Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kluby motocyklowe

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam.

Czy w Polsce są jakieś kluby motocyklowe "z prawdziwego zdarzenia"?

Takie z "prospektami" i innymi zabawami? wink.gif

Napisano

Oczywiscie ze sa.

Ale podjales bardzo szeroki temat.

I nie wierz ze MC mozna zostac tylko przy akceptacji Kongersu Klubow Motocyklowych. To taka organizacja ktora funkcjonuje chyba jedynie w PL i rosci sobie prawo o decydowania o obszywaniu tzw. "plecow".

Inna sprawa ze sa kluby motocyklowe i gangi motocyklowe smile.gif.

Musisz sprecyzowac gdzie sie chcesz zapisac 270751858-jezyk.gif

Napisano

Takie kluby to pic na wode... Mam wielu znajomych w jednym z najwiekszych i najstarszych klubów na swiecie... I generalnie to czasami smiac mi sie z nich chce smile.gif a Kongres to omijaj szerokim łukiem wink.gif

Napisano

> Oczywiscie ze sa.

> Ale podjales bardzo szeroki temat.

> I nie wierz ze MC mozna zostac tylko przy akceptacji Kongersu Klubow Motocyklowych. To taka

> organizacja ktora funkcjonuje chyba jedynie w PL i rosci sobie prawo o decydowania o

> obszywaniu tzw. "plecow".

Tu sie sprawa mocno komplikuje. Kongres sam sobie zaprzecza majać "u siebie" 1% kluby. Nie wspominajac o tym ze w sprawie MC postępują jak kolega napisal. Jednak z drugiej strony, kwestia MC na barwach to kolejny rozdział.. Wiele ludzi kwalifikuje MC jako juz rzecz nie poprawna. To sa tylko ogolniki. Chcesz wiedziec wiecej? Popytaj tych z barwami na plecach...

Ja uwazam ze te łatki na plecach to tylko dla "szpanu" sa... Jazda motocyklem sama w sobie jest pewnym rodzajem wolnosci, a kluby swoimi zasadami z gory narzuca ci pewne dziwne zasady.

Najmniej ciekawym elementem, to juz jest to, ze za nieodpowiednie barwy na plecach, dostaniesz w czapke, od innych jedynie slusznych barw ...

Napisano

> Najmniej ciekawym elementem, to juz jest to, ze za nieodpowiednie barwy na plecach, dostaniesz w

> czapke, od innych jedynie slusznych barw ...

Coś jak skini i punki zlosnik.gif

Napisano

> Tu sie sprawa mocno komplikuje. Kongres sam sobie zaprzecza majać "u siebie" 1% kluby. Nie

> wspominajac o tym ze w sprawie MC postępują jak kolega napisal. Jednak z drugiej strony,

> kwestia MC na barwach to kolejny rozdział.. Wiele ludzi kwalifikuje MC jako juz rzecz nie

> poprawna. To sa tylko ogolniki. Chcesz wiedziec wiecej? Popytaj tych z barwami na plecach...

> Ja uwazam ze te łatki na plecach to tylko dla "szpanu" sa... Jazda motocyklem sama w sobie jest

> pewnym rodzajem wolnosci, a kluby swoimi zasadami z gory narzuca ci pewne dziwne zasady.

> Najmniej ciekawym elementem, to juz jest to, ze za nieodpowiednie barwy na plecach, dostaniesz w

> czapke, od innych jedynie slusznych barw ...

Ta a czasami mozna dostac w czapke za samo noszenie barw.. smile.gif).

To jest ogolnie chory uklad. Cos jak sekta.

Zreszta obejrzyj Sons Of Anarchy. To serial wzorowany na hells Angels najbardziej znanym MC na swiecie. Tam zobaczysz o co chodzi z prawdziwym MC.

I nie wierz w zbieranie pluszakow dla dzieci z domow dziecka 270751858-jezyk.gifP.

Napisano

Dla mnie MC to w ogóle są dla dowartościowania się kolesi z małymi siusiakami.

Kurna, idealne odwzorowanie to naziści z filmu The Blues Brothers rotfl.gif

ps. Jak widzę zachowanie kolesi z "barwami" na plecach to normalnie żal dupę ściska... (może i nie wszyscy się tak zachowują, ale innych nie widziałem).

Napisano

Polece jeszcze Hellride, film Tarantino.. W Polsce jeszcze nieobecny. Tam masz o prawdziwym bycu MC smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zreszta obejrzyj Sons Of Anarchy. To serial wzorowany na hells Angels najbardziej znanym MC na

> swiecie. Tam zobaczysz o co chodzi z prawdziwym MC.

Obejrzalem 2 sezony i nie mogę się 3-go doczekać... food.gif

Napisano
  • Autor

> Polece jeszcze Hellride, film Tarantino.. W Polsce jeszcze nieobecny. Tam masz o prawdziwym bycu MC

Dzięki. Obejrzę sobie dzisiaj. smile.gif

Napisano

> Tak się zastanawiam.

> Czy w Polsce są jakieś kluby motocyklowe "z prawdziwego zdarzenia"?

> Takie z "prospektami" i innymi zabawami?

A wracajac do tematu sa.

Hells Angels Prospect (wraz z akolitami czyli Head Hunters, Red Warriors, Red Indians, Fortress), Road Runners, Gremium, Outlaws, Bandidos - ale nie wiem czy to folklor czy faktyczny oddzial.

Oczywiscie jest cala masa innych klubow motocyklowych ale z tych "prawdziwych" to te powyzej plus kilka mniej istotnych

Napisano
  • Autor

> A wracajac do tematu sa.

> Hells Angels Prospect (wraz z akolitami czyli Head Hunters, Red Warriors, Red Indians, Fortress),

> Road Runners, Gremium, Outlaws, Bandidos - ale nie wiem czy to folklor czy faktyczny oddzial.

> Oczywiscie jest cala masa innych klubow motocyklowych ale z tych "prawdziwych" to te powyzej plus

> kilka mniej istotnych

dzięki ok.gif

Napisano

Banditos jeszcze na chwile obecna nie funkcjonuja w Polsce. Jednak cos tam sie ruszyło w okolicach Gdańska i chyba Poznania..ale to tylko plotki..

A co do Hells Angels to zachowaj nas panie w swojej opiece, niech lepiej nie zagoszcza tu na dluzej...

Napisano
  • Autor

> A co do Hells Angels to zachowaj nas panie w swojej opiece, niech lepiej nie zagoszcza tu na

> dluzej...

Hmm... Po takich komentarzach aż człowiek chce się do nich zapisać. zeby.GIFwink.gif

Napisano

Do MC a szczegolnie takiego ja HA nie mozna sie ot tak zapisac smile.gif.

Ewentualnie mozesz sie podpiac pod jakis 81 support i po latach kto wie smile.gif.

No ale to krew i pot. Plus kasa i inne rzeczy o ktorych lepiej glosno nie mowic 270751858-jezyk.gif.

Napisano

w usa HA to zwyczajna bandyterka, tyle tylko, że z motocyklową otoczką.

Napisano

A powiedzcie (moze ktoś wie) jak to się ma do naszywania sobie na plecach różnych rzeczy... Np jakbym chciał logo autokacika na plecah nosić to muszę o zgodę MC prosić? I czy przy pierwszej okazji nie wyskoczę ze skóry?

Napisano

> A powiedzcie (moze ktoś wie) jak to się ma do naszywania sobie na plecach różnych rzeczy... Np

> jakbym chciał logo autokacika na plecah nosić to muszę o zgodę MC prosić? I czy przy pierwszej

> okazji nie wyskoczę ze skóry?

Roznie bywa.

Zalezy co naszyjesz i na kogo trafisz. Za samego zlosnika raczej nic Ci nie bedzie smile.gif.

Teoretycznie mozes zostac zaczepiony za logo podobne do juz istniejacego a praktycznie nawet za dupe maryne smile.gif.

Glownie czepiaja sie kolesie z kongresu - w sensie dupy maryny.

Ale to naprawde sporadyczne przypadki glownie jak sie wodka pojawia albo jest duza grupa i cza sie polansowac.

Napisano

Outlaws powiedza ci, "noś sobie co chcesz i tak mamy na ciebie i wszyskich wyj***ne", Hellsi, których nie ma w PL i mam nadzieje ze nie bedzie, stłuka ci dupsko, spruja co tam masz na plecach, nawet jesli sobie logo gumisiów naszyjesz. Tak samo w przypadku calego kongresowego shitu, typu roadrunners, headhunters i jakies tam jeszcze inne pro-czerwone zbieraniny. Banditos tez oleją temat bo co to dla nich za konkurencja. Widze ze bardzo pragniesz łatki na plecach i zaszufladkowania. Twoj wybór. Powodzenia smile.gif

Napisano

> Outlaws powiedza ci, "noś sobie co chcesz i tak mamy na ciebie i wszyskich wyj***ne", Hellsi,

> których nie ma w PL i mam nadzieje ze nie bedzie, stłuka ci dupsko, spruja co tam masz na

> plecach, nawet jesli sobie logo gumisiów naszyjesz. Tak samo w przypadku calego kongresowego

> shitu, typu roadrunners, headhunters i jakies tam jeszcze inne pro-czerwone zbieraniny.

> Banditos tez oleją temat bo co to dla nich za konkurencja. Widze ze bardzo pragniesz łatki na

> plecach i zaszufladkowania. Twoj wybór. Powodzenia

Jak nie ma HA jak są.

Prospekt wprawdzie ale to juz tuz tuz....

HH nie sa w kongresie.

Napisano

> Coś im to "tuż tuż" kiepawo idzie

Ja wiem czy kiepawo.

Hangaround zostali 2 lata temu. Teraz Chyba rok juz sa prospektem. Pewnych rzeczy nie przeskocza wiec chyba ida zgodnie z harmonogramem. smile.gif

A w miedzyczasie mocno rozbudowuja support 81. Jak by tak to czerwone dobrze policzyc to robi sie calkiem spora sila. A to dopiero poczatek drogi.

Polska jako biala plama byla lakomym kaskiem, wiec nie oni jedni zasiedla nasze ziemie smile.gif.

Napisano

Tak apropo tych wszystkich "klubów" czy stowarzyszeń to już dawno doszedłem do wniosku, ze niektórzy to już na prawdę nie wiedzą co z sobą zrobić bo zamiast cieszyć się z jazdy motocyklem, z pozornej wolności jaką to daje i czerpać pryjemność pełnymi garściami to koniecznie chcą się zrzeszać, stowarzyszać itd.

Oczywiście w tych rożnych stworach są górnoolotnie zwani "prezydenci", "prezesi" i inni tacy co chcą być ważni, mają jakieś chore zasady, ktorych sami nie przestrzegają, mamią na zewnątrz jakimiś pokazówkami a tak na prawdę to jakaś zbieranina sfrustrowanych facetów, którzy uważają siebie za lepszych od innych, takich trochę "nadludzi", nie stroniących od chamskich a nawet czasami bandyckich zachowań!

Wstąpienie do takiegoś czegoś sporo kosztuje a później też doją kasę ile wlezie, oczywiście po cichu aby na zewnątrz się nie wydało.

Podejżewam, że w życiu prywatnym są nikim i mają spore problemy z sobą a w takim "klubie", miejscu wzajemnej adoracji czują się dowartościowani!

Pytam się po co to komu, po co normalny człowiek ma wdeptywać w coś takiego?

Widziałem takich "Prawdziwych" jak w swoich zapoconych skórach prażyli się na słońcu pod knajpą nad morzem, podczas gdy normalni ludzie chodzili w gatkach i klapkach smile.gif Lans to jednak ciężki kawałek chleba! smile.gif

Miałem wotpliwą przyjemność być świadkiem wręcz bandyckiego zachowaqnia na drodze grupy takich ćwoków co tylko utwierdziło mnie w negatywnej opini o nich!

Ludzie jeździjcie sobie motocylami i zapomnijcie o tych wzzystkich szemranych "klubach" czy stowarzyszeniach!

No chyba, że ktoś czuje taką potrzebę... zlosnik.gif

Pomijam oczywiscie grupy kumpli, ktorzy razem jeżdżą i tylko to dla nich się liczy a nie jakieś pokazówki dla naiwnych lans pod barem czy na zlotach!

Napisano

> Tak apropo tych wszystkich "klubów" czy stowarzyszeń to już dawno doszedłem do wniosku, ze

> niektórzy to już na prawdę nie wiedzą co z sobą zrobić bo zamiast cieszyć się z jazdy

> motocyklem, z pozornej wolności jaką to daje i czerpać pryjemność pełnymi garściami to

> koniecznie chcą się zrzeszać, stowarzyszać itd.

> Oczywiście w tych rożnych stworach są górnoolotnie zwani "prezydenci", "prezesi" i inni tacy co

> chcą być ważni, mają jakieś chore zasady, ktorych sami nie przestrzegają, mamią na zewnątrz

> jakimiś pokazówkami a tak na prawdę to jakaś zbieranina sfrustrowanych facetów, którzy uważają

> siebie za lepszych od innych, takich trochę "nadludzi", nie stroniących od chamskich a nawet

> czasami bandyckich zachowań!

> Wstąpienie do takiegoś czegoś sporo kosztuje a później też doją kasę ile wlezie, oczywiście po

> cichu aby na zewnątrz się nie wydało.

> Podejżewam, że w życiu prywatnym są nikim i mają spore problemy z sobą a w takim "klubie", miejscu

> wzajemnej adoracji czują się dowartościowani!

> Pytam się po co to komu, po co normalny człowiek ma wdeptywać w coś takiego?

> Widziałem takich "Prawdziwych" jak w swoich zapoconych skórach prażyli się na słońcu pod knajpą nad

> morzem, podczas gdy normalni ludzie chodzili w gatkach i klapkach Lans to jednak ciężki

> kawałek chleba!

> Miałem wotpliwą przyjemność być świadkiem wręcz bandyckiego zachowaqnia na drodze grupy takich

> ćwoków co tylko utwierdziło mnie w negatywnej opini o nich!

> Ludzie jeździjcie sobie motocylami i zapomnijcie o tych wzzystkich szemranych "klubach" czy

> stowarzyszeniach!

> No chyba, że ktoś czuje taką potrzebę...

> Pomijam oczywiscie grupy kumpli, ktorzy razem jeżdżą i tylko to dla nich się liczy a nie jakieś

> pokazówki dla naiwnych lans pod barem czy na zlotach!

TRUE

Napisano

No dobra "tuż tuż" zamieniło sie w "już już" .. Ja tam łatam bez łatki na plecach smile.gif

Napisano

> No dobra "tuż tuż" zamieniło sie w "już już" .. Ja tam łatam bez łatki na plecach

Zatem oficjalnie mozna ogłosic HELLS ANGELS MC PL

HA MC

Czy to dobrze? Pewnie nie....

Napisano

> Czy to dobrze? Pewnie nie....

Bedzie to tak, że zacznać pruć wszystkie inne barwy niz Red White. Mniejsze kluby dostana ultimatum, albo wchodzą do supportu, albo w tube... A kongres pojdzie pierwszy pod topór.... No chyba ze sie ludzie wkurza i Aniołki dostaną w tube bo podpadną "czortom" na plastikach, jak juz to miało miejsce :>

Napisano

Poza tym ciekawe w tym wszystkim jest to że jak pojawisz się na jakimś zlocie czy imprezie na moto to od razu agitują smile.gif Opowiadają jak to jest fajnie ..... sam jeszcze na 2 kołach nie śmigam...ostatnio zostałem tym zarażony i nie powiem, że mi się nie spodobało .....

Ale do rzeczy....tydzień temu w Warszawie było tzw MOTOSERCE. Z bracji tego, że byłem w polarze Centomanii... i stałem sobie w kolejce do oddania krwi od razu przyciągnąłem uwagę i oczywiście po tym jak się dowiedzieli, że nie chodzi o dwa koła dali se siana. No ale potem leżałem obok jednego ... stwierdził że jak zacznę jeździc i się spotkamy to na imprezę zaprosi i wtedy zobaczę jak to jest fajnie......Lepka na plecach moim zdaniem nic nie daje.....Moja mulher.gif jeździ na motocyklu i jest w jakimś stowarzyszeniu....ale nie jest fanatyczka a podobno takie przypadki się zdarzają zeby.GIF

Liczy się frajda z jazdy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.