Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bielizna termoaktywna

Featured Replies

Napisano

witam

zastanawiam się czy warto by było zaopatrzyć się na WIOSNĘ i LATO w jakąś bieliznę termoaktywną tzn. koszulkę z długim albo krotkim rękawem i jakieś do tego kalesony. Czytam sobie własnie w necie o różnych bieliznach różnych producentów, tańszych i droższych, ale mało jest opini tych co to kupili typowo pod kątem motocykla i to w dodatku na lato, większość poszukuje czegoś ocieplającego na zimę.

Znalazłem firmę Brubeck, chwalą ale sporo kosztuje. Znalazłem też coś takiego jak Stoor albo Activus - kosztuje sporo mniej a też chwalone, no i najtańsze jakieś Grene, Nordkamp, Ziggs - tutaj jest różnie z opiniami. Od poniedziałku będzie też bielizna w Lidlu ale o niej opinii nie znalazłem.

Do sedna. W opisie każdej z tych bielizn jest przedstawiona jedna ta sama główna zasada działania: szybkie odprowadzanie wilgoci (potu) na zewnątrz i szybkie schnięcie tego materiału bielizny. No i tak sobie myślę, że wszystko pięknie kiedy używamy jej np. koszulki, jako jedyne ubranie, wtedy wilgoć na zewnątrz, koszulka schnie i jest cool. Przy bieganiu albo jeździe na rowerze nie ma problemu. Inaczej jest chyba w przypadku kiedy mamy toto pod kutką motocyklową teksową lub skórzaną. Ten cały pot wsiąka w kurtkę od wewnątrz chyba, no bo gdzieś musi się podziać ? Nieźle taka kurtka musi później capić od środka hmm.gif Podobnie w przypadku kaleson termoaktywnych i spodni.

Jak to jest ? Czy ktoś używa takiej bielizny, jesli tak to jakiej ? Czy poprawia ona komfort termiczny w upalne dni ? Jak z zapoceniem kurtki i spodni ?

Napisano

> witam

> zastanawiam się czy warto by było zaopatrzyć się na WIOSNĘ i LATO w jakąś bieliznę termoaktywną

> tzn. koszulkę z długim albo krotkim rękawem i jakieś do tego kalesony. Czytam sobie własnie w

> necie o różnych bieliznach różnych producentów, tańszych i droższych, ale mało jest opini tych

> co to kupili typowo pod kątem motocykla i to w dodatku na lato, większość poszukuje czegoś

> ocieplającego na zimę.

> Znalazłem firmę Brubeck, chwalą ale sporo kosztuje. Znalazłem też coś takiego jak Stoor albo

> Activus - kosztuje sporo mniej a też chwalone, no i najtańsze jakieś Grene, Nordkamp, Ziggs -

> tutaj jest różnie z opiniami. Od poniedziałku będzie też bielizna w Lidlu ale o niej opinii

> nie znalazłem.

> Do sedna. W opisie każdej z tych bielizn jest przedstawiona jedna ta sama główna zasada działania:

> szybkie odprowadzanie wilgoci (potu) na zewnątrz i szybkie schnięcie tego materiału bielizny.

> No i tak sobie myślę, że wszystko pięknie kiedy używamy jej np. koszulki, jako jedyne ubranie,

> wtedy wilgoć na zewnątrz, koszulka schnie i jest cool. Przy bieganiu albo jeździe na rowerze

> nie ma problemu. Inaczej jest chyba w przypadku kiedy mamy toto pod kutką motocyklową teksową

> lub skórzaną. Ten cały pot wsiąka w kurtkę od wewnątrz chyba, no bo gdzieś musi się podziać ?

> Nieźle taka kurtka musi później capić od środka Podobnie w przypadku kaleson termoaktywnych

> i spodni.

> Jak to jest ? Czy ktoś używa takiej bielizny, jesli tak to jakiej ? Czy poprawia ona komfort

> termiczny w upalne dni ? Jak z zapoceniem kurtki i spodni ?

na gorace dni to buzer i jeansy

Napisano

> na gorace dni to buzer i jeansy

Dokladnie tak jak pisze kolega - w pełne lato zapomnij o używaniu bielizny termoaktywnej

Ja w chlodniejsze dni używam najtańszego zestawu z Grene i daje rade. W lato preferuje bawełne pod kombi, choć wiekszość ludzi twierdzi ze to herezja - wszystko dlatego ze ta plastikowa bielizna po przejazdzce zaczyna brzydko pachnieć grinser006.gif

Napisano

Ja polece jeszcze Rukka, to z tych droższych, a z tych tanszych to Louis

Napisano

> Dokladnie tak jak pisze kolega - w pełne lato zapomnij o używaniu bielizny termoaktywnej

Raczej lepsza termoaktywna pod kurtką niż zwykła ok.gif

> W lato preferuje bawełne pod kombi, choć wiekszość

> ludzi twierdzi ze to herezja - wszystko dlatego ze ta plastikowa

> bielizna po przejazdzce zaczyna brzydko pachnieć

hmm.gif Jeśli masz porządną , faktycznie oddychającą membranę w kurtce , czyli pozostaje Gore-tex , to przez termoaktywną koszulkę wilgoć wydostaje się na zewnątrz - więc nie bardzo rozumiem co ma brzydko pachnąć - co innego to przepocona bawełna pod kurtką wink.gif

Napisano

> Raczej lepsza termoaktywna pod kurtką niż zwykła

> Jeśli masz porządną , faktycznie oddychającą membranę w kurtce , czyli pozostaje Gore-tex , to

> przez termoaktywną koszulkę wilgoć wydostaje się na zewnątrz - więc nie bardzo rozumiem co ma

> brzydko pachnąć - co innego to przepocona bawełna pod kurtką

a jak jezdzisz w skorze to jeden gwizdek czy masz bawelne czy termoaktywna. Ja wole bawelne.

Napisano

quady.eu producent datex znajdziesz tam to czego szukasz za rozsądną kasę.

Napisano

> a jak jezdzisz w skorze to jeden gwizdek czy masz bawelne czy termoaktywna. Ja wole bawelne.

No cóż - żeby w pełni wykorzystać możliwości odprowadzania potu trzeba stosować wdzianka termoaktywne + tekstylne kurtki Gore-tex waytogo.gif

Co prawda czytałem niedawno o połączeniu skóry z Gore , ale cena takiej kurtki była zabójcza ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.