Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dojazdówka

Featured Replies

Napisano

Witam

Zakupiłem sobie na Alledrogo dojazdówke do stilo, tylko chciałem troche mniejszą średnice aby koło weszło mi pionowo, no i dostałem koło na feldze 14" (miało być na 15" )z oponą 105 x70, i tak na przód da sie założyć nawet choć do zacisków jest malutki luz, średnica jest dosyć dużo mniejsza około 10cm i jak założyłem to auto jest jednak delikatnie przechylone, wykonałem jazdę próbną, nawet nic nie ściaga na boki, ale podczas hamowania wywaliło mi błąd bodajże EBD Failure, a później ABS failure i tak dumam czy da się tego koła używać od "biedy" ?

Napisano

od biedy pewnie tak ale jako dojazdówka wink.gif

generalnie koła dojazdowe powinno się zakładać na tył nawet jak ci z przodu padnie...czyli powinno się robić tak...pada ci przód...to zdejmujesz tył i w jego miejsce zakładasz dojazdówkę a na przód wkładasz sprawne koło z tyłu...

Napisano
  • Autor

no tylko jako dojazdówka, bo prowadzenie na zakrętach powyżej 50 już daje sie odczuć, a i wygląda przekomicznie smile.gif

A ten błąd od EBD i ABS to chyba wynika z różnicy prędkości koła lewego i prawego, tak?

Napisano

Dojazdowki nie mozesz zakladac na przednia os w stilo

Napisano
  • Autor

> Dojazdowki nie mozesz zakladac na przednia os w stilo

Z powodu tych pojawiających się błędów, tak?

Napisano

> Z powodu tych pojawiających się błędów, tak?

nie, przepisy

nie mozna zakladac dojazdowek na kola napedowe (albo przednie) nie pamietam jak dokladnie jest w przepisach, ale w naszym przypadku bez znaczenia

Napisano

> Dojazdowki nie mozesz zakladac na przednia os w stilo

Nie wiem jak podaje instrukcja/przepisy ale ja w ciężkim JTD bym nie zakładał jej na przód. ? Najpierw odkręcamy sprawny tył i go na przód. Przypomnę że fabryczna winda nie jednej osobie w JTD się pogięła sick.gif

Napisano

> Witam

> Zakupiłem sobie na Alledrogo dojazdówke do stilo, tylko chciałem troche mniejszą średnice aby koło

> weszło mi pionowo

Tak z ciekawości, to weszło w pionie bez problemu bo też się przymierzam do zakupu.

Napisano
  • Autor

tak weszło, ale 14 " cali z oponą 105/70R, to ma akurat 50cm średnicy, ale wejdzie takie do 55cm

Napisano

> tak weszło, ale 14 " cali z oponą 105/70R, to ma akurat 50cm średnicy, ale wejdzie takie do 55cm

Dzięki za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.