Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temat dylemat. Honda VFR 750 rc 36 w cenie prawka kat. A??

Featured Replies

Napisano

Namawiam pewną osobę i podejrzewam, że za 1kzł mi ją odda ale tak na juz żeby odjechać trzeba:

-zmienić świece 140zł

-kupic nowe klocki bo stare są zjechane na maksa 100zł

Na szybciora pod dom polną dróżką da radę wrócić - mam blisko(brak lampy-jest ale potluczona)

Tnąc maksymalnie koszty żebym był wporządku w stosunku do nagłej kontroli przez panów policjantów to trzeba by:

- wymienić oponę przód(w planach cały nowy komplet Diablostrada 700zł)

-Zamontować brakujące owiewki - rózne są ceny więc nie wiem ile to moze kosztować moze będzie fart i w 500zł się zamknę(wątpie)?

-Lampa przód- też trochę kosztuje ale tutaj raczej używka

Priorytetem bedzie bardziej strona mechaniczna niżeli wizualna więc napewno wymienię w przyszłosci układ napędowy komplet - 500zł

-Filtry 150zł(powietrze, olej, benzyna )

-Manetki na nowe

-Wszystkie przewody gumowe, chłodnica jest ok

-Płyny w tym olej, hamulcowy

W trakcie wyjdzie czy gaźniki nie wymagaja synchronizacji to w serwisie zsynchronizuja wakuometrem(chyba tak to się zwie).

Sprzęgło działa wyśmienicie, biegi też

Do tego podejrzewam, ze brak oc i nie zarejestrowane na aktualnego właściciela...ma dokumenty ale bez prawka jeździ.

Dam fotki ale są bardzo nie wyraźne

Warto doinwestować ten motor?

Sensowne sztuki to pewnie z 8kzł chodza a ja moge smiało zamknąc się w 3 - 4zkł?

Aha za malowanie zabrał bym się sam i napewno za wiele rzeczy, które sam dam radę opanowac.

Silnik nie bierze oleju i bardzo ładnie się wkręca na obroty, na zimnym przy ujmowaniu gazu potrafi strzelić z tłumika ale to podejrzewam, że właśnie dlatego, że zimny...

Moto będe szanował tak jak aktualny skuter czyli bez szaleństw grinser006.gif (poważnie).

http://michalkl1.wrzuta.pl/obraz/7hXP6bXYttu/dsc00014

http://michalkl1.wrzuta.pl/obraz/17bPHfqOvO0/dsc00015

http://michalkl1.wrzuta.pl/obraz/3hUTCxNitOo/dsc00016

http://michalkl1.wrzuta.pl/obraz/67dUKAZoJu0/dsc00017

Namówiłem kumpla, że za te kase bedzie mógł sobie zacząć robić prawko hehe.

Napisano

Wg mnie duzo zależy, czy chcesz mieć moto...., czy kumpla.

Zastanów się co się mogło stać, że moto jest w takim stanie? (ja bym na tzw. glebę parkingową nie stawiał).

Więc koniecznie obejrzyj newralgiczne punkty moto z kimś kto najlepiej ma taki sprzęt.

I dokładnie policz co jeszcze trzeba będzie zrobić, bo z doświadczenia wiem, że sprzedający lubia zachować dla siebie informację o paru/parunastu drobnych niedomaganiach. A moto ma już swoje lata i coraz trudniej o części (nie licząc dawców w stanie gorszym niż to które oglądałeś).

Polecam ostrożność, bo niektórzy po paru tysiącach wydatków doochodzili do wniosku, że nie warto reanimować krzywego moto.

P.S. Jakoś niespecjalnie wierzę w kulturę techniczną i jakość obsługi motocykla przez osobę bez uprawnień

Napisano

Zdjęcia kiepskie, ale na pierwszy rzut oka widać pamiątkę po paleniu gumy na tablicy rejestracyjnej i to musiało być konkretnie palona ta opona. Czyli raczej sprzęt był ostro katowany, ale z tego co napisałeś to o na serwisy/naprawy już chęci/funduszy brakowało...

Napisano

> Zdjęcia kiepskie, ale na pierwszy rzut oka widać pamiątkę po paleniu gumy na tablicy rejestracyjnej

> i to musiało być konkretnie palona ta opona. Czyli raczej sprzęt był ostro katowany, ale z

> tego co napisałeś to o na serwisy/naprawy już chęci/funduszy brakowało...

Ale z drugiej strony, po takim remonciku ma sprawnego sprzęta w którym wie co i gdzie i jak - a to dość cenne.

Zeby jezdzic nie trzeba plastików grinser006.gif

Napisano

> Ale z drugiej strony, po takim remonciku ma sprawnego sprzęta w którym wie co i gdzie i jak - a to

> dość cenne.

> Zeby jezdzic nie trzeba plastików

To też fakt, a cena wyjdzie taka sama albo niższa niż ładnej używki w której zawsze jest jakiś znak zapytania i jakieś ryzyko. Tylko jeden warunek - wszystko ok z ramą.

Napisano
  • Autor

> Wg mnie duzo zależy, czy chcesz mieć moto...., czy kumpla.

> Zastanów się co się mogło stać, że moto jest w takim stanie? (ja bym na tzw. glebę parkingową nie

> stawiał).

> Więc koniecznie obejrzyj newralgiczne punkty moto z kimś kto najlepiej ma taki sprzęt.

> I dokładnie policz co jeszcze trzeba będzie zrobić, bo z doświadczenia wiem, że sprzedający lubia

> zachować dla siebie informację o paru/parunastu drobnych niedomaganiach. A moto ma już swoje

> lata i coraz trudniej o części (nie licząc dawców w stanie gorszym niż to które oglądałeś).

> Polecam ostrożność, bo niektórzy po paru tysiącach wydatków doochodzili do wniosku, że nie warto

> reanimować krzywego moto.

> P.S. Jakoś niespecjalnie wierzę w kulturę techniczną i jakość obsługi motocykla przez osobę bez

> uprawnień

Za chwilkę załącze kolejne juz kapkę lepsze zdjęcia.

Kolegę znam dość długo kumplujemy się ale namówiłem go na sprzedarz bo chciałby pójść na prawo jazdy kat. B a kasy ni ma. Motor jedzie bez trzymanki idealnie nigdzie go nie ściąga. W dodatku wiem już, że owiewki do niego są bo byłem pewny, że je połamał. Brakuje przedniej prawej przy lampie. Lusterka równierz ma całe tylko je zdjął. Nie jest to motor w żaden sposób powypadkowy tylko bardzo zaniedbany niewymyty i takie sprawy jak klocki olej czy świece już dawno powinny byc zmienione.

Powoli zawężają mi się wydatki bo jak na początek opona tylna jakiś tam bieżnik ma.

Kolega nie ma nawet na klocki hamulcowe....

Fakt faktem wiem, że palił gumę sam widziałem czy na jednym stawiał ale to zaraz się benzyna skonczyła i motor dalej stał. Napewno wiem, ze nie było to aż tak ekstremalne żeby doprowadziło do przegrzania silnika...

Widełki przednie całe nie powyginane, felgi też, tłumik szczelny i bez problemu wkręcała się na każde obroty.

Napisano
  • Autor

> Zdjęcia kiepskie, ale na pierwszy rzut oka widać pamiątkę po paleniu gumy na tablicy rejestracyjnej

> i to musiało być konkretnie palona ta opona. Czyli raczej sprzęt był ostro katowany, ale z

> tego co napisałeś to o na serwisy/naprawy już chęci/funduszy brakowało...

Dokładnie tak jak piszesz. Ewidentnie widac gumę na tablicy i kierunkach. Tak myślę, że skoro nawet na benę nie miał to musiał by się nieźle starać żeby skatowac ten motor tym bardziej, że dał 3kzł za nią.

Napisano
  • Autor

> Ale z drugiej strony, po takim remonciku ma sprawnego sprzęta w którym wie co i gdzie i jak - a to

> dość cenne.

> Zeby jezdzic nie trzeba plastików

Zaczynam właśnie z takiego założenia wychodzić. Wstawię nowe graty i mam pewność, że jest nowe.

Napisano
  • Autor

> To też fakt, a cena wyjdzie taka sama albo niższa niż ładnej używki w której zawsze jest jakiś znak

> zapytania i jakieś ryzyko. Tylko jeden warunek - wszystko ok z ramą.

Rama jest na 100% ok. A powiem, że tu bardziej kosmetyka wchodzi w grę i części eksploatacyjne. Przy silniku raczje nie dłubał bym nic jednynie sprawdził bym kompresję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.