Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz do e46 M3

Featured Replies

Napisano

witam

Czy ma ktoś doświadczenie z takim autem w połączeniu z LPG.

Mój brat chce zmienić swoją 328ci właśnie na M3, ale w grę wchodzi tylko zasilanie LPG. Moc jest spora, więc zakładam, że potrzeba zestaw dwóch parowników, porządne wtryski...

Może jakieś sugestie??

Napisano

Jeżeli BRC ma zestaw dedykowany do tego silnika, to warto za tym się rozejrzeć. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

a czy ktoś w ogóle widział kiedyś M3 w gazie??

ja szukam ofert sprzedaży i na razie nie znalazłem.

Napisano

brc powinno dac rade napedzic ten motor, mam w tej chwili brc zalozona na 2.0t ~200km i chodzi jak przeciag waytogo.gif a tu wydatek mocy na garnek powinien byc podobny wiec moim zdaniem da rade to zrobic na brc

Napisano

ja bym zalozyl landi renzo omegas do tego - caly zestaw

zobacz sobie na lpg-forum.pl - tam ogarniali takie bryki

znajdziesz gdzie to dobrze zrobia, itd.

Napisano

Moim zdaniem do tak topowego auta jak M3, powinna być topowa instalacja, z własnego doświadczenie polecam VSI Prins. Jest to cały komplet, a nie jak przy większości instalek każda częśc z innej parafii dobierana przez instalatora dobrze, lub źle jeśli ma sie pecha. Przejechałem na Prinsie 80.000km, nic się nie dzieje. Tylko raz zatankowałem kiepski gaz trzeba było czyścić reduktor i rozwiercać coś w reduktorze, bo było pełno mazi po tym tankowaniu.

Poza trwałym i stabilnym przy zmiennych obciążeniach reduktorem, trwałymi wtryskami Keihin, zaletą jest sterownik. Ludzie krytykują czasem że jest prosty i ma niewiele opcji, ale własnie o to chodzi. Ta instalka na szczęście nie tworzy własnej mapy LPG, przez co częsty kłopot z rozjeżdzającymi się mapami zapłonu mamy z głowy.

Napisano
  • Autor

Na razie braciszek musi jeszcze kupić auto. Jutro jedzie na aukcję, może trafi.

Obciążenie na cylinder to prawie 70KM, więc sporo. Gdyby miał to być prins, to byłby to trysk fazy ciekłej-ostatnio przyjeżdża do nas gość cayen'em s z takim zestawem, bardzo sobie chwali.

Na razie wszystkie auta mieliśmy zrobione za stagu, nigdy nie było problemu. Teraz bardzo podoba mi się ten nowy premium.

Oglądaliśmy ze znajomym gazownikiem M3 pod maską, powiedział, że z dobraniem gratów nie ma problemu, tym bardziej, że nie chodzi o oszczędzanie na instalacji, tylko trzeba bardzo starannie zaplanować, co gdzie ma być, jak dokładnie będzie zamontowane. Jest dosyć ciasno w okolicach kolektora, sam kolektor ma cienkie ścianki. Jego zdaniem, jak tylko dobrze wwierci się w kolektor, to potem nie bezie problemu. Wierzę mu, bo nigdy nie mieliśmy problemów z autami z pod jego ręki.

Jak uda sie kupić auto, to zdam relację jak wyszło gazowanie.

Napisano

> Może jakieś sugestie??

Uwazam ze zagazowanie M3 to totalnie poroniony pomysl. Juz pomijam fakt totalnego buractwa. Nie lepiej zostac przy 328 duzo latwiej zagazowac i nie bedzie takich problemo z instalacja. Podejrzewam ze chyba jeszcze nikt w polsce ( i pewnie na swiecie) nie gazowal M3 wiec zapewne wiecej auto bedzie stalo u gazownika niz jezdzilo.

Znajomy tak zalozyl gaz do M5 (e34). Silnik rozlecial sie po roku a przez caly rok jezdzenia ciagle tulal sie po zakladach i nikt nie mogl ogarnac instalacji.

Napisano

> Uwazam ze zagazowanie M3 to totalnie poroniony pomysl. Juz pomijam

> fakt totalnego buractwa. Nie lepiej zostac przy 328 duzo latwiej

> zagazowac i nie bedzie takich problemo z instalacja. Podejrzewam

> ze chyba jeszcze nikt w polsce ( i pewnie na swiecie) nie

> gazowal M3 wiec zapewne wiecej auto bedzie stalo u gazownika niz

> jezdzilo.

> Znajomy tak zalozyl gaz do M5 (e34). Silnik rozlecial sie po roku a

> przez caly rok jezdzenia ciagle tulal sie po zakladach i nikt

> nie mogl ogarnac instalacji.

Po co takie herezje wypisywać? Paprak to i spierdzieli silnik zakładając gaz do Punto 1,2. Niejedno M3 zapewne jeździ na lpg. Moim zdaniem można to zestroić na Stagu Premium, dwa mocne reduktory na miedzi fi 8, wtryski osobno bez listwy można pięknie dać na krótkich wężykach przy wtryskach benzyny.

Napisano
  • Autor

> Uwazam ze zagazowanie M3 to totalnie poroniony pomysl. Juz pomijam

> fakt totalnego buractwa. Nie lepiej zostac przy 328 duzo latwiej

> zagazowac i nie bedzie takich problemo z instalacja. Podejrzewam

> ze chyba jeszcze nikt w polsce ( i pewnie na swiecie) nie

> gazowal M3 wiec zapewne wiecej auto bedzie stalo u gazownika niz

> jezdzilo.

> Znajomy tak zalozyl gaz do M5 (e34). Silnik rozlecial sie po roku a

> przez caly rok jezdzenia ciagle tulal sie po zakladach i nikt

> nie mogl ogarnac instalacji.

Kolego, chyba nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Jakby chciał zostać przy tym 328, to by nie szukał nowego. M3 to taki sam samochód jak każdy inny, tylko szybszy i więcej pali. Gaz to jedyna opcja dla mnie i dla barta, bo po prostu za niego nie płacimy. Ja mam zagazowane A8 i na prawdę nie interesuje mnie to, że ktoś nazwie mnie burakiem, bo dla mnie jest po prostu kretynem. U nas pod dystrybutor po LPG podjeżdżają bardziej wyszukane auta, droższe niż to M3 (jaguary XJ, ML AMG, dziś nowe S500...). Na gazie pojedzie wszystko, co nie ma bezpośredniego wtrysku, tym bardziej na samym, czyściutkim propanie.

Dziś oglądaliśmy auto (jutro kończy się aukcja) i na razie jedno rzuciło mi się w oczy, nie ma miejsca na butlę w miejsce koła zapasowego, jak w zwykłym e46. Jest tam rozbudowany tłumik więc wnęka jest płytka. Tylko cylinder w bagażnik.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.