Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halogeny instalacja astra f

Featured Replies

Napisano

Czy do astry f pasuje instalacja halogenowa od Vectry A? Mam na myśli przełącznik, przekaźnik i przewody wraz ze wtyczkami do halogenów. Na pobliskim szrocie stoi taka vectra, a do astry jakoś ciężko spotkać. Zazwyczaj każdy sprzedaje wszystko wraz z wiązką silnika.

A może ktoś na forum posiada taką wiązkę wraz z opisywanymi powyżej rzeczami? biglaugh.gif

Napisano

Sam będę na wiosnę wkładał kompletną wiązkę z GSi 16V więc wiem conieco.

Otóż nie ma jako tako "wiązki halogenów", okablowanie halogenów biegnie w głównej wiązce nadwozia, obsługującej wszystkie światła, centralny, alarm itp itd, przy nogach kierowcy przechodzi poprzez duże złącze X6 do wiązki tablicy rozdzielczej, w której skład wchodzi m.in. skrzynka bezpieczników i przełączinka.

Na początek radziłbym sprawdzić, czy z przednim zderzaku, okolicach miejsc, gdzie fabrycznie są halogeny nie dyndają jakieś wolne 2-pinowe wtyczki, gdyż wiele Astr nie wyposażonych w halogeny ma już na pokładzie obsługującą je instalację - w najbardziej optymistycznym przypadku wystarczyłoby założyć halogeny, wpiąć wtyczki, przekaźnik i przełącznik na swoje miejsce i hula wink.gif

Jeśli nie ma instalacji na pokładzie, to najprościej byłoby zrobić samemu osobny obwód, wykorzystując oryginalny przycisk, jakiś standardowy przekaźnik samochodowy i oczywiście zabezpieczając odpowiednim bezpiecznikiem tongue.gifh:

Ufff - koniec wykładu grinser006.gif...

Napisano
  • Autor

Nie ma żadnej instalacji frown.gif Zdejmowałem zaślepkę pod przycisk nic, przekaźnika też nie ma, w skrzynce nie ma nawet gniazda w bezpieczniku ( bodajże z nr 17) odpowiadający za halogeny przednie. Może posiada ktoś fotę wtyczki która wchodzi w halogen. Przypomniało mi sie że mam jeszcze w kartonie trochę wiązki od kadzia pozostałej po wszczepianiu mida, może uda mi się coś znaleźć hehe.gif

Napisano

hola

dorobienie instalacji

schemat i przekaźnik

283484900-halogeny.JPG

i przekaźnik

283484900-55630328.jpg

pozdro

s.

post-65353-14352506801646_thumb.jpg

Napisano

> Nie ma żadnej instalacji Zdejmowałem zaślepkę pod przycisk nic,

> przekaźnika też nie ma, w skrzynce nie ma nawet gniazda w

> bezpieczniku ( bodajże z nr 17) odpowiadający za halogeny

> przednie. Może posiada ktoś fotę wtyczki która wchodzi w

> halogen. Przypomniało mi sie że mam jeszcze w kartonie trochę

> wiązki od kadzia pozostałej po wszczepianiu mida, może uda mi

> się coś znaleźć

U mnie gniazdo włącznika było podczepione opaską do wiązki pod deską. Wystarczyło wpiąć i włącznik włożyć.

Napisano
  • Autor

często widzę w opisach halogeny, które pasują do astry z rocznika 91-94 a drugie do aut z 94-2002. Jest jakaś różnica między nimi? Dopasuję do siebie halogeny z młodszych roczników?

Napisano

> często widzę w opisach halogeny, które pasują do astry z rocznika

> 91-94 a drugie do aut z 94-2002. Jest jakaś różnica między nimi?

> Dopasuję do siebie halogeny z młodszych roczników?

mocowaniem tak ok.gif

jedyna różnica to seczewka, lub jej brak

foto poglądowe:

279127782-hal1.jpg

279127782-hal2.jpg

Napisano
  • Autor

Czyli z czystym sumieniem mogę szukać także halogenów obsadzanych w poliftowych zderzakach do swojego astrolota grinser006.gif Dzięki Azja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.