Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oswietlenie tylnej kanapy - zwarcie zarowa zazy non stop

Featured Replies

Napisano

Witam

mam problem z moim 4 letnim stilkiem frown.gif 2 dni temu byly morzy po -20 ale to nic wczesniej takze byly i dawal sobie spokojeni rade ale te 2 dni temu pojezdzilem nim postal w cieplym garazu i potem sie zaczelo. wczoraj wsiadlem do niego chce odpalic i jak zwykle przy takich mrozach rozgrzewam przynajmniej siwece 2 razy a on ledwo odpalil.... mysle sobie aku... ale tak szybko? ma 4 lata dzien wczesniej bylo zimno i nawet nie jeknal... a teraz... no nic pojezdzielm wrocilem a ze zonka moja dobra obserwatorka zobaczyla ze zarowa w posufitce lekko zazy (prawa) niea dalo sie jej wlaczyc ani wylaczyc nie zapalala sie tazke przy otwieraniu drzwi wieczorem widac bylo wyraznie jej zazenie sie i podejrzewam ze ona czerpala mi aku... ale do rzeczy moje pytanie jest co sie dzieje???? czy ktos juz mial cos podobnego albo to samo??? i jak sobie z tym poradzic??? wiem jest archiwum ale nic ciekawego tam nie znalzalem poza swiecaca lampa stopu, i ciaglym swieceniem przedniego oswietlenia wnetrza kabiny od strony kierowcy... tam tazke nic nie ma.... na dzien dzisiejszy wyciagneta jest ta zarowa kosztem klosza:( a tak na marginesie kos wie jak wymontowac ta lampe podsufitowa z tylu??

pozdro !!!

Napisano

O ile pamientam, to jest to zasilane bezpośrednio Z Body Compa za pośrednictwem tranzystorów.... to co opisujesz wskazuje albo na zły styk żarówki - coś zaśniedziało albo na uszkodzenie tranzystora ....

Ja proponuje wyciągnąc na razie żarówkę i tyle .... poczekać do wiosny

Co do lampki to nie pamientam - 2 x ją wyciągałem i jest na wciski + śruby na torx .... a może tylko na wcisk hmm.gif

Napisano

> O ile pamientam, to jest to zasilane bezpośrednio Z Body Compa za

> pośrednictwem tranzystorów.... albo na uszkodzenie

> tranzystora ....

Konkretnie to napięcia podają na poszczególne obwody 4-kanałowe drivery VNQ830M 3 szt. i jeden VNQ810M.

Napisano
  • Autor

> Konkretnie to napięcia podają na poszczególne obwody 4-kanałowe

> drivery VNQ830M 3 szt. i jeden VNQ810M.

dzieki za info ! smile.gif w dniu wczorajszym wyciagnalem zarowe i ok dzis po -18C odpalil smile.gif a powiem ze sie balem. sprawdzilem napiecie jakie jest podawane na ta zazaca sie zarowe 0,24V nie mam pojecia czy duzo ale.... dmucham na zimne smile.gif (w te morzy:))

koledzy i kolezanki mma ine pytanie dzis chcialem zobaczyc czy nie ma innego "swiecacego" miejsca i co ciekawe podjechalem po blok wylaczylem silnik, swiatla i wcisnalem z kluczyka zamkniecie zadnijcie co sie stalo ??? cala deska w drzwiach byla podswietlona frown.gif zalamalem sie ale!!! otworzylem drzwi zamknalem, zablokowalem z klucza i bylo ok. stwierdzam ze stilaki to raczej nie byly projektowane na temperatury pol syberyjskie smile.gifgrinser006.gif.

ps. raz jeszczedzieki za info i poczekam do wiosny moze oddtaje ... bedzieto dluga zima bo luty zapowiadaja zimny smile.gif brrrr

Napisano
  • Autor

> Nie wrzucił ktoś tam przez przypadek LEDów?

nie tam nie ma ledow tylko zwykla zarowa taka jak w tablicy smile.gif

a jak by byly ledy to co??? no poza tym ze mniej by zzeraly aku.. smile.gif takze kiszka bo wciaz by swiecily frown.gif

Napisano

> nie tam nie ma ledow

Bo ktoś próbował tam ledy wrzucić i właśnie cały czas się lapmka świeciła (przez to przygasanie/rozjaśnianie w czasie wył/wł)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.