Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mały sub

Featured Replies

Napisano

Witam,

może ktos z Was szanowni kącikowicze smile.gif użytkuje lub miał stycznosć z małymi sub pod siedzenie, chciał bym takie cosik zamontowac do kombiaka (kufer) ze wzgledu na to że małe wymiary a bagażnik potrzebny. Budżet niewielki około 300 zł. Dodam że nie słucham głośno, ma to jedynie poprawić choć troszkę bas.

Napisano

> Witam,

> może ktos z Was szanowni kącikowicze użytkuje lub miał stycznosć z

> małymi sub pod siedzenie, chciał bym takie cosik zamontowac do

> kombiaka (kufer) ze wzgledu na to że małe wymiary a bagażnik

> potrzebny. Budżet niewielki około 300 zł. Dodam że nie słucham

> głośno, ma to jedynie poprawić choć troszkę bas.

Nie wiem czy Ci to pomoże, bo budżet masz mniejszy, ale ja wożę w moim kombi coś takiego:

Pioneer

Nadaje się jako uzupełnienie małych, 13 cm. głośników. Raczej do spokojnego, niezbyt głośnego słuchania.

W poprzednim aucie miałem skrzynię i wzmacniacz (GTA 4100), i ten subik niestety nie umywa się nawet do średniej klasy skrzynki.

Ale cóż, potrzebowałem czegoś naprawdę małego.

Napisano
  • Autor

a stosował ktos fabryczne suby np z audi, volvo czy chocby z fiata punto ? gra to jakos ? pytam bo są małe mogły by wejsc pod tapicerke w kufrze

Napisano

> a stosował ktos fabryczne suby np z audi, volvo czy chocby z fiata

Z A4 Avant 16 cm wooferek.. który daje przyjemny basik.. ale niestety jest go mało, dużo za ało aby się cieszyć muzyką

Napisano

> Witam,

> może ktos z Was szanowni kącikowicze użytkuje lub miał stycznosć z

> małymi sub pod siedzenie, chciał bym takie cosik zamontowac do

> kombiaka (kufer) ze wzgledu na to że małe wymiary a bagażnik

> potrzebny. Budżet niewielki około 300 zł. Dodam że nie słucham

> głośno, ma to jedynie poprawić choć troszkę bas.

troszke dolozyc i intertechnik mds 08 i do tego wzmacniacz

Napisano

Użytkuję pod siedzeniem Boschmann B-55P, to juz drugi taki sub, w poprzednim samochodzie miałem coś całkowicie no-name i też swoje robił grinser006.gif

Mam też porównanie z innymi tego typu wynalazkami (Alpine, Helix, Peiying, Lanzar) i uważam, że wszystkie spełniają z powodzeniem swoje zadanie: dają bas lepszy od zestawu bez subwoofera i gorszy od porządnej tuby + wzmak. A więc "złoty środek" jeśli ktoś chce mieć tylko coś więcej a nie chce prawdziwej kotłowni i nie chce pozbywać się bagażnika. Nie mogę porównać tych, które słyszałem bo było to zamontowane w różnych samochodach i z różnymi źródłami ale subiektywnie najbardziej "dawał w ucho" Helix: Taki jak ten (no ale cena już poza wyznaczonym budżetem).

Podsumowując: z każdym modelem takiego malucha będzie dużo ciekawiej niż bez niego ale do suba zajmującego połowę bagażnika nie sposób tego porównywać. clown.gif

Napisano

Dozbierać na u-Dimension RM208SL albo RM210SL, robiłem ostatnio subik do schowka z podłodze do Xsary Picasso na RM208 i naprawdę pozytywnie jestem zaskoczony, skrzynka wyszła maluteńka (około 6 litrów), a mimo to głośniczek zagrał naprawdę przyjemnie ok.gif

A jeśli nie trzeba się liczyć z głębokością zbytnio, to Audio-System HX08SQ, chyba najfajniejsza 8" jaką słyszałem i montowałem, gra po prostu świetnie.

Napisano
  • Autor

> Dozbierać na u-Dimension RM208SL albo RM210SL, robiłem ostatnio subik

przyznam, że myślałem o zbudowaniu własnego suba i a raczej zabudowaniu jednej ze skrytek w bagażniku, jest on jednak nie za głęboki więc taki płytki głośnik był by idealny, jednak cena tego jest jak dla mnie zaporowa - doliczajac do tego jeszcze wzmak frown.gif

czy skrzynka musi być zrobiona z mdf ? nie można by zrobic np. z włókna ? dopasowac do kształtu wneki, a środek wygłuszyć jakimiś matami ?

Napisano

> przyznam, że myślałem o zbudowaniu własnego suba i a raczej

> zabudowaniu jednej ze skrytek w bagażniku, jest on jednak nie za

> głęboki więc taki płytki głośnik był by idealny, jednak cena

> tego jest jak dla mnie zaporowa - doliczajac do tego jeszcze

> wzmak

> czy skrzynka musi być zrobiona z mdf ? nie można by zrobic np. z

> włókna ? dopasowac do kształtu wneki, a środek wygłuszyć jakimiś

> matami ?

skrzynkę do małej wnęki można zrobić na kilka sposobów, włókno to jeden z nich ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.