Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pocenie się przy silniku

Featured Replies

Napisano

Po otwarciu maski po prawej stronie silnika zaraz pod pokrywa ukazuje się taki oto widok:

zdjcie0248male.th.jpgzdjcie0244male.th.jpg

Skad to cieknie? Jaka diagnoza forumowa ?

W tym przewodzie to olej jest może pod ciśnieniem?

Napisano
  • Autor

> spod filtra IMO

Co to za filtr? To jet główny filtr oleju ten co się zawsze zmienia przy przeglądzie? To ważne bo muszę wiedzieć czy jestem na lepszej pozycji w rozmowie w ASO ,które mi wymieniało olej food.gif

Hmm myslalem , że filtr oleju (ten w którym wkłady się wymienia na przeglądach) to jakos od dołu gdzieś sobie tam siedzi...

Napisano

to wyglada jak by z pod pompy prozniowej bylo to zapocenie, generalnie to jak bys sciagnal oslone silnik i zrobil foto to by bylo widac czy zapocenie jest tylko w jednym miejscu czy na calej powierzchni pompy

Napisano
  • Autor

> to wyglada jak by z pod pompy prozniowej bylo to zapocenie, generalnie to jak bys sciagnal oslone

> silnik i zrobil foto to by bylo widac czy zapocenie jest tylko w jednym miejscu czy na calej

> powierzchni pompy

Ja sie nie dotykam, dzisiaj podjade do ASO pokaze paluchem i umowie sie na przyszly tydzien. Mam nadzieje ze objade Święta - jakieś 450kmów ?

Napisano

> Ja sie nie dotykam, dzisiaj podjade do ASO pokaze paluchem i umowie sie na przyszly tydzien. Mam

> nadzieje ze objade Święta - jakieś 450kmów ?

no tak, 4 sruby imbusem ciezko odkrecic zlosnik.gif

biorac pod uwage ze nie wiadomo ile na tym jezdzisz juz, to objedziesz zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wczoraj odebrałem auto z ASO. Panowie mówili że 2 śrubki od czegośtam dokręcili z "odpowiednim momentem" (szaleństwo ASO nawet zainwestowało w 1dną nową śrubkę zlosnik.gif) i kazali obserwować. Na razie kilka razy 4000RPM było już na blacie od odebrania auta i sucho . I życie znowu jest piękne 270635636-JUMP2.gif

Przy okazji zgłosiłem przekaźnik od spryskiwacza, "popuszczający" przedni spryskiwacz jak się na tył psika i czekam na części.

Co do przepalonej ścieżki ogrzewania tylnej szyby to mnie z Euromobilu na ul. uczniowską na Białołęce wyganiają (blisko mam nawet autem, ale ZTMem to już róznie może być frown.gif ) ale nie wiem czy mi się chce.... Był ktoś tam ? Jakiś fachowy to zakład?

Napisano

>

> Co do przepalonej ścieżki ogrzewania tylnej szyby to mnie z Euromobilu na ul. uczniowską na

> Białołęce wyganiają (blisko mam nawet autem, ale ZTMem to już róznie może być ) ale nie wiem

> czy mi się chce.... Był ktoś tam ? Jakiś fachowy to zakład?

U mnie też zauważyłem, że jedna ścieżka nie grzeje - dziwnym trafem na wysokości przyklejonej naklejki salonowej Euromotu hahaha!

Napisano

> Przy okazji zgłosiłem przekaźnik od spryskiwacza, "popuszczający" przedni spryskiwacz jak się na

> tył psika i czekam na części.

Noc to nie da... u mnie po naprawie po 2 tygodniach wróciło do "normy"...

Napisano
  • Autor

> Noc to nie da... u mnie po naprawie po 2 tygodniach wróciło do "normy"...

No nic raz powalczę przy powtórce odpuszczę pewnie wink.gif

Napisano

To pompa próżniowa i jest smarowana olejem. Uszczelka to mizerny oring w koło tej metalowej puszki - obudowy. Z tego co wiem jest kilak pozmianowych pomp, pewnie fiat to poprawiał....

Osobiście nie radze tego rozkręcać czerwona.gif bo może sie rozsypać w drobny mak.... można ewentualnie dokrecić i tyle... lub wymienić na pozmianową .... mam numery tej pompy od najstarszej do najnowszej to zapodam w poniedziałek...

Można wymienić zawsze uszczelkę pod całą pompa jeśli to cieknie z pod niej a nie z niej.... ( klucz imbus )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.