Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana gumek tloczka w zacisku tylnym

Featured Replies

Napisano

witam

zanabylem juz droga kupna zestaw regeneracyjny wiec rodzi sie pytanko

posiadamy jakis manual do tej czynnosci ??

znalazlem tylko watek Liska z relacja z rozbiorki calego kopyta

ale malo optymistycznie to wygladalo wink.gif

da sie to zrobic bezbolesnie ?

Napisano

Ja dałam tą robotę z wymianą gumek do aso. Robocizna mnie kosztowała 150zł za 1 naprawiony zacisk yikes.gifangryfire.gif

Napisano
Może To Ci pomoże albo cię odstraszy, zasada podobna choć to taki trochę starszy brat zacisku stilo
Napisano

Ja mam lekkie luzy na zaciskach z przodu i chyba słyszę je na małych nierównościach . Da się to jakoś regenerować ?

Napisano

> Ja mam lekkie luzy na zaciskach z przodu i chyba słyszę je na małych nierównościach . Da się to

> jakoś regenerować ?

nie to norma, możesz sobie pomóc wymianą zacisków na nowe , ale powróci, lub stosując mało profesjonalną metodę ale bardzo skuteczną za pomocą taśmy obustronnie klejącej zwyczajnie przykleić zewnątrzny klocek do zacisku.

jak pamietam pierwszą wymiane klocków w moim stilo to były one(klocki) pokryte jakąś taką gumowatą substancją która przy zdejmowani klocka się od niego oderwała i trzeba było skrobać zacisk, nowe klocki już tego nie miały i zaczęły mnie wq..wiać dziwne stuki z zawieszenia a mam dojazd do pracy strasznie "połatany", analiza przyczyny stukania dowrowadziła mnie do luzów w zaciskach, różne próby, wymiany bolców prowadzących , gumek, i.t.d, i.t.p nie przyniosły rezultatu, wkońcu na maxa "zruszony" przykleiłem na klocek zwenętrzny kawałek taśmy obustronnie klejącej i załozyłem do auta, stuki ucichłu i mam spokój od 80000 km.

Napisano

To będę musiał zastosować twój patent. Droga po zimie dziurawa jak ser szwajcarski i oba zaciski szaleją.

Napisano

> witam

> zanabylem juz droga kupna zestaw regeneracyjny wiec rodzi sie pytanko

> da sie to zrobic bezbolesnie ?

<...............................................>

poszukaj w manualach na www.kustosz.net , tam są jakieś dot. wymiany klocków lub ich czyszczenia, może Ci fotki coś podpowiedzą...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.