Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o pomoc z termostatem

Featured Replies

Napisano

Prosiłbym Was o łopatologiczną instrukcję, albo jeśli ktoś miałby czas i chęć na drobną pomoc.

Używałem dziś uniaka góra pół godziny, tyle co wyjąć z garażu, podjechać na stację (stanie na kilku światłach), następnie po mamę na działkę (znowu koreczek) i z powrotem pod garaż.

Jak już dojechałem pod dom, spod maski zaczęła wydobywać się para - jednym słowem zagotowało się. Po otwarciu maski - buchnęła chmura pary, wydobywającej się spod koreczka na zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego. Pół komory silnika zalanej, a jak się skropliło to i na podwórku mokro frown.gif

Diagnoza prosta - termostat (przynajmniej tak mi się wydaje). 13 lat - wolno mu się zepsuć.

Czort ze zmarnowanym płynem do chłodnicy, ale gdzie w ogóle jest to ciulstwo, jak się do niego dobrać i czy wymiana termostatu to wymiana samego termostatu, czy całego jakiegoś modułu lub termostatu z obudową? Innymi słowy - co kupić, ile to może kosztować i czy jest to do zrobienia nie mając 1000 kluczy, garażu z kanałem i Bóg wie czego jeszcze.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

> Prosiłbym Was o łopatologiczną instrukcję, albo jeśli ktoś miałby czas i chęć na drobną pomoc.

> Używałem dziś uniaka góra pół godziny, tyle co wyjąć z garażu, podjechać na stację (stanie na kilku

> światłach), następnie po mamę na działkę (znowu koreczek) i z powrotem pod garaż.

> Jak już dojechałem pod dom, spod maski zaczęła wydobywać się para - jednym słowem zagotowało się.

> Po otwarciu maski - buchnęła chmura pary, wydobywającej się spod koreczka na zbiorniku

> wyrównawczym płynu chłodzącego. Pół komory silnika zalanej, a jak się skropliło to i na

> podwórku mokro

> Diagnoza prosta - termostat (przynajmniej tak mi się wydaje). 13 lat - wolno mu się zepsuć.

> Czort ze zmarnowanym płynem do chłodnicy, ale gdzie w ogóle jest to ciulstwo, jak się do niego

> dobrać i czy wymiana termostatu to wymiana samego termostatu, czy całego jakiegoś modułu lub

> termostatu z obudową? Innymi słowy - co kupić, ile to może kosztować i czy jest to do

> zrobienia nie mając 1000 kluczy, garażu z kanałem i Bóg wie czego jeszcze.

> Z góry dzięki za pomoc.

Zanim pomyślisz - o termostat zepsuty - zastanów się czy wczoraj jadąc i na postoju na światłach słyszałeś choć raz aby włączył się wentylator? hmm.gif

Szybciej podejrzewam wentylator i brak jego masowania (najczęstsza przyczyna niedziałania) niż termostat.

Napisano

> Zanim pomyślisz - o termostat zepsuty - zastanów się czy wczoraj jadąc i na postoju na światłach

> słyszałeś choć raz aby włączył się wentylator?

> Szybciej podejrzewam wentylator i brak jego masowania (najczęstsza przyczyna niedziałania) niż

> termostat.

Jeśli termostat był zamknięty na mały obieg to wentylator i tak się nie włączy ok.gif

Napisano

Instrukcję wymiany termostatu znajdziesz na UKP tutaj

Górny wąż od chłodnicy łączy się z termostatem, na pewno znajdziesz.

Napisano
  • Autor

> Zanim pomyślisz - o termostat zepsuty - zastanów się czy wczoraj jadąc i na postoju na światłach

> słyszałeś choć raz aby włączył się wentylator?

> Szybciej podejrzewam wentylator i brak jego masowania (najczęstsza przyczyna niedziałania) niż

> termostat.

To fakt - wiatrak ani razu się nie włączył. Dzisiaj też się nie załączył.

Możesz mi powiedzieć, w jaki sposób sprawdzić brak masy na wentylatorze ? Wystarczy sprawdzić miernikiem czy jedna z żył kabelka jest podłączona do masy ?

Napisano

> To fakt - wiatrak ani razu się nie włączył. Dzisiaj też się nie załączył.

> Możesz mi powiedzieć, w jaki sposób sprawdzić brak masy na wentylatorze ? Wystarczy sprawdzić

> miernikiem czy jedna z żył kabelka jest podłączona do masy ?

Jak chcesz to podjedź do mnie - już jestem w domu to się obejrzy.

Jak nie możesz to ja mogę podjechać .

jak coś to pisz tu czy na gg.

pozdr

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz to podjedź do mnie - już jestem w domu to się obejrzy.

> Jak nie możesz to ja mogę podjechać .

> jak coś to pisz tu czy na gg.

> pozdr

Paweł - bardzo Ci dziękuję za dzisiejsza pomoc IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

> jeszcze napisz co bolało rdzawo niebieskiego unolota

.. raczej błotno - niebieskiego bo cały schlapany wink.gif

A co dolegało - w skrócie - bezpiecznik poszedł 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Paweł - bardzo Ci dziękuję za dzisiejsza pomoc

A nie ma za co.

zwykle przychodzę o takiej porze że głowa sama w poduszkę leci, ale dziś byłem nieco wcześniej to mogłę pomóc.

pozdr

Napisano

> .. raczej błotno - niebieskiego bo cały schlapany

> A co dolegało - w skrócie - bezpiecznik poszedł

A nie mówiłem... 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Chyba gdzieś się zatrudnię jako jakiś "wróż" hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.