Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pęknięcie na przedniej szybie

Featured Replies

Napisano

Wsiadłem dzisiaj rano do uniaka i moim oczom ukazało się pęknięcie po zewnętrznej stronie przedniej szyby.

Wychodzi spod uszczelki, ma 20 cm długości. Raczej nie dostałem żadnym kamykiem itp. W sumie to nie wiem skąd się wzięło, pewnie jakieś naprężenia bo wygląda jakby się zaczynała pod uszczelka.

Wiem że takie pęknięcie lubią się powiększać, poza tym przednia szyba to nie majątek więc chyba chcę ją wymienić, ale rozważam też inne opcje.

I teraz moje pytanie, ile może kosztować lekkie nawiercenie (bo chyba tak się to robi) żeby pęknięcie się nie posuwało dalej.

A jeżeli zdecyduje się na wymianę to czy naklejkę na przedniej szybie da się przekleić na nową szybę? Albo dokupić z określonym numerem? Czy muszę blachy zmieniać od razu?

Napisano

Przy wymianie szyby w warsztacie naklejke nakleją na nową szybę,oni wiedzą jak to zrobic,a otworu raczej bym nie wiercił bo z tego co się orientuję to przy spotkaniu z Policją mogą zabrac dowód rejestracyjny.Radził bym raczej szybką wymiane.

Napisano

Patent na odklejenie nalepki to po wyjęciu szyby zlać nalepkę wrzącą wodą, ale czy warto?

Miałem przypadek w poprzednim ducato że właśnie panowie wymieniali mi szybkę z przodu i przylepili starą nalepkę, przy kontroli panów policial.gif został zabrany dowód za to że nalepka lekko odstawała na rogu i to już im się nie podobało.

Koszt nalepki w WK to 10 złociszy i mi kobitka zrobiła ją na miejscu.

Napisano

nawiercenie może nie pomóc, przy pęknięciu szyba jest do wymiany i przy najbliższej kontroli drogowej zabierają dowód rejestracyjny

Napisano
  • Autor

utwierdziliście mnie w przekonaniu o wymianie szyby

Zadzwonie dzisiaj do wydziału komunikacji i się upewnię co i jak. Bo jeżeli ta naklejka ma kosztować 10 zł to szkoda się bawić w odklejanie.

Ale teraz mi powiedzcie czy da radę tą szybę wymienić samemu? Wszystkie pozostałe już wymieniałem (tylną i boczne) a z tego co się przyglądałem to uszczelka jest podobna więc patent ze sznurkiem też powinien dać radę. Zgadza się?

Napisano

> utwierdziliście mnie w przekonaniu o wymianie szyby

> Zadzwonie dzisiaj do wydziału komunikacji i się upewnię co i jak. Bo

> jeżeli ta naklejka ma kosztować 10 zł to szkoda się bawić w

> odklejanie.

> Ale teraz mi powiedzcie czy da radę tą szybę wymienić samemu?

> Wszystkie pozostałe już wymieniałem (tylną i boczne) a z tego co

> się przyglądałem to uszczelka jest podobna więc patent ze

> sznurkiem też powinien dać radę. Zgadza się?

Da się , aczkolwiek nie polecam.

do dolnej części uszczelki jest trudny dostęp i czasami lubi potem cieknąć do środka woda.

Trze też obejrzeć czy pod uszczelką nie pojawiła się rdza , bo to dość często się zdarza.

Jeśli tak - to trza to odpowiednio zabezpieczyć.

pozdr

Napisano

Jak oddasz do szklarza to naklejkę Ci przeklei... u mnie jest już na 3 szybie smile.gif

Napisano

Miałem podobnie. Wymieniłem szybę za190 zł z wymianą, naklejkę przełożyli na nową szybę.

Napisano

no mi tez coś takiego się stało. w grudniu pękła oryginalna fiatowska szyba...tak sama z siebie. za równe 2 miesiące szczeliła druga już nie fiatowska ale zamiennik FJ-200zł z wymianą.

Następnie wymieniłem na nord glass i jak narazie 3tydzien(odpukać w niemalowane) jest ok.

Jak ta strzeli to chyba ubezpiecze szyby.

Napisano

jak strzeli kolejna, to Ci się buda krzywi, wtedy blacharz musi zobaczyć, czy warto coś z tym jeszcze robić

miałem niedawno 'klejony' odprysk w postaci pajączka i fachowiec powiedział, że takie drobiazgi to da radę, ale większych niebardzo

najlepiej się naprawia 'oczka' do wielkości 5ciozłotówki, bo łatwo je wypełnić i prawie nie widać śladu

koszt - 60 zł, firma Szybex

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.