Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto kupić Clio 1 94r

Featured Replies

Napisano

Siemka biję do was w sprawię autka renault clio 1 z 94r. Jadę jutro oglądać to autko i zastanawiam się na co w szczególności zwrócić uwagę. Słyszałem że potrafią się w nich psuć drobiazgi.

Autko które będę oglądał posiada silnik 1.4e najprawdopodobniej RT

Posiada ono troszkę bajerów takich jak elektryczne szyby i lusterka.

I teraz pytanie do was na co tak naprawdę zwrócić uwagę a czym się nie przejmować.

AAA... autko jest w gazie smile.gif

Z góry thx za pomoc.

Napisano

> Siemka biję do was w sprawię autka renault clio 1 z 94r. Jadę jutro

> oglądać to autko i zastanawiam się na co w szczególności zwrócić

> uwagę. Słyszałem że potrafią się w nich psuć drobiazgi.

> Autko które będę oglądał posiada silnik 1.4e najprawdopodobniej RT

> Posiada ono troszkę bajerów takich jak elektryczne szyby i lusterka.

> I teraz pytanie do was na co tak naprawdę zwrócić uwagę a czym się

> nie przejmować.

> AAA... autko jest w gazie

> Z góry thx za pomoc.

Kumpel miał takie, bez gazu co prawda.

Jedyne co pamiętam to że trzeba sprawdzić czy z tylną belką wszystko ok. Koła nie mogą być tak / \ ani tak \ / wink.gif

Miał autko rok, poza wymianą hamulców z tyłu nic autku nie dolegało w codziennej eksploatacji. Teraz jeździ nim brat jego dziewczyny i też zero problemów z tego co wiem.

Autko spoko, miło się jeździ. Dynamika nie najgorsza ok.gif

Napisano

Miałem takie auto z rocznika '93.

Bardzo mile je wspominam, co do psucia...

... to tak jak wspomniano tylna belka, koła muszą być widoczne w nadkolach zlosnik.gif

Oraz przy jeździe wyczulić ucho na wycie łożyska, padają jak muchy.

Wersja RT to największy wypas ale mimo tego mój nie miał wspomagania i el.lusterek. Tapicerka welur grinser006.gif

Silnik 1,4e czyli E7J najlepsza jednostka jaka była, wtrysk jednopunktowy, gaz - mialem najprostszą instalacją na Stag2L. Paliło w mieście (wawa) ok 8L na trasie ok 6L - na trasie tryb very sport czyli gaz do odcinki - hamulec ok8L Na benzynie ok 1-2L mniej.

Silniki potrafią sobie pokapać olejem, wiec jak wyciek będzie przy prawym kole to znaczy że do wymiany simering pod paskiem rozrządu, jeśłi w miare pośrodku to na połoączeniu silik-skrzynia, czyli kosztowniejsza naprawa. i tak samo wybierak skrzyni biegów na 100% będzie mokry jak nie cieknący.

Co do rdzy to pewnie będzie na tylnych nadkolach ale to pewnie trzeba sprawdzic (bez)szkodowosc danego auta.

Napisano

> Siemka biję do was w sprawię autka renault clio 1 z 94r. Jadę jutro

> oglądać to autko i zastanawiam się na co w szczególności zwrócić

> uwagę. Słyszałem że potrafią się w nich psuć drobiazgi.

> Autko które będę oglądał posiada silnik 1.4e najprawdopodobniej RT

> Posiada ono troszkę bajerów takich jak elektryczne szyby i lusterka.

> I teraz pytanie do was na co tak naprawdę zwrócić uwagę a czym się

> nie przejmować.

> AAA... autko jest w gazie

> Z góry thx za pomoc.

Jak będzie sprawne to bierz. Wujek ma takie 91r od 10 lat ale 1,2 . dość proste auto ,dużo miejsca w środku .

Napisano

Clio rocznik 93, silnik 1,2 RN

282kkm z tego 100kkm na gazie i silnik hmmm nawet kropli oleju nie bierze, oczywiście belka zrobiona, całe przednie zawieszenie też,ale to wszystko... "wół roboczy" drugie auto w rodzinie i z racji gazu bardzo eksploatoweane. bez korozji jestem bardzo zadowolony. przestronny wewnatrz jak za te pieniadze super autko

Napisano

> Clio rocznik 93, silnik 1,2 RN

> 282kkm z tego 100kkm na gazie i silnik hmmm nawet kropli oleju nie

> bierze, oczywiście belka zrobiona, całe przednie zawieszenie

> też,ale to wszystko... "wół roboczy" drugie auto w rodzinie i z

> racji gazu bardzo eksploatoweane. bez korozji jestem bardzo

> zadowolony. przestronny wewnatrz jak za te pieniadze super autko

To wujkowi cos bierze 10w-40 niewiem ile tam ,ma chyba 160kkm ale pewnie gdzies wycieka .pozatym pare stłuczek juz miał zlosnik.gif także robiony chyba cały jedzie? jedzie.... wink.gif

Napisano

Eeeee.....94 r. ? Lepiej dołożyć parę groszy (dosłownie) i poszukać Clio 1 ph 3 (od 96-98 r.) Super ekstra zmodernizowany przód, szpanerskie 3 światło stop w klapie zeby.GIF, kierownica od megany 1, ładna i trwała tapicerka siedzeń, ładniejsze zagłówki, dużo mniejsza podatność na korozję i większe bezpieczeństwo bierne. Ale jak ten się trafił w ładnym stanie i dobrej cenie to brać zeby.GIF Silnik mam inny to się produkować o 1.4 nie będę, ale potwierdzam to co inni napisali: łożyska padaka -padają jak muchy, belka wiadomo, trzeba sprawdzić, generalnie wrażliwe zawieszenie - końcówki drążków, sworzeń wahacza itp. ale dosyć tanie części, aha i częste drobne awarie: przełączniki migaczy, świateł itp., silniczki wycieraczek, dmuchawa i oświetlenie panelu ogrzewania itp. Wnętrze lubi sobie skrzypieć ze starości, chyba bardziej niż w innych autach w tym wieku, albo to moje subiektywne odczucie. Ale mimo wszystko relacja koszt efekt przedstawia się chyba zachęcająco, o ile kupisz zadbany egzemplarz.

Napisano

Energia bez szału silnik smile.gif

Szukaj RT z F3P czyli 1.8 monopoint 95 KM zeby.GIF to dopiero lllata zeby.GIF

aczkolwiek z energią nie powinno być problemów, RT to najwyższa wersja wyposażeniowa - cóż chcieć więcej? smile.gif

Napisano

Mam Clio C1Ph1 92r i rewelka mimo 1,2 grinser006.gif ale jedzie to;) Zero napraw prócz(Rozrzad-podstawa) ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.