Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakiej firmy pompę wody do CCS ?

Featured Replies

Napisano

No właśnie oto jest pytanie, jakiej firmy pompę wody kupić do CCS 1995 rok ? Grzeje się i ubywa mi płynu ze zbiorniczka dosyć sporo i wydaje się jak by leciało właśnie tam z pompy , po jeździe i godzinnym postoju jest plama płynu pod autem. Mam teorię że pompa do wymiany, pewnie się rozszczelniła ? Były dwa typy pomp tak jak pasków rozrządu czy każda do 1.1 podejdzie? Czym uszczelnić pompę podczas montażu ? Zwykły silnik wysokotemperaturowy taki do 300 stopni wystarczy ?

Napisano

> No właśnie oto jest pytanie, jakiej firmy pompę wody kupić do CCS 1995 rok ? Grzeje się i ubywa mi

> płynu ze zbiorniczka dosyć sporo i wydaje się jak by leciało właśnie tam z pompy , po jeździe

> i godzinnym postoju jest plama płynu pod autem. Mam teorię że pompa do wymiany, pewnie się

> rozszczelniła ? Były dwa typy pomp tak jak pasków rozrządu czy każda do 1.1 podejdzie? Czym

> uszczelnić pompę podczas montażu ? Zwykły silnik wysokotemperaturowy taki do 300 stopni

> wystarczy ?

ja kupilem z harta. do ccsa jest chyba tylko jeen rodzaj, bo jeden jest rodzaj paska. Silikon na temp daje rade, nic nie cieknie

Napisano
  • Autor

a znalazłem takiej firmy AIRTEX daje rade to ? do firmy hart nie mam zaufania bo przygodach z innymi częściami. jak jeden rodzaj paska ? są dwa chyba bo jeden ma mniej a drugi więcej zębów hmm.gif

Napisano

> a znalazłem takiej firmy AIRTEX daje rade to ? do firmy hart nie mam zaufania bo przygodach z

> innymi częściami. jak jeden rodzaj paska ? są dwa chyba bo jeden ma mniej a drugi więcej zębów

w 1.2 jest pasek na 108 i 128 zebow. chyba ze w 1.1 tez cos takiego wystepowalo

Napisano
  • Autor

jest na bank bo kupowałem kiedyś pasek gaets'a i napisane było do CCS 1.1 a nie pasował ni huhu oddałem do sklepu i gośc wynalazł inny z inną ilością zębów i dopiero pasował.

Napisano
  • Autor

wiesz gdzie można taką dostać ? na allegro nie widzę - jedynie SKF ale cena kosmiczna shocked.gif , a może Ty masz coś ciekawego w dobrej cenie? a takie firmy jak AIRTEX albo DOLZ są coś warte?

Napisano

> a znalazłem takiej firmy AIRTEX daje rade to ? do firmy hart nie mam zaufania bo przygodach z

> innymi częściami. jak jeden rodzaj paska ? są dwa chyba bo jeden ma mniej a drugi więcej zębów

Airtex jest naprawde ok. handluje tymi pompami od 2 lat, tak jakos zadnej reklamacji nie bylo przez ten okres, a sprzedajemy tego naprawde sporo smile.gif

Napisano

> Pompe wody polecam:

> SKF, Ruvill, lub Hepu

SKF pomp nie polecam, sa problemy, potem sa problemy z reklamacja itd...

Napisano
  • Autor

Jasne rozumiem wink.gif To teraz proszę o podanie cen za konkretną pompę konkretnej firmy tylko takich żebym nie spadł z krzesła wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przyzwoita cena jest na Hepu 100zl

Z przesyłką rozumiem i rabatem ? biglaugh.gif

Napisano

a widzieli kiedys taką water pump ? jak ten wirniczek sie ma do codziennej jazdy confused.gif283580258-DSC00365.JPG

post-52137-14352507247938_thumb.jpg

Napisano

> a widzieli kiedys taką water pump ? jak ten wirniczek sie ma do codziennej jazdy

Ja posiadam pompe tej firmy tylko tyle, że w 1.2 8v ok.gif Działa normalnie niewiem.gif Nic nie piszczy, silnik sie nie grzeje ok.gif

Napisano

w scs mam skf.

w vectrze dałem skf ale wydawała dziwne dzwięki. oddałem do reklamacji, wymienili na nową skf i jest ok.

zakładane na oryginalne uszczelki i bez silikonu. nic nie cieknie ok.gif

Napisano
  • Autor

To już wszystko wiem, a teraz pytanie z innej beczki, czy wszystkie pompy będą pasować? Wystarczy aby było napisane tylko do 1.1 ? Bo przecież w 1.1 były dwa rodzaje paska rozrządu więc nie będzie jaj że pompa nie pasuje?

Napisano

> To już wszystko wiem, a teraz pytanie z innej beczki, czy wszystkie pompy będą pasować? Wystarczy

> aby było napisane tylko do 1.1 ? Bo przecież w 1.1 były dwa rodzaje paska rozrządu więc nie

> będzie jaj że pompa nie pasuje?

nie wszystkie pompy pasują, różnią sie iloscią zębów do 1.1 jest ich 20

Napisano
  • Autor

ale chodzi o to że były paski z różną ilością zębów ..104 i 125 chyba sam miałem takie jaja, więc muszą też być chyba 2 rodzaje pomp? no bo te ząbki na pasku całkowicie są inaczej ustawione ( porównując pasek ze 104 i 125 ząbkami)

Napisano

> ale chodzi o to że były paski z różną ilością zębów ..104 i 125 chyba sam miałem takie jaja, więc

> muszą też być chyba 2 rodzaje pomp? no bo te ząbki na pasku całkowicie są inaczej ustawione (

> porównując pasek ze 104 i 125 ząbkami)

sama budowa pompy jest ta sama , różnią sie tylko kołem z ilością zębow na to musiz zwrócić uwagę ;D

Napisano

Do paska 104 zęby pasuje 20 zębów na pompie wodnej itd ok.gif

Napisano
  • Autor

> Do paska 104 zęby pasuje 20 zębów na pompie wodnej itd

Nareszcie konkretna odpowiedź wink.gif A do paska 125 zębów ile zębów na pompie?

Napisano

> Nareszcie konkretna odpowiedź A do paska 125 zębów ile zębów na pompie?

zapewne 24

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.