Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Sonata

Featured Replies

Napisano

Wczoraj po pracy podjechałemdo dealera Hyundai przyjrzeć się nowej Sonacie. Po tym, co zobaczyłem muszę przyznać - Szacunek!!!

Na Youtube widziałem jakieś tam teściki, reviews i obserwacje. Postanowiłem zbadać organoleptycznie, co i jak.

Auto jest (chyba) dobrze zrobione. Estetyka zewnętrzna trochę przytłaczająca, za to w środku czujesz się jak w aucie o co najmniej klasę droższym i lepszym. Właściwie wszystko jest bardzo fajnie zaprojektowane. Podobać się może przestronność wnętrza. Do tego bardzo dobre wyposażenie.

Jako nie-MaxArtur nie za bardzo chcę aspirować do miana AKowego testera. Więc już idę do jamki. Tylko na koniec jeszcze fotka wnętrza i z zewnątrz.

2011_hyundai_sonata_20_cd_gallery.jpg

2011_hyundai_sonata_18_cd_gallery.jpg

A jeszcze jedno - auto z silnikiem 2.4 litra GDI w wersji GLS z jakimś tam pakietem dealer był gotów sprzedać za $19200 (w tym specjalny kabel do iPod'a za $30 zlosnik.gif).

Napisano
  • Autor

> Ale w testach roznych magazynow nadal wygrywa Camry.

Ale biorąc pod uwagę skok jakościowy i designerski po ostatniej generacji - nadal uważam, że należy się szacunek.

Napisano

> Ale biorąc pod uwagę skok jakościowy i designerski po ostatniej generacji - nadal uważam, że należy

> się szacunek.

Gdybym mial w tym momencie kupowac rodzinny sedan, to mialbym ciezki orzech do zgryzienia. Problemem tego samochodu jest wyglad - z zona nazwalismy go Bmwedes Sonata. Wyglada jakby projektanci Hyundai'a wzieli kawalek Merca, kawalek BMW, dodali do tego troche Buicka (linia boczna) i wszystko razem posklejali. I zamiast byc pieknym samochodem, wydaje sie taka sklejanka styli.

Napisano

Hyundai robi co raz lepsze i ładniejsze samochody ale nie wiem po co oni do każdego modelu pakują te niebieskie wyświetlacze od komputera i radia , wg mnie średnio one wyglądają i nie pasują

Napisano

>[...]wydaje sie taka

> sklejanka styli.

ale to sie przelicza na sprzedazhmm.gif. Nie tylko Hyundai - popatrz na Kia. Tredy na USDM i OzNZDM sa podobnehmm.gif.

Napisano

Gdyby były pomarańczowe albo zielone - znalazłby się ktoś inny komu nie pasują...

Faktem jest - we wszystkich markach mógłby być indywidualny dobór kolorów ok.gif

Napisano

> ale to sie przelicza na sprzedaz

Tak i nie - jak na razie swietnie sprzedaja sie samochody Hyundai'a ktore nie probuja niczego udawac. Np. Genesis Coupe. Natomiast wszelkie te "mam prawie Mercedesa" sprzedaja sie dosc kiepsko. Np. nowy Genesis sedan. Sonata ma szanse sprzedawac sie w miare porzadnie, bo wiekszosc ludzi kupujacych samochod w tej klasie nie zwraca uwagi na wyglad zewnetrzny (kto by kupil Camry gdyby estetyka zewnetrzna byla glownym kryterium???), ale na cene/rozmiar i niezawodnosc.

Napisano

> Tak i nie - [..] Natomiast wszelkie te "mam prawie Mercedesa" sprzedaja sie dosc

> kiepsko. [...]

zgoda ale sumujac wyniki sprzedaz idzie w gore. Ditto dla Kiahmm.gif. ix35 widze wysyp na ulicach po 1 miesiacu sprzedazy - nie mam jeszcze danych za Mar ale IMVHO sprzedali pare tysiecy w ciagu 4 tygodni.hmm.gif.

(kto by

> kupil Camry gdyby estetyka zewnetrzna byla glownym kryterium???), ale na cene/rozmiar i

> niezawodnosc.

Kto by w ogole kupil Camry?zlosnik.gif? Jedna biala lodowka w domu wystarczy.

Napisano

> sprzedaz idzie w gore

Bo robia tanie i niezawodne samochody. W ten sam sposob Honda i Toyota podbily amerykanski rynek - 40 lat temu Honda miala opinie rownie zla a moze i gorsza niz Kia obecnie.

> ix35

Ten samochod przynajmniej niczego nie udaje smile.gif

> Kto by w ogole kupil Camry??

Mysle zeby corce kupic - bo niezawodna, bezpieczna, ekonomiczna i tania w naprawach.

Napisano

> Bo robia tanie i niezawodne samochody. [..]

Nie tylko to - stylistyka tez tam jest, odpowiedni marketing, wsparcie service i Q wykonania

> Ten samochod przynajmniej niczego nie udaje

RAV4zlosnik.gif z kantami

> Mysle zeby corce kupic - bo niezawodna, bezpieczna, ekonomiczna i tania w naprawach.

Spokojnie - zartowalem. Zgadza sie ze tania, bezpieczna i niezawodna ale to nie jest auto dla kazdegohmm.gif

Napisano

> Spokojnie - zartowalem. Zgadza sie ze tania, bezpieczna i niezawodna ale to nie jest auto dla

> kazdego

Ja bym tym nie mogl jezdzic. Podobnie jak nie wstawilbym sobie takiej kanapy do domu:

5970138_KO.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.