Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Civic 1,7 2002-03rok. Pytanie odnośnie felg ????

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanko do uzytkowników tego rocznika lub też znawców tego tematu. Chce sobie zafundować felgi. I mam maly klopot. A zatem jestem zainteresowany 17" ale nie wiem jakie powinienem dostosować ET zeby nic nie kombinowac itd. Nie chciał bym po zakupie zeby cos tam przerabiac i zeby nic nie obcieralo. Z góry dzieki za odpowiedź i pozdrawiam EWRYBADY MuleZ

Napisano

> Witam. Mam pytanko do uzytkowników tego rocznika lub też znawców tego

> tematu. Chce sobie zafundować felgi. I mam maly klopot. A zatem

> jestem zainteresowany 17" ale nie wiem jakie powinienem

> dostosować ET zeby nic nie kombinowac itd. Nie chciał bym po

> zakupie zeby cos tam przerabiac i zeby nic nie obcieralo. Z góry

> dzieki za odpowiedź i pozdrawiam EWRYBADY MuleZ

Zdajesz sobie sprawę z tego, że auto przestanie jechać i zrobi się z niego niezła deska ? W Type-r`ach seryjnie miałeś 17tki, obadaj temat jakie i po kłopocie ok.gif

Napisano

Ja mam u siebie 16" z oponami 205/50. Felga szeroka na 7 cali, ET 38. Nic nie obciera.

Napisano
  • Autor

O brak mocy sie nie musze martwić. A jeżeli chodzi o zawias to i tak juz mam taczkę ( - 40 ) Także jedyny problem w dobraniu mi pozostał. A druga strona medalu jest taka ze autko sie troszkę podniesie, przy 15", czy 16" bede robił za pług zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam u siebie 16" z oponami 205/50. Felga szeroka na 7 cali, ET 38.

> Nic nie obciera.

Dało by radę jakieś foto zobaczyć. Jak się prezentuje na 16".

Napisano

> Dało by radę jakieś foto zobaczyć. Jak się prezentuje na 16".

Mogę zrobić za około miesiąc dopiero, jak założę letni komplet wink.gif

Napisano

> O brak mocy sie nie musze martwić. A jeżeli chodzi o zawias to i tak

> juz mam taczkę ( - 40 ) Także jedyny problem w dobraniu mi

> pozostał. A druga strona medalu jest taka ze autko sie troszkę

> podniesie, przy 15", czy 16" bede robił za pług

Jeśli mówisz o motorze 1.7 ctdi to raczej o brak mocy powinieneś się martwić wink.gif Sam mam takiego muła pod maską i bez programu jedzie to mocno słabo no.gif

Napisano

> Dało by radę jakieś foto zobaczyć. Jak się prezentuje na 16".

Moja była HC 5D na 16"

8a88163be4e995d2m.jpg

f05924350a20389bm.jpg

c571389e855909c0m.jpg

Napisano
  • Autor

> Jeśli mówisz o motorze 1.7 ctdi to raczej o brak mocy powinieneś się

> martwić Sam mam takiego muła pod maską i bez programu jedzie

> to mocno słabo

Ja nie nażekam. Autko kupiłem od maniaka z niemiec. Z tego co wiem ma jakiegoś chipa i moc jest około 135KM także jakoś zamulenia nie zauważyłem. Nawet na 5 biegu autko wkreca sie jak głupie. Jeździłem ostatnio do sprawdzenia kolegi Ibizą 1.9 TDi 110Km z 2000roku i mogę powiedziec szczerze ze wobec mojej Laleczki to jest muł zlosnik.gif Nie wiem co ta moja ma podłubane ale jak dla mnie pocisk. Mam w planach na wiosenkę jak sie troszke pogoda poprawi jechać gdzieś na hamownie i sprawdzic ile to ma KM i oczywiscie sie pochwalę.

Napisano

> Witam. Mam pytanko do uzytkowników tego rocznika lub też znawców tego

> tematu. Chce sobie zafundować felgi. I mam maly klopot. A zatem

> jestem zainteresowany 17" ale nie wiem jakie powinienem

> dostosować ET zeby nic nie kombinowac itd. Nie chciał bym po

> zakupie zeby cos tam przerabiac i zeby nic nie obcieralo. Z góry

> dzieki za odpowiedź i pozdrawiam EWRYBADY MuleZ

CTR mial w serii 7x17 ET45...wlasciwie to nawet moglbys sie za takowymi rozejrzec.

Napisano
  • Autor

> CTR mial w serii 7x17 ET45...wlasciwie to nawet moglbys sie za

> takowymi rozejrzec.

dzieki za ODP. A dysponował bys jakimś foto??? Bym se oko nacieszył.

Napisano

> dzieki za ODP. A dysponował bys jakimś foto??? Bym se oko nacieszył.

Przypadkiem tak...zostalo mi chyba jakies foto kiedy sprzedawalem takowy komplecik. Zachwalam te felgi dlatego, ze sa naprawde bardzo porzadne, bardzo wytrzymale (przelatalem na takich 80kkm, na ulicy, na pojezdzawkach itp. i zadna nie byla nawet troszke pogieta) i stosunkowo lekkie (9kg sztuka). Zeby miec takie walory w aftermarkecie to trzeba sie wykosztowac...budzetowy szmelc typu Ronal, Dezent, Enzo czy podobne nie maja zadnego podejscia.

felgi2.jpg

Na aucie:

.P1030569_m.jpg

Heh...ale wlasnie, dopiero teraz zauwazylem...masz rocznik '02-'03 wiec chyba na 4 sruby jeszcze z rozstawem 4x100. Wiec raczej jakiekolwiek oryginalne 17" Hondy odpadaja. W takim wypadku polecam OEM 16", mozna za rozsadna kase wyhaczyc na allegro.

Napisano
  • Autor

> Przypadkiem tak...zostalo mi chyba jakies foto kiedy sprzedawalem

> takowy komplecik. Zachwalam te felgi dlatego, ze sa naprawde

> bardzo porzadne, bardzo wytrzymale (przelatalem na takich 80kkm,

> na ulicy, na pojezdzawkach itp. i zadna nie byla nawet troszke

> pogieta) i stosunkowo lekkie (9kg sztuka). Zeby miec takie

> walory w aftermarkecie to trzeba sie wykosztowac...budzetowy

> szmelc typu Ronal, Dezent, Enzo czy podobne nie maja zadnego

> podejscia.

> Na aucie:

> Heh...ale wlasnie, dopiero teraz zauwazylem...masz rocznik '02-'03

> wiec chyba na 4 sruby jeszcze z rozstawem 4x100. Wiec raczej

> jakiekolwiek oryginalne 17" Hondy odpadaja. W takim wypadku

> polecam OEM 16", mozna za rozsadna kase wyhaczyc na allegro.

Ta HONDA na foto to twoja??? Tak pytam bo mnie powalila.

Napisano

> Ta HONDA na foto to twoja??? Tak pytam bo mnie powalila.

Nie, to przypadkowe foto CTRa. Ale mialem identycznego, nawet tez byl czarny.

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich. No udało mi sie zakupac felgi i chciałem sie wam pochwalic. Wszelkie obelgi i krytyki przyjmę na klatę zlosnik.gif

283528401-felegihonda.jpg

Felgi były kupione w salonie HONDY w niemcach przez poprzedniego własciciela i smigały na identycznej jak moja. Podobno nawet były dedykowane do Hondy ale czy to prawda nie wiem niewiem.gif Tak czy inaczej bedzie 17" OXYGEN i wzorek wam przedstawiam. Jak dolecą do mnie oczywiscie pochwalę się jak sie prezentują na mojej Hani. Pozdrawiam MuleZ

post-141397-14352506970605_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Z cyklu KWALEM SIEM zlosnik.gif Co wy na to ??? Oczywiście krytyki przyjmę na klate . Pozdrawiam MuleZ

283569279-hondaAK.jpg

post-141397-14352507170825_thumb.jpg

Napisano

> Z cyklu KWALEM SIEM Co wy na to ??? Oczywiście krytyki przyjmę na

> klate . Pozdrawiam MuleZ

ma być krytyka?

dobrze: wywal te brewki cool.gif

Napisano
  • Autor

> ma być krytyka?

> dobrze: wywal te brewki

Ile ludzi tyle gustów, mnie nie przeszkadzają zlosnik.gif I wydaje się ze taki mały akcent wiejski jej nie szkodzi w urodzie , poza tym taka już przyjechała z BUNDESU

Napisano

Felgi fajne ale wywal te brewki zlosnik.gif

Napisano

> Z cyklu KWALEM SIEM Co wy na to ??? Oczywiście krytyki przyjmę na klate . Pozdrawiam MuleZ

nawet nawet ale dla mnie felga bardziej do jakiegoś germana pasi.....

Napisano

> Z cyklu KWALEM SIEM Co wy na to ??? Oczywiście krytyki przyjmę na klate . Pozdrawiam MuleZ

Felga nie jest zła, ale IMO do Civica zbyt masywna, kumpel ma takie na Citroenie Jumpy. Co do reszty - IMO brewki i owiewki w szybach + przyciemnione tylko tylne szyby nie wyglądają dobrze.

Napisano
  • Autor

> Felga nie jest zła, ale IMO do Civica zbyt masywna, kumpel ma takie na Citroenie Jumpy. Co do

> reszty - IMO brewki i owiewki w szybach + przyciemnione tylko tylne szyby nie wyglądają

> dobrze.

No taka juz przyjechala z BUNDESU, Dopiero sie za nią biorę także troszke sie napewno w przyszlości pozmienia.

Napisano

> No taka juz przyjechala z BUNDESU, Dopiero sie za nią biorę także troszke sie napewno w przyszlości

> pozmienia.

Brewki bym wywalił na pewno wink.gif Pomyśl o komplecie oświetlenia poliftowego ok.gif Ospoilerowanie od sport`a też dużo daje cool.gif

EDIT : uporałeś się z tym dźwiękiem przy 1500-1800 obr/min ? ja na dniach (jutro, pojutrze) odbieram swoją z serwisu z podobnym objawem, dam Ci znać w czym leżał problem ok.gif

Napisano
  • Autor

> Brewki bym wywalił na pewno Pomyśl o komplecie oświetlenia poliftowego Ospoilerowanie od sport`a

> też dużo daje

> EDIT : uporałeś się z tym dźwiękiem przy 1500-1800 obr/min ? ja na dniach (jutro, pojutrze)

> odbieram swoją z serwisu z podobnym objawem, dam Ci znać w czym leżał problem

No powiem szczerze ze przestało i jakoś nie zauważam jak na razie

żeby się ten dźwięk pojawiał, ale jak bys wiedzial co to jest to daj znać być moze to się nawróci, będe wiedział gdzie szukać.

A co do zmian w aucie to sam nie wiem czy się opłaca wkładać w to kaskę nikt mi potem za to nie odda, a jak narazie niech wygląda jak wygląda. Może troche straganem tuningowym wyjży ale d.... wozi nie ma co nażekać. Jak będe miał za duzo piniendzy to się bedzie myśłeć.

Pozdrawiam zlosnik.gif

Napisano

> Pomyśl o komplecie oświetlenia poliftowego Ospoilerowanie od sport`a

Sorry - a komu to maja ukrasc ? Tobie czy mi ? crazy.gif Myslisz , ze czemu te auta tak giną ? crazy.gif

M.

Napisano
  • Autor

> Sorry - a komu to maja ukrasc ? Tobie czy mi ? Myslisz , ze czemu te auta tak giną ?

> M.

Sorry - możesz wtajemniczyc o co kaman??

Napisano

> Sorry - a komu to maja ukrasc ? Tobie czy mi ? Myslisz , ze czemu te auta tak giną ?

> M.

U mnie jest komplet nowych lamp wymienionych właśnie na poliftowe, nie wiem do czego pijesz ok.gif

Napisano

> Sorry - możesz wtajemniczyc o co kaman??

rozumiem, ze kolega pojdzie do salonu i kupi kompletne ospojlerowanie z wersji "sport" ? Czy moze "zleci zalatwienie" handlarzowi z allegro ?

Napisano

> U mnie jest komplet nowych lamp wymienionych właśnie na poliftowe, nie wiem do czego pijesz

do "pozyskiwania" kompletow ospojlerowania i wnetrz ze sportow crazy.gif

Napisano

> do "pozyskiwania" kompletow ospojlerowania i wnetrz ze sportow

Tak jak mówię, u mnie lampy przód, tył i komplet spoilerów to nówki z salonu ok.gif

Napisano

> Tak jak mówię, u mnie lampy przód, tył i komplet spoilerów to nówki z salonu

z ciekawosci - daj cene na priv icon_eek.gif Lampy jeszcze rozumiem (Depo chyba robi zamienniki ok.gif - i mialy byc takie wlozone w przypadku kupna wersji przed liftem) , ale dokładek bym sie chyba nie podejmowal kupowac icon_eek.gif (dlatego zostal zreszta kupiony fabryczne sport)

M.

Napisano

> z ciekawosci - daj cene na priv Lampy jeszcze rozumiem (Depo chyba robi zamienniki - i mialy byc

> takie wlozone w przypadku kupna wersji przed liftem) , ale dokładek bym sie chyba nie

> podejmowal kupowac (dlatego zostal zreszta kupiony fabryczne sport)

> M.

Lampy są oryginały Honda. Cen niestety Ci nie podam teraz, bo robił to poprzedni właściciel, który miał dostęp do nowych części w BARDZO przystępnych cenach prosto z salonu (pracownik). Dla przykładu - wymienione nowe turbo - 760 złotych.

Napisano
  • Autor

> Lampy są oryginały Honda. Cen niestety Ci nie podam teraz, bo robił to poprzedni właściciel, który

> miał dostęp do nowych części w BARDZO przystępnych cenach prosto z salonu (pracownik). Dla

> przykładu - wymienione nowe turbo - 760 złotych.

A poka fotę Hanki zlosnik.gif

Napisano

> A poka fotę Hanki

h1.jpg

h2.jpg

h3.jpg

ok.gif

Napisano
  • Autor

Nie no Panie pierwsza klasa ok.gif

Widac dbasz o nią. zlosnik.gif No moja troszke blizej ziemi stoi co idzie za tym taczka i niesamowita frajda z jazdy.

Napisano

Kurcze, też bym zmienił lampy z przodu, ale u mnie są żarówki H4, a w tych nowych chyba H7 i trzeba rzeźbić spineyes.gif

Napisano

> Kurcze, też bym zmienił lampy z przodu, ale u mnie są żarówki H4, a w tych nowych chyba H7 i trzeba

> rzeźbić

W VII po FL są H1.

Napisano

> W VII po FL są H1.

H1 + HB3 ściśle mówiąc ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.