Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator

Featured Replies

Napisano

Sprawa wygląda następująco - muszę wymienić wydech, a przy okazji zastanawiam się co z katalizatorem hmm.gif. Katalizator ma 12 lat/200kkm więc pewnie mało co już katalizuje zlosnik.gif. Inwestować w nowy nie chcę (tak wiem nie jestem friendly dla naszej planety), zastanawiam się natomiast nad jego całkowitym wyrzuceniem i wstawieniem w to miejsce kawałka rury z aluminium (tak wiem - nie przejdę przeglądu grinser006.gif). Teraz moje pytanie - gra warta świeczki z tym kawałkiem rury aluminiowej czy niech sobie zostanie tak jak jest? Zapytacie pewnie co chciałbym zyskać - naczytałem się, że stare katalizatory mogą blokować swobodny odpływ gazów przez co samochód gorzej "jedzie" biglaugh.gif. Jednym słowem chciałbym ugrać parę setnych na ćwierć mili zlosnik2.gif

Napisano

Drożność katalizatora zawsze można sprawdzić (manometrem) w warsztacie, spaliny też.

Napisano

> Sprawa wygląda następująco -

....

> z tym kawałkiem rury aluminiowej czy niech sobie zostanie tak

>

Wydechów nie robi się z rury aluminiowej zeby.GIF Jak już to stalowa rurka.

W razie jak chcesz się pozbyć katalizatora to są conajmniej dwa inne sposoby jego "zastąpienia". Mozna go zdemontować, "wysypać" ze środka pozostałości ceramiki i wspawać z powrotem lub założyć jakiś przelotowy tłumik w obodowie imitującej katalizator smile.gif

Napisano

Moim zdaniem powinienes sprawdzic sonde lambda - jezeli bedzie ok to podjechac na SKP na sprawdzenie skladu spalin. Ja zaplacilem za taka usluge 14zl i dostalem jeszcze wydruk ok.gif

Poza tym po odcieciu starych tlumikow mozna zdemontowac katalizator i sprawdzic wizualnie jego droznosc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.