Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Tarcze i klocki

Featured Replies

Napisano

W Lacku żony trzeba będzie zmienić niebawem klocki i tarcze hamulcowe.

I tak sobie przeglądam alledrogo i w zasadzie wszędzie piszą, że te same są co do Lacka są do Nubiry, Lanosa 14" (oczywiście przód) i jeszcze paru innych Daewoo.

Z kolei w hurtowni Potak, do każdego auta te podzespoły mają inne nr katalogowe. Zakładaliście/kupowaliście do Lacków te podzespoły np. z Nubiry ? Druga sprawa to klocki na tył. Tutaj mają np GM'y za 130zł i za 60zł. Oczywiście wolałbym żeby pasowały te tańsze cfaniaczek.gif

Napisano

> tył. Tutaj mają np GM'y za 130zł i za 60zł. Oczywiście wolałbym żeby pasowały te tańsze

te od nubiry pasuja do laczka, roznia sie tylko nr fabrycznym

ja w zeszlym roku kupilem na tyl oryginalne GM w potaku i powiem krotko - porazka, weszly ciasno w te blaszki od zacisku i od samego poczatku strasznie piszczaly

przeturlalem sie przez zime i wczoraj zmienilem na boscha bo te oryginalne szybko sie zuzyly i pylily bardziej niz z przodu

natomiast przod kupilem tez oryginalny w potaku i wczoraj jak zmienialem kola obejrzalem je i sa w idealnym stanie, rowno sie scieraja

slyszalem tez wiele dobrego o kolockach RH, cena rozsadna 70-90pln na allegro

Napisano
  • Autor

> natomiast przod kupilem tez oryginalny w potaku i wczoraj jak zmienialem kola obejrzalem je i sa w

> idealnym stanie, rowno sie scieraja

Które brałeś na przód ? Potak

A może te z Nubiry będą dobre...

Tarcze wezmę oryginały GM jak będą w okolicach 60-80 zł (tyle cenią w Potaku).

Napisano

> te od nubiry pasuja do laczka, roznia sie tylko nr fabrycznym

> ja w zeszlym roku kupilem na tyl oryginalne GM w potaku i powiem krotko - porazka, weszly ciasno w

> te blaszki od zacisku i od samego poczatku strasznie piszczaly

> przeturlalem sie przez zime i wczoraj zmienilem na boscha bo te oryginalne szybko sie zuzyly i

> pylily bardziej niz z przodu

> natomiast przod kupilem tez oryginalny w potaku i wczoraj jak zmienialem kola obejrzalem je i sa w

> idealnym stanie, rowno sie scieraja

> slyszalem tez wiele dobrego o kolockach RH, cena rozsadna 70-90pln na allegro

Ja mam złożone orygianły z przodu z ASO i sprawują się super, choć zmieniałem bo w poprzednich, fabrycznych odkleiła się okładzina.

A niedługo czeka mnie zmiana z tyłu, bo okładziny tylko do zimy pewnie starczy.

Za te Bosche wiela płaciłeś?

Napisano

> Ja mam złożone orygianły z przodu z ASO i sprawują się super, choć zmieniałem bo w poprzednich,

na oryginalny przod zlego slowa nie moge powiedziec, na tylnych sie tylko zawiodlem

> Za te Bosche wiela płaciłeś?

allegro

znalazlem jeszcze w sklepach internetowych za 106 i 108 pln ale z przesylka podobnie wychodzilo

Napisano

> W Lacku żony trzeba będzie zmienić niebawem klocki i tarcze hamulcowe.

> I tak sobie przeglądam alledrogo i w zasadzie wszędzie piszą, że te same są co do Lacka są do

> Nubiry, Lanosa 14" (oczywiście przód) i jeszcze paru innych Daewoo.

> Z kolei w hurtowni Potak, do każdego auta te podzespoły mają inne nr katalogowe.

> Zakładaliście/kupowaliście do Lacków te podzespoły np. z Nubiry ? Druga sprawa to klocki na

> tył. Tutaj mają np GM'y za 130zł i za 60zł. Oczywiście wolałbym żeby pasowały te tańsze

Właśnie zakładałem z przodu od NU II klocki do Lacza 1,8.

Pasują oryginały koreańskie. Jedyna różnica, że nie miały tej blaszki co sygnalizuje zużycie klocków (chodź taka wersja klocków też była). Koszt klocków 90 zł.

To co miałem zamontowane po niecałych 70 kkm wyglądało tak sobie - na jednym klocku okładzina częściowo odpadła.

Nie wiem jak tył tzn. czy pasują klocki od NU.

Pozdrawiam,

Griba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.