty wyskakują chyba kilkanaście do kilkudziesięciu sekund po tym jak zaczynam jechać, na postoju jest cisza - chyba, bo na gorąco piszę na forum i jeszcze dokładnie tego nie sprawdziłem :-(

• 2 tygodnie później...
Napisano

> I jak? Uporałeś się z problemem ABS&ASR FAILURE ? Daj znać co

> było przyczyną problemów u Ciebie!

> Dziś rano jadę sobie spokojnie, prosta droga, trochę ślisko a tu

No cóż, szkoda, że nie doczekałem się odpowiedzi :-( Niestety coraz częściej mam wrażenie, że ludzie pytają a jak znajdą odpowiedź to zapominają o forum :-(.

BTW problemem u mnie było łożysko (204zł). Niestety w związku z tym popsuła się piasta oraz czujnik ABS (94zl). Części w sumie kosztowały ok 500zł, robocizna ok 250zł. Teraz auto śmiga już całkiem ładnie ;-)

pzdr...

/kustosz

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

nie pisalem bo sie nie uporalem z tematem ;p lozysko wymienione ale blad jak byl tak jest ale teraz jak bede mial czas to bede sprawdzac wszystkie czujniki przy kolach i jak nic nie znajde to do aso sie wybiore

Napisano

Mi uporczywie zapalała się kontrolka ASR i to zawsze w tym samym miejscu ( zawsze po przejechaniu tego samego dystansu od domu ). Po jakimś czasie zorientowałem się, że pali mi się cały czas światło STOP ( problem z włącznikiem przy pedale ). Usunąłem problem STOPU i kontrolka ASR zamilkła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.