Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie opony kupic??

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich uzytkowników.

Noszę się z zamiarem zakupu kompletu opon letnich w rozmiarze 155/65 R13 do mojego ccs-a i mam dylemat: w gre wchodzą opony UNIROYAL RAINEXPERT(cena ok 140pln), FULDA ECOCONTROL (130PLN) i ewentualnie na biedę DAYTON110(110PLN).

Osobiście to waham się między Uniroyal a Fuldą, bo obie mają podobne oceny, ale zanim zdecyduję chcę się Was poradzić.

Napisano

Miałem D110 w tym rozmiarze, opona taka sobie na mokrym średnio dawała radę. Dwa tygodnie temu kupiłem nowe Dunlop SP30, chciałem Uniroyal ale sprzedawca twierdzi że cena podobna, a dunlop dużo lepsze. Jeszcze ich nie założyłem wiec nie wiem co są warte.

Napisano

> Miałem D110 w tym rozmiarze, opona taka sobie na mokrym średnio

> dawała radę. Dwa tygodnie temu kupiłem nowe Dunlop SP30,

> chciałem Uniroyal ale sprzedawca twierdzi że cena podobna, a

> dunlop dużo lepsze. Jeszcze ich nie założyłem wiec nie wiem co

> są warte.

Osobiście mam Firestone Multihawk, cena jest niewiele wyższa, ale wg mnie opony bardzo dobrze spisują się szczególnie na mokrej nawierzchni. Wcześniej miałem od nowości Michelin MXT, które były rewelacyjne na suchym, trzymały się idealnie, niestety nie ma ich już w produkcji..

Napisano

Mam Fuldy już 3 lata i drugi raz nie kupiłbym. Na mokrym nie jest to najlepsza opona. Łatwo się blokuje przy hamowaniu. Dlatego poleciłbym Uniroyala. Na prawdę fajna opona. Mam w pozostałych samochodach w domu i jeździ się super. Na mokrym na prawdę super odprowadza wodę. Więc z tych trzech to tylko UNIROYAL. ok.gif

Napisano

> Mam Fuldy już 3 lata i drugi raz nie kupiłbym.

ja mam od 1,5 roku i też więcej nie kupiłbym

na suchym jak dla mnie nie najgorzej, ale na mokrym albo przy niższych temperaturach niezły hardkor

Napisano

> ja mam od 1,5 roku i też więcej nie kupiłbym

> na suchym jak dla mnie nie najgorzej, ale na mokrym albo przy

> niższych temperaturach niezły hardkor

Witam!!!

Posiadam opony Fulda Diadem teraz są mocno dojechane więc nie zachowują sie tak jak nowe ale nie jest źle, jeździłem juz na gorszych oponach, które były w lepszym stanie. Te Fuldy co mam na suchej nawierzchni są ok maja niestety symetryczy bieżnik więc są troszkę głośne, na zimę nie polecam mam 2 sztuki z tyłu i na każdym rondzie jazda bokiem murowana smile.gif Ja na Twoim miejscu brałbym Fuldy cenowo nie są drogie a jakościowo całkiem całkiem, Daytony się szybko ścierają. Wybór należy do Ciebie smile.gif

Napisano

a ja jeździłem na Fuldach w tym rozmiarze i chwalę sobie, mnie tam szybkie zakręty na nich nie byłe straszne wink.gif przed nimi miałem Dębicę Vivo i to było dopiero badziewie, co do Daytonek i Uniroyalków to nie będę się wypowiadał bo nie miałem z nimi do czynienia, ale myślę że jak cenowo są zbliżone to pewnie i jakościowo też.

Napisano

Miałem czas jakis fuldy diadem linero, nie polecam po wykonaniu driftu na drodze przy circa 110.

Może te już lepiej trzymają na mokrym, tamte mnie przyprawiły o pranie fotela.

Obecnie Uniroyalle rain coś tam i jest naprawdę git, ciche.na mokrym trzymają ładnie...

Napisano

> Miałem czas jakis fuldy diadem linero, nie polecam po wykonaniu

> driftu na drodze przy circa 110.

> Obecnie Uniroyalle rain coś tam i jest naprawdę git, ciche.na mokrym

> trzymają ładnie...

Ale kolega pytał się o Fuldę Ecocontrol konkretnie. Więc dalej nie polecam (dlaczego patrz wyżej) tak, jak Uniroyala, którego sam kupiłbym teraz, gdybym miał wybierać jakąś oponę, bo są po prostu bardzo dobre.

Napisano

> a może yoko a.drive? mam i polecam

też mam i polecam zeby.GIF całkiem fajne gumy smile.gif Ceny też przystępne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za cenne podpowiedzi, które pomogły mi w podjęciu decyzji. Decyzja zapadła i dzisiaj zakupiłem komplet opon Uniroyal Rainexpert za 155pln na gotowo z montażem. Trochę się spóźniłem bo płaciłem wg nowych cen a data prod. opon to 8 tydzień 2009- ale to chyba raczej normalne bo muszą się pozbyć zapasów ubiegłorocznych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.