Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] zasilanie paliwem- "puszka" przy wlewie, czujnik poziomu

Featured Replies

Napisano

witam!

Mam pytanie teoretyczne odnośnie funkcji pudełka, które znajduje się przy wlewie paliwa. Wisi ono na głównej rurze wlewu, odchodzi od niego jedna rura ciensza, która dochodzi do zbiornika i dwa cienkie wężyki - jeden do góry zbiornika, a drugi pewnie do filtra węglowego. Jaka jest funkcja tego "pudełka"?

Napisano

Skoro teoretycznie to się wypowiem grinser006.gif

Połączenie z odpowietrzeniem zbiornika paliwa i z pochłaniaczem par wg mnie wskazuje na to, że "pudełeczko" to realizuje funkcję automatycznego "odbijania" dystrybutora paliwa gdy bak jest pełny, a przynajmniej bierze w tym udział wink.gif

Ale jak zwykle czekamy na wypowiedź jakiegoś kącikowego eksperta grinser006.gif

Pozdrawiam.

Napisano

Pudełko łączy wszystkie rurki tak, żeby - niezależnie od poziomu paliwa - zbiornik bez problemów się odpowietrzał. Bez niego paliwo mogłoby się wlewać do wężyków odprowadzania oparów i odpowietrzenia, co powodowałoby przedwczesne odbijanie pistoletu.

Napisano

> to tzw. filtr oparów paliwa

nie o tym jest ten wątek ;-)

filtr par paliwa jest w nadkolu prawym przednim, a nie przy wlewie

Napisano
  • Autor

Jasne. Teraz kolejne pytanie:) W jakim celu jeden z wężyków odpowietrzania (idący od tej puszki do filtra węglowego) ma zrobioną pętelkę na szerokości zbiornika? U mnie ta pętelka była pęknięta, więc ją skróciłem o jej długość.

I jeszcze jedno, czy ma ktoś może zdjęcie położenia czujnika poziomu paliwa w kombi (benzyna)? Bo po wymianie mam problem taki, że albo od razu wchodzi na pierwszą kreskę, albo, jeśli uda się ustawić prawidłowy poziom od dołu (powinna świecić rezerwa), to znowu nie wychodzi ponad tą pierwszą kreskę, nawet przy zalaniu do pełna.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> I jeszcze jedno, czy ma ktoś może zdjęcie położenia czujnika poziomu paliwa w kombi (benzyna)? Bo

> po wymianie mam problem taki, że albo od razu wchodzi na pierwszą kreskę, albo, jeśli uda się

> ustawić prawidłowy poziom od dołu (powinna świecić rezerwa), to znowu nie wychodzi ponad tą

> pierwszą kreskę, nawet przy zalaniu do pełna.

Mam ten sam problem, jeśli ktoś go rozwiązał to proszę o info

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.