Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Darus CA... New Project...

Featured Replies

Napisano

W czasie zimowych wieczorów zrodził sie w mojej głowie nowy pomysł... a wiec zabrałem się za robotę... Wiem że poprzednia zabudowa miała być ostatnia... no ale tak to jest jak sie ma tą chorobę zwaną Car Audio zeby.GIF

A więc jakie zmiany...

Na początek zasilanie. Pod maską znalazł się alternator 100A z opla Astry. Dodatkowa masa z alternatora do karoserii. Kabelki 50mm2 + zabezpieczenie główne 200A.

DSC00129.JPG

DSC00130.JPG

i przyszedł czas na bagażnik.

DSC00127.JPG

w miejsce koła zapasowego wkomponowany kondensator...

i w końcu skrzynka...

DSC00124.JPG

materiał mdf 19mm. pojemność 58L. BR strojona 34Hz.

DSC00125.JPG

DSC00126.JPG

i na koniec to co najwazniejsze w tym projekcie... Air Brush !!! :hyhy:

DSC00134.JPG

Obecnie skrzynka poklarowana i czeka na końcowy montaż...

Napisano

Fajnie to wygląda.

Zobaczymy w Borkach jak gra wink.gif

Napisano

hmm źle nie jest ale do Krzyśka jeszcze dużo brakuje ...

Napisano

A poprzednia zabudowa miała być ostatnia hehe.gifok.gif Wygląda jak zwykle na profi robotę!Pokaż zdjęcie całości po montażu ok.gif Sprzęt zostaje ten sam?Na Borkach się zobaczy na żywo biglaugh.gif Gratki waytogo.gif

Napisano

> W czasie zimowych wieczorów zrodził sie w mojej głowie nowy pomysł...

> a wiec zabrałem się za robotę... Wiem że poprzednia zabudowa

> miała być ostatnia... no ale tak to jest jak sie ma tą chorobę

> zwaną Car Audio

> A więc jakie zmiany...

> Na początek zasilanie. Pod maską znalazł się alternator 100A z opla

> Astry. Dodatkowa masa z alternatora do karoserii. Kabelki 50mm2

> + zabezpieczenie główne 200A.

> i przyszedł czas na bagażnik.

> w miejsce koła zapasowego wkomponowany kondensator...

> i w końcu skrzynka...

> materiał mdf 19mm. pojemność 58L. BR strojona 34Hz.

> i na koniec to co najwazniejsze w tym projekcie... Air Brush !!!

> :hyhy:

> Obecnie skrzynka poklarowana i czeka na końcowy montaż...

no jak dlamnie to baja 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> dobry altek to podstawa . Ten bajzel z kablami w bagażniku mam

> rozumiec ze to chwilowe?

jak najbardziej chwilowe cool.gif Jak skrzynka będzie już na swoim miejscu to to wszystko poukładam i poporządkuje .

Napisano
  • Autor

> A poprzednia zabudowa miała być ostatnia Wygląda jak zwykle na

> profi robotę!Pokaż zdjęcie całości po montażu Sprzęt zostaje

> ten sam?Na Borkach się zobaczy na żywo Gratki

no miała być... Ale ten projekt to pomysł mojej mulher.gif

Sprzęt zostaje tak jak był. Choć kusi mnie jeden taki głosniczek... 270751858-jezyk.gif

Napisano

Bardzo fajny projekt na pewno po zakończeniu prac będzie się świetnie prezentował i grał a teraz pozostaję czekać na ukończenie prac i podziwianie efektu końcowego. Trzymam kciuki ok.gif

Napisano

> no miała być... Ale ten projekt to pomysł mojej

Tylko pozazdrościć....kobiety oczywiście smile.gif

> Sprzęt zostaje tak jak był. Choć kusi mnie jeden taki głosniczek...

Hehe, zawsze możesz odłożyć zmianę na drugi plan ok.gif Profi robota claps.gif Czekam na foto całości ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziś wkońcu zabudowa trafiła na swoje miejsce i wstępnie podłączona zagrała... Wrażenia z odsłuchu - bezcenne... Wizualne - jeszcze bardzoej bezcenne...

Ale wyszedł na jaw ogromny problem... Gdzieś sie pomyliłem przy obliczeniach , albo gość co docinał mi mdf popełnił błąd, bo skrzynka wyszła o 2cm za wysoka angryfire.gif Teraz muszę coś wykombinować i "podnieść" jakoś próg bagażnika , bo na przróbkę skrzyni już za późno.

mały filmik jak Hertz masakruję tylną klapę (robiony tel.)

i foto na szybko jak to ogulnie wygląda

DSC00146.JPG

DSC00142.JPG

Pozostało zrobienie porządku z kabelkami pod skrzynką i dopracowanie tego progu...

Napisano

gratki waytogo.gif

a jakie masz radyjko u siebie

Napisano
  • Autor

> gratki

> a jakie masz radyjko u siebie

Ja mam alpinke cda 9852R

Napisano

> Ja mam alpinke cda 9852R

też dobre radyjko

Napisano

zrób coś z tą dziurą bo wygląda mało estetycznie ...

Napisano

> Dziś wkońcu zabudowa trafiła na swoje miejsce i wstępnie podłączona/ciach...

Muszę przyznac, że bardzo ciekawe rozwiązanie z tym Air Brush'em ok.gif Wygląda elegancko chociaż faktycznie tak jak chłopaki mówią, warto byłoby zrobić coś z tą szparą bo psuje całokształt ok.gif Na pewno się tym zajmiesz.Jeszcze raz gratki wink.gif

Napisano
  • Autor

Co do szpary... tak jak pisałem parę postów wyżej. Wyszła z tragicznego błędu. Gośc który docinał mi MDF nie wzią pod uwagę jednej grubości górnej płyty... i z tąd ta dziura. Ja sam to zauważyłem dopiero jak wkładałem gotową pomalowaną skrzynię angryfire.gif Ale da sie to zrobić w sumie prosto. za pomocą żywicy (albo czegoś innego) podniose próg bagażnika i będzie ok ! Te fotki to tak na szybko zrobione i jeszcze nie wszystko jest dopracowane... np. podświetlenie i porządek z kablami... Czekajcie cierpliwie na efekt końcowy... zlosnik.gif

Napisano

> Czekajcie cierpliwie na efekt końcowy...

Czekamy zlosnik.gifok.gif

Napisano

a ja tak z innej beczki zlosnik.gif co to za utwór na filmiku leci?

Napisano
  • Autor

> a ja tak z innej beczki co to za utwór na filmiku leci?

Ronald Jenkees - Guitar Sound.

Co do szpary... już wszystko poprawione i wykończone. Tak że generalnie jestem gotowy zlosnik.gif ! Teraz to już ewentualnie dostroić system do nowego basu i cieszyć sie z muzyki w samochodzie grinser006.gif

Aż do następnego pomysłu... hehe.gif

Jutro jak pogoda pozwoli zrobię porządne foto i wrzucę !

Napisano

> Co do szpary... już wszystko poprawione i wykończone. Tak że

> generalnie jestem gotowy ! Teraz to już ewentualnie dostroić

> system do nowego basu i cieszyć sie z muzyki w samochodzie

No to szybko rozwiązałeś ten problem wink.gif W jaki sposób zlikwidowałeś tą szparę?

> Aż do następnego pomysłu..

Pewnie do następnego roku hehe.gifok.gif

> Jutro jak pogoda pozwoli zrobię porządne foto i wrzucę !

Cierpliwie czekamy smile.gif

Napisano

> Ronald Jenkees - Guitar Sound.

> Co do szpary... już wszystko poprawione i wykończone. Tak że

> generalnie jestem gotowy ! Teraz to już ewentualnie dostroić

> system do nowego basu i cieszyć sie z muzyki w samochodzie

> Aż do następnego pomysłu...

no to gratulacje że tak szybko wymysliłes co z ta szpara zrobic jak dla mnie jest de best pozdrawiam

> Jutro jak pogoda pozwoli zrobię porządne foto i wrzucę !

Napisano

> i oto obiecane fotki gotowej zabudowy...

w końcu to jakoś wygląda ale dla mnie to mimo wszystko można było lepiej zrobić i dopasować krawędź zabudowy do budy a tak tyle roboty a efekt, co cóż - można lepiej ...

co byś nie popadł w samozachwyt od wychwalaczy wink.gif

Napisano

> i oto obiecane fotki gotowej zabudowy...

No i fajnie rozwiązałeś sprawę z tą szparą smile.gif Teraz wygląda o wiele lepiej ok.gif Wiadomo wisior jako mistrz car audio wysoko stawia poprzeczkę blagam.gif Nie pozostaje nic innego jak uczyć się od takich jak On wink.gif Mnie się podoba waytogo.gif

Napisano

> No i fajnie rozwiązałeś sprawę z tą szparą Teraz wygląda o wiele

> lepiej Wiadomo wisior jako mistrz car audio wysoko stawia

> poprzeczkę Nie pozostaje nic innego jak uczyć się od takich

> jak On Mnie się podoba

powiem Ci tak, moje auto było robione w sumie 5 lat temu i od tamtego czasu wiele się zmieniło - drugi raz podszedłbym do tematu inaczej ale to już inna para kaloszy wink.gif

a co do samego CA to proszę mnie nie traktować jako mistrza bo to było parę lat temu i nie ma to nic wspólnego z obecnym czasem...

obecnie a raczej juz prawie 2 lata pracuje w znanej firmie CA, dzięki czemu mam dość szerokie spojrzenie na rynek sprzętów jak i na obecne trendy w tej dziedzinie. Do dziś chętnie się udzielam i pomagam młodym adeptom sztuki bo wiem jak to trudne i czasochłonne zajęcie.

Praca dla ludzi nauczyła mnie też tego co już wcześnie wiedziałem, nie ma miejsca ani czasu na fuszerkę. Ma być dobrze i koniec. Poprawki i nie zadowolony klient, to pierwszy stopień do trumny zakładu wink.gif

uff ale się rozpisałem, trochę nie na temat ale żeby było prościej co po niektórym zrozumieć wink.gif

Napisano

> powiem Ci tak, moje auto było robione w sumie 5 lat temu i od tamtego czasu wiele się zmieniło - drugi raz podszedłbym do tematu inaczej ale to już inna para kaloszy

Co nie zmienia faktu, że Twoje doświadczenie doprowadziło Cię do niejednego zwycięstwa, a żeby tego dokonać trzeba się znać na tej sztuce ok.gif

> a co do samego CA to proszę mnie nie traktować jako mistrza bo to było parę lat temu i nie ma to nic wspólnego z obecnym czasem...

Doświadczenie zostało tym bardziej, że cały czas się realizujesz i "dokształcasz" w dziedzinie CA na codzień w pracy smile.gif

> obecnie a raczej juz prawie 2 lata pracuje w znanej firmie CA, dzięki czemu mam dość szerokie spojrzenie na rynek sprzętów jak i na obecne trendy w tej dziedzinie. Do dziś chętnie się udzielam i pomagam młodym adeptom sztuki bo wiem jak to trudne i czasochłonne zajęcie.

Najważniejsze jest, że rozumiesz to jak ciężko jest coś samemu wystrugać w domowych warunkach, a radość z wykonanej pracy i jej efekt jest bezcenny smile.gif Ale zawsze może być lepiej ok.gif

> Praca dla ludzi nauczyła mnie też tego co już wcześnie wiedziałem, nie ma miejsca ani czasu na fuszerkę. Ma być dobrze i koniec.

> Poprawki i nie zadowolony klient, to pierwszy stopień do trumny zakładu

Zadowolony klient to podstawa waytogo.gif

> uff ale się rozpisałem, trochę nie na temat ale żeby było prościej co po niektórym zrozumieć

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.