Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup cieniasa

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jestem z kącika obok.

Chodzi mi już od dłuższego czasu zakup cieniasa jako samochodu tylko dla mnie na dojazdy do pracy.

Szukam samochodu z gazem.

Napiszcie proszę jak te samochody znoszą instalacje gazowe, który silnik wybrać: 0,7 czy 0,9.

Jestem w tym temacie całkowice zielony, a może to wogóle zły pomysł.

I jeszcze mały spam: może ktoś myśli o odaniu (sprzedaniu) swego wozu w dobre ręce - najlepiej ale nie tylko woj mazowieckie-lubelskie

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> Jestem z kącika obok.

> Chodzi mi już od dłuższego czasu zakup cieniasa jako samochodu tylko dla mnie na dojazdy do pracy.

> Szukam samochodu z gazem.

> Napiszcie proszę jak te samochody znoszą instalacje gazowe, który silnik wybrać: 0,7 czy 0,9.

> Jestem w tym temacie całkowice zielony, a może to wogóle zły pomysł.

> I jeszcze mały spam: może ktoś myśli o odaniu (sprzedaniu) swego wozu w dobre ręce - najlepiej ale

> nie tylko woj mazowieckie-lubelskie

> Pozdrawiam

0.7 to totalny muł, na dodatek kosiarka 270751858-jezyk.gif Lepszym wyborem jest 0.9, co prawda silnik pochodzi jeszcze z czasów Fiata 127, problemem mogą byc klepiące popychacze..no i czasem podobno tłoki lubia sobie peknąć. Brałbym 900tke, jak będzie w dobrym stanie to powinna pochodzic jeszcze długo.

Napisano

tylko 899 903 lub 1100 wink.gif w 700 się nie ładuj...

Napisano

Powiem tak, po sprzedaży malucha zakup 700ki wogóle nie wchodził w grę, szukałem 900ki. Fajnie bo wtrysk, w zimę odpala elegancko bez stresów. Ale jakbym miał kupować teraz cienkiego to tylko 1.1.

900ka owszem, jak się jezdzi samemu to na miasto jest ok, ale jak zapakujesz dodatkowo z 2 pasażerów to już nie jest tak fajnie. Mimo to, dobrze mi się nią jeździ ok.gif

P.S. Popychacze lubią przyklepać i trochę to jest irytujące 270751858-jezyk.gif

Napisano

700`tka odpada na wstępie, podziwiam tych którzy tym śmigają, ja bym się czuł jak w kosiarce grinser006.gif ja zaczynałem od 900`tki i nawet była 'żwawa' ale czasami były sytuacje gdzie się bałem bo zamuliło czy coś , 1.1 chyba trudno dorwać w dobrym stanie i w dobrych pieniądzach, no ale trzeba szukać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Fajnie, że wyjaśniliście mi pare rzeczy.

Jeździłem swego czasu sejem 900 i ogólnie nie było tragedii.

Dawał jako tako radę.

Miałem również przyjemność jeżdzić Pandą ale 1.1 -służbowy VAN i też było oki jak na miasto.

Sądzę że faktycznie 700 sobie daruję cool.gif

Nie jeździłęm tym nigdy w przybliżeniu to tylko 650E (126p `89) i raczej na miasto stołeczne to słabo go widzę .

Będę szukał czegoś za dobrą kasę - może coś wychacze

Pozdrawiam

Napisano

szukaj 899/903 wtrysk lub gaźnik. Ze Sportingiem będzie problem bo większość jest po przejściach i wyżyłowanych. sick.gif A jak ktoś ma w dobrym stanie to raczej się nie pozbywa, albo śpiewa wysoko.

A dziewięćsete można jeszcze znaleźć w igiełce.

Napisano

> Ja bym szukał tylko i wyłącznie wersje sporting z silnikiem 1.1

CZemu akurat sporting? zlosnik.gif

Napisano

> CZemu akurat sporting?

Bo innych CC nie było z silnikiem 1.1 hmm.gif

Napisano

> Witam,

> Jestem z kącika obok.

> Chodzi mi już od dłuższego czasu zakup cieniasa jako samochodu tylko dla mnie na dojazdy do pracy.

> Szukam samochodu z gazem.

mialem cieniasa z gazem, siedemsetę na aisanie

nie sluchaj tych mędrców u góry bo sadzą androny. CC ne byl i nie bedzie nigdy wyscigówką i nie mozna na to auto patrzec z tej perspektywy. Kupilem toauto wylacznie z uwagi z dojady do pracy - i sprawowalo sie rewelacyjnie - na ST kilku kolegów moze to potwierdzic. NIGDY nie zawiodlo, odpalalo w najwieksze mrozy. W pewnym momencie ,z uwagi na kradziez drugiego auta, musialo sluzyc za auto wakacyjne. Zrobilo w3 tygodnie ponad 3tys km i bylo ok. Wolalem tym jezdzic niz paliwozernym i awaryjnym sc.

alee.....teraz , mimo wszystko, z uwagi na wiekszą wygodę i bezpieczenstwo szukalbym czegos wiekszego. Wlasnie sprzedalem zadbaną vectrę q,8 z LPG z 1991 za wrecz grosze. I takich aut szukalbym

Napisano

> mialem cieniasa z gazem, siedemsetę na aisanie

> nie sluchaj tych mędrców u góry bo sadzą androny. CC ne byl i nie bedzie nigdy wyscigówką i nie

> mozna na to auto patrzec z tej perspektywy. Kupilem toauto wylacznie z uwagi z dojady do pracy

> - i sprawowalo sie rewelacyjnie - na ST kilku kolegów moze to potwierdzic. NIGDY nie zawiodlo,

> odpalalo w najwieksze mrozy. W pewnym momencie ,z uwagi na kradziez drugiego auta, musialo

> sluzyc za auto wakacyjne. Zrobilo w3 tygodnie ponad 3tys km i bylo ok. Wolalem tym jezdzic niz

> paliwozernym i awaryjnym sc.

> alee.....teraz , mimo wszystko, z uwagi na wiekszą wygodę i bezpieczenstwo szukalbym czegos

> wiekszego. Wlasnie sprzedalem zadbaną vectrę q,8 z LPG z 1991 za wrecz grosze. I takich aut

> szukalbym

to mówisz kolego ze 700 lepsze od 900 i 1.1 ?

Napisano

> to mówisz kolego ze 700 lepsze od 900 i 1.1 ?

nie, tego nie powiedzialem. Twierdzę natomiast że nie jest tak tragiczne jak się powszechnie tutaj głosi.

Napisano

> nie, tego nie powiedzialem. Twierdzę natomiast że nie jest tak tragiczne jak się powszechnie tutaj

> głosi.

700 nie jest złym motorem , jak masz zwykły gaznik to ok.gifjak trafisz na dobrego japońca to jescze lepiej(o ile komuś chodzi o oszczędnosci) ale jak sie trafi na zepsutego to juz sie frajda kończy bo kazdy ręce rozkłada jak idzie cos przy tym zrobic

Napisano

> Bo innych CC nie było z silnikiem 1.1

No jacha, ale autor wątku chce 0.9/0.7 afair grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No jacha, ale autor wątku chce 0.9/0.7 afair

Szukam dobrej alternatywy na dojazdy do pracy.

1.1 może być faktycznie po przejściach ale 0.7 również

Sądzę, że nie można ogólnikować ale trzeba brać to pod uwagę.

900 jest ogólnie chyba mniej ale skłaniał bym się do tej pojemności.

Ale jak trafi mi się zadbana 700 to się będę zastanawiał.

Jestem osobą która się nie napala od razu.

A na wakacje mam czym jechć.

To ma być wóz do jazdy tylko do pracy

Napisano

900ta ma tę przewagę nad 700 że to jednak 4 garki i jest praktycznie bezobsługowa, nie interesuje Cie rozrząd (w 700cie często trzeba się w to bawić), luzy zaworowe (tu 1.1 musisz sprawdzać) no i 5bieg, którego nie ma w 700cie, a ja nawet w czasem mieście wrzucam przy 60km/h i mam wtedy 2000obr i tak się toczę.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dalej szukam nic się nie trafiło.

Napisano

Było jeszcze Hobby, ale niedostępne w Polsce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.