Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan 350z posiada ktos ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mial bym pare pytan do wlasciciela takiego wozidla ok.gif

Czekam na odzew

Napisano

> Witam,

> Mial bym pare pytan do wlasciciela takiego wozidla

> Czekam na odzew

Posiadałem - pytaj.

Napisano
  • Autor

> Posiadałem - pytaj.

Mozesz mi "wylozyc" co nie co o kosztach eksplatacji tego autka ?

Napisano

Starosta Wołomina takim śmiga mogę sie go zapytać zlosnik.gif

Napisano

> Mozesz mi "wylozyc" co nie co o kosztach eksplatacji tego autka ?

Znając forumowiczów zaraz dostaniesz odpowiedź, że Cię nie stać skoro pierwsze pytanie jakie zadajesz to koszty eksploatacji hehe.gif Taki mały OT. zlosnik.gif

Napisano

> Starosta Wołomina takim śmiga mogę sie go zapytać

Zapytaj i napisz. Masz czas do środy. Jeżeli nie zapytasz i nie napiszesz, to wręczę Ci bana na miesiąc z powodu idiotycznego nabijania licznika na Motokąciku.

mar00ha

Napisano

Kiedys bralem pod uwage ten samochod = zrobilem troche badan na jego temat. I dowiedzialem sie ze sa jakies dziwne problemy z przednim zawieszeniem ktore jest tak ustawione ze blyskawicznie scina opony od wewnatrz. Nissan probowal cos tam w ramach gwarancji przestawiac ale bez wielkich sukcesow (przynajmniej w czasie kiedy sie tym interesowalem) - wlasciciele byli bardzo oburzeni i nawet jakis class action lawsuit byl planowany. Wpisz w google "350z feathering" to sie wiecej dowiesz.

Napisano

> Zapytaj i napisz. Masz czas do środy. Jeżeli nie zapytasz i nie napiszesz, to wręczę Ci bana na

> miesiąc z powodu idiotycznego nabijania licznika na Motokąciku.

> mar00ha

zlosnik.gifok.gif

Napisano

Nie podlizuj się. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> Kiedys bralem pod uwage ten samochod = zrobilem troche badan na jego temat. I dowiedzialem sie ze

> sa jakies dziwne problemy z przednim zawieszeniem ktore jest tak ustawione ze blyskawicznie

> scina opony od wewnatrz. Nissan probowal cos tam w ramach gwarancji przestawiac ale bez

> wielkich sukcesow (przynajmniej w czasie kiedy sie tym interesowalem) - wlasciciele byli

> bardzo oburzeni i nawet jakis class action lawsuit byl planowany. Wpisz w google "350z

> feathering" to sie wiecej dowiesz.

Spalanie w ruchu miejskim tez jest dosc wysokie jak na ta pojemnosc/moc.

Napisano

> Zapytaj i napisz. Masz czas do środy.

A co w tym idiotycznego niby ???

p.s. znajomy szef jednego serwisu serwisuje ten samochód i coś mi raz opowiadał odnośnie jednej przypadłości tego modelu -podagam z nim to ci wszystko powiem co boli ten samochód.

Napisano

> Spalanie w ruchu miejskim tez jest dosc wysokie jak na ta pojemnosc/moc.

Bo 350Z jest ciezki. A jest ciezki bo jest niedrogi = zamiast aluminium, magnezu i tym podobnych wynalazkow, uzyta jest stal.

Napisano

> Bo 350Z jest ciezki. A jest ciezki bo jest niedrogi = zamiast aluminium, magnezu i tym podobnych

> wynalazkow, uzyta jest stal.

Owszem. Ponoc sa tez jakies problemy z panewkami. No i modele bez LSD jedza szybko hamulce z tylu. Ale to juz chyba wada wszystkich mocnych RWD w ktorych za poprawe trakcji ma odpowiadac elektronika.

Napisano

> Ale to juz chyba wada wszystkich mocnych RWD w ktorych za poprawe trakcji ma odpowiadac

> elektronika.

Nie wszystkich.

Nissan zbudowal auto ktore odpowiada wszystkim - kupujacy sie ciesza bo dostaja naprawde sporo samochodu za niewielkie pieniadze, producenci opon sie ciesza bo 350Z zjada opony w niespotykanym tempie (5000 km do drutow to nic szczegolnego), producenci klockow sie ciesza, serwisy sie ciesza - idealny samochod dla wszystkich.

Napisano

> Zapytaj i napisz. Masz czas do środy. Jeżeli nie zapytasz i nie napiszesz, to wręczę Ci bana na

> miesiąc z powodu idiotycznego nabijania licznika na Motokąciku.

> mar00ha

Dlatego idiotycznym pomysłem było wywalenie motodyskusji gdzie było miejsce na takie pogaduchy i zaden moderator za takie coś nie wydłużałby sobie............. grinser006.gif

A z drugiej strony to kogoś jeszcze interesują te liczniki ? Pamiętam jak jakieś 10 lat temu zawitałem na AK to wtedy był hicior icon_eek.gif

20.GIF

Napisano

> A z drugiej strony to kogoś jeszcze interesują te liczniki ?

Chyba nie bo w zasadzie prawie nigdzie już ich nie ma więc nikt sobie nic nie "nabija"

Napisano

> Nie wszystkich.

A których nie?

Naturalnie mowie o szybkim zjadaniu przy korzystaniu z potencjalu samochodu a nie jedynie przy jezdzeniu na zakupy.

Napisano

> p.s. znajomy szef jednego serwisu serwisuje ten samochód i coś mi raz opowiadał odnośnie jednej

> przypadłości tego modelu -podagam z nim to ci wszystko powiem co boli ten samochód.

Starostę Wołomina zapytaj. Środa. Wieczór. ok.gif

mar00ha

Napisano

> A których nie?

W moim SC 430 klocki maja obecnie prawie 100 tys. km. Oryginalne, nigdy nie zmieniane, w czasie ostatniego przegladu powiedzieli mi ze tyl sie juz konczy i pewnie za jakies 10 tys. trzeba bedzie zmienic a przod jest nadal w miare OK. Jak nim jezdze to pewnie kiedys pisalem a wlasciwie to pokazywalem opony smile.gif

Napisano

> W moim SC 430 klocki maja obecnie prawie 100 tys. km. Oryginalne, nigdy nie zmieniane, w czasie

> ostatniego przegladu powiedzieli mi ze tyl sie juz konczy i pewnie za jakies 10 tys. trzeba

> bedzie zmienic a przod jest nadal w miare OK. Jak nim jezdze to pewnie kiedys pisalem a

> wlasciwie to pokazywalem opony

Jeździć nie umiesz i tyle.

Napisano

> Nie podlizuj się.

> mar00ha

Przepraszam skromny.gif

Napisano
  • Autor

> p.s. znajomy szef jednego serwisu serwisuje ten samochód i coś mi raz opowiadał odnośnie jednej

> przypadłości tego modelu -podagam z nim to ci wszystko powiem co boli ten samochód.

W takim razie czekam na info z pewnych zrodel ok.gif

Napisano
  • Autor

> Owszem. Ponoc sa tez jakies problemy z panewkami.

A mozna cos wiecej ?

Napisano

> Jeździć nie umiesz i tyle.

W ciagu 11 lat jeden mandat + zero wypadkow - wydaje mi sie ze umiem jezdzic smile.gif Ale z przepisow ruchu mnie nie pytaj bo jestem cienki jak bolek.

Napisano
  • Autor

To mowisz ze 3-4 razy opony na przodzie bym musial zmieniac w ciagu jednego sezonu ? icon_eek.gif

Napisano

> To mowisz ze 3-4 razy opony na przodzie bym musial zmieniac ?

Nie wiem czy Nissan w koncu rozwiazal ten problem - pewnie tak, bo samochod tnacy kola co 5000 km to troche przegiecie (choc w Accordzie kiedys udala mi sie ta sztuczka).

Mowiac inaczej - na 100% nie jest to jakis strasznie nieudany model - poza paroma drobiazgami typu dosc kosztowna eksploatacja, ludzie sobie go bardzo chwala. W koncu osiagi sa zupelnie przyzwoite a samochod pomimo ze ma juz dobrych kilka lat nadal wyglada nowoczesnie i bojowo. Tylko ze coraz wiecej 370Z jezdzi i one powoduja ze 350Z zaczyna wygladac "staro"...

Napisano

> A mozna cos wiecej ?

Przy probie dmuchniecia w silnik ponoc lubia sie posypac.

Klade nacisk na slowo "ponoc" - to info jakie wykopalem swego czasu na zachodnich forach 350Z. Ile w tym prawdy nie wiem, wiec zalecam googlowanie na wlasna reke.

Napisano

> Starostę Wołomina zapytaj. Środa. Wieczór.

> mar00ha

A co Ty taki uparty ?

Święta się nie udały ?

Napisano

Jak już przedmówcy wspomnieli - opony - charakter auta zachęca do but.gif, nie sztuką jest więc zajeździć szczególnie te z tylnej osi. Mój był na 19'', z fabryki wychodziły na 18.

Koszt przeglądu w ASO wynosi zwykle ok 2000-3000 zł w zależności od tego jakie materiały sobie zażyczysz. Ogólnie samochód nie jest awaryjny jeśli tylko nie był owinięty wokół drzewa/latarni (większość Zet kończy swój żywot strzałem w bok) lub nie zostało sprowadzone po powodzi z USA. Generalnie egzemplarze z USA odradzam.

Spalanie - jeździsz powoli 12, dasz but.gif to do 18 podskoczy w moment - mi średnio zwykle wychodziło 15-16 i takie spalanie bierz za realne, ale tak na prawdę to górnej granicy nie ma.

To ma być auto do jazdy na codzień czy "fun car" ?

Napisano
  • Autor

Ja mam taka nadzieje, ze szybko zrobili akcje nawrotowa i ze juz sie nie spotka takiego modelu ok.gif

Napisano
  • Autor

> To ma być auto do jazdy na codzień czy "fun car" ?

Narazie tylko robie rozeznanie czy brac ten model pod uwage na przyszlosc bo chcial bym cos z RWD (auto na codzien) bo alternatywa jest jeszcze BMW ale wiadomo jak to z nim jest zlosnik.gif

Posiadasz jeszcze moze to auto ?

Napisano

> Narazie tylko robie rozeznanie czy brac ten model pod uwage na przyszlosc bo chcial bym cos z RWD

> (auto na codzien) bo alternatywa jest jeszcze BMW

Mialem podobny dylemat i jako daily driver skreslilem 350Z

Napisano

> Narazie tylko robie rozeznanie czy brac ten model pod uwage na przyszlosc bo chcial bym cos z RWD

> (auto na codzien) bo alternatywa jest jeszcze BMW ale wiadomo jak to z nim jest

> Posiadasz jeszcze moze to auto ?

Nie posiadam, była to czarna krajówka z pełną możliwą opcją z 2006r i przebiegeim 38tkm, wystawiłem go w zeszłym roku na allegro i sprzedało się do... Finlandii yikes.gif Jeśli będziesz szukał to warto wyrwać takiego rodzynka, chociaż nie będzie tani.

Da się nim jeździć na codzień, ale przyjemnie to jest raczej w lecie, zimą trochę ciężko...

Jest to auto które "ma cahrakter" i ja gdybym miał wybierać między BMW to chyba wolałbym Zetkę. Celujesz w coupe czy roadstera?

Napisano

> W ciagu 11 lat jeden mandat + zero wypadkow - wydaje mi sie ze umiem jezdzic Ale z przepisow ruchu

> mnie nie pytaj bo jestem cienki jak bolek.

Nie chodzi o przepisy tylko o technikę jazdy. Po prostu za mocno wciskasz gaz i ASR hamuje Ci koła stąd nadmierne zużycie tylnych klocków

Napisano

> Witam,

> Mial bym pare pytan do wlasciciela takiego wozidla

> Czekam na odzew

nie posiadam ale troche nim jedzilem na delegacji w niemczech

jeden z nielicznych "swiezych" aut ktore absolutnie nie wybacza bledow kierwocy, ale za to daje bardzo duza frajde z jazdy- ty decydujesz gdzie i jak jedziesz

na temat kosztow ekspoatacji nic nie powiem bo auto bylo z wypozyczalni - jak odawalem srednie splanie z ~350km bylo 17,8L zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Celujesz w coupe czy roadstera?

Jak juz mial by brac to coupe ok.gif

Szkoda, ze juz nie masz bo chetnie bym go obejrzal z bliska 893goodvibes.gif

Napisano

> Jak juz mial by brac to coupe

Roadster ma swój urok (pięknie czysto słychać wydech przy otwartym dachu), ale czuć że jest autem cięższym, no i jednak w naszym klimacie lepiej sprawdzi się coupe (ma też troche większe wnętrze i bagażnik).

Słusznie też ktoś tu napisał, że jest to auto, które może nie wybaczyć błędu (na początku odradzam jazdę z wyłączonym ESP), trzeba się wjeździć w to auto i zgrać z nim, a potem czerpać przyjemność z możliwości czucia każdego jego elementu.

> Szkoda, ze juz nie masz bo chetnie bym go obejrzal z bliska

Też żałuję. Ale nie wykluczam że kiedyś do niego wrócę, choć chętniej w ostatniej wersji 313 KM, mój był jeszcze 280KM... ogólnie naprawdę "charakterna" furka waytogo.gif

Napisano

Zrobiłem dzisiaj wywiad odnośnie 350 z jego głównych wad i zalet

- Przede wszystkim bardzo niski co nie wiem czy Tobie przeszkadza czy nie ale gen. jest jak kosiarka to trawy....

- bardzo szybko zużywaja się bardzo drogie naliśnikowe opony

- w używanych 350 Z w większości egzemplarzy padnięte są amortyzatory - które są drogie i właściciele tych aut w Polsce ich nie wymieniają tylko rzeźbią -> co momentalnie prowadzi do padnięcia wahaczy.....

- w egzemplarzach z manualną skrzynią biegów są przypadki uszkodzeń prowadnic w skrzyniach biegów -> koszt samych tych prowadnic w ASO 4 500 - 5 000 zł...i w ASO mówią że tylko tak można to naprawić...

znajomy ma patent by to naprawić dobrze za 300 zł i nie ma konieczności wymiany wspomnianych juz prowadnic....

W skrzyniach automatycznych ten problem nie występuje i gen. są one uznawane za bezawaryjne...

+ silnik oraz zawieszenie są bardzo dobre

To tyle co wiem na szybko.

Odnośnie egzemplarza jakiego znam z widzenia w Wołominie to jakbyś chciał to mam taką wiadomość że chce go sprzedać->sam samochód bardzo zadbany i doinwestowany.

I co ważne nie jeździ nim żaden młody gościu i nikt go nie zajeżdża wink.gif

To tyle na szybko co zdołałem się dowiedzieć - chcesz wiedzieć więcej lub ew. byłbyś zainteresowany autem wspomnianym już przeze mnie to ew. moge jakoś Ci pomóc. 20.GIF

Napisano

> - Przede wszystkim bardzo niski co nie wiem czy Tobie przeszkadza czy nie ale gen. jest jak

> kosiarka to trawy....

Nie potwierdzę tego. Dużo częściej przycierałem o krawężniki normalnymi autami z plastikowym dolnym wykończeniem zderzaka niż Zetką. Tam są krótkie zwisy więc da się jeździć normalnie. Jeśli chodzi o prześwit, to też jest całkiem nieźle, np Octavia z dieslem i osłoną dużo częściej trze "brzuchem". Moim zdaniem, jak na auto sportowe, to nie ma się czego bać ok.gif

Napisano

> Moim zdaniem, jak na auto sportowe, to nie ma się czego bać

Zalezy od wersji wyposazenia - o ile pamietam byly wersje ktore siedzialy tak nisko/mialy taka warge z przodu ze przez glupiego lezacego policjanta bylo ciezko przejechac.

Napisano

> Zalezy od wersji wyposazenia - o ile pamietam byly wersje ktore siedzialy tak nisko/mialy taka

> warge z przodu ze przez glupiego lezacego policjanta bylo ciezko przejechac.

Wersje EU oferowane w PL miały jednakowe zawieszenie, ale w US mogło być różnie, bo jednak te auta się nieco różniły ok.gif

Napisano

> Wersje EU oferowane w PL miały jednakowe zawieszenie, ale w US mogło być różnie, bo jednak te auta

> się nieco różniły

O ile pamietam to w JuEsEju byla wersja "Track" z obnizonym zaieszeniem i dodatkowymi spoilerami. Byla tez wersja Nismo ktora byla jeszcze bardziej ospoilerowana i obnizona:

2007nismo350z.jpg

Napisano

> O ile pamietam to w JuEsEju byla wersja "Track" z obnizonym zaieszeniem i dodatkowymi spoilerami.

> Byla tez wersja Nismo ktora byla jeszcze bardziej ospoilerowana i obnizona:

Znajomy przywiózł z USA do Polski taką wersję, że nie dał rady wyjechać z portu. zlosnik.gif Trzeba było przekładać zawieszenie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.