Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drugie wrażenie ze swojego auta

Featured Replies

Napisano

Jak to człowiek łatwo się do dobrego przyzwyczaja ...

Z rezzo byłem bardzo zadowolony - cicho, wygodne fotele, miękko chodzące pedały, kierownica, skrzynia biegów itp...

Od ponad 2 tygodni jeżdżę zastępczym (żona złapała vw polo w tył rezzo) pug-iem 308 (1,6 hdi), który jak go dostałem miał 3 km przebiegu.

Wsiadłem do rezzo - wrażenia:

- fotel twardy i bez trzymania bocznego,

- czemu to sprzęgło tak twardo chodzi ?

- silnik słychać na wolnych obrotach - a przecież podobno diesle są głośne ....

Jednak co nowe, to nowe ....

Napisano

> - czemu to sprzęgło tak twardo chodzi ?

W moim 4-letnim chevrolecie pedały chodzą leciutko, a w 7-letnim Yarisie wyraźnie ciężko.

W starej Renoofce pedał sprzęgła ciężko chodził ... a po wymianie sprzęgła zaczął lekko wink.gif

Napisano

U mnie w Nubirze co prawda, ale przez kilka lat nie dotykałem wysprzęglika, aż przyszło mi do głowy jego odpowietrzenie i pedał zaczął znów chodzić leciutko. Ot taka mała podpowiedź smile.gif

Napisano

> U mnie w Nubirze co prawda, ale przez kilka lat nie dotykałem wysprzęglika, aż przyszło mi do głowy

> jego odpowietrzenie i pedał zaczął znów chodzić leciutko. Ot taka mała podpowiedź

Muszę spróbować ok.gif

Napisano

> U mnie w Nubirze co prawda, ale przez kilka lat nie dotykałem wysprzęglika, aż przyszło mi do głowy

> jego odpowietrzenie i pedał zaczął znów chodzić leciutko. Ot taka mała podpowiedź

jak to zrobic?

Napisano

> jak to zrobic?

Jezeli wiesz gdzie jest skrzynia biegow i gdzie dochodzi do niej linka sprzegla to zadanie jest proste a jest jeszcze prostsze jak wiesz jak wyglada odpowietrznik hamulcow.

Generalnie to tam gdzie konczy sie na skrzyni jest linka sprzegla jest odpowietrznik (taki ja w hamulcach) i za pomoca drugiej osoby mozesz odpowietrzyc sprzeglow (tak samo jak heble).

Napisano

> Jezeli wiesz gdzie jest skrzynia biegow i gdzie dochodzi do niej linka sprzegla to zadanie jest

> proste a jest jeszcze prostsze jak wiesz jak wyglada odpowietrznik hamulcow.

> Generalnie to tam gdzie konczy sie na skrzyni jest linka sprzegla jest odpowietrznik (taki ja w

> hamulcach) i za pomoca drugiej osoby mozesz odpowietrzyc sprzeglow (tak samo jak heble).

A dokładnie to nie linka, a wężyk z płynem i na wejściu do skrzyni jest odpowietrznik jak przy zacisku hamulcowym. Tutaj dokładnie nie patrzyłem, ale w Astrze kiedyś odpowietrzałem. Teraz musze to zrobić w Yarisie.

Napisano

> A dokładnie to nie linka, a wężyk z płynem i na wejściu do skrzyni jest odpowietrznik jak przy

> zacisku hamulcowym. Tutaj dokładnie nie patrzyłem, ale w Astrze kiedyś odpowietrzałem. Teraz

> musze to zrobić w Yarisie.

ktos posiada jakies zdjecie jak to wyglada ?:)

Napisano

> A dokładnie to nie linka, a wężyk z płynem i na wejściu do skrzyni jest odpowietrznik jak przy

> zacisku hamulcowym. Tutaj dokładnie nie patrzyłem, ale w Astrze kiedyś odpowietrzałem. Teraz

> musze to zrobić w Yarisie.

bow.gif ostatni raz robilem to 7 lat temu w nexiolocie faktyko to nie linka tylko wezyk ,ktory idzie od pompki na scianie grodziowej,

• 3 tygodnie później...
Napisano

> ostatni raz robilem to 7 lat temu w nexiolocie faktyko to nie linka tylko wezyk ,ktory idzie od

> pompki na scianie grodziowej,

Przy okazji zrobiłem zdjątko wężyka, który dochodzi do sprzegła z widocznym odpowietrznikiem.

283727766-Odpow.jpg

post-11224-14352507909295_thumb.jpg

Napisano

> Przy okazji zrobiłem zdjątko wężyka, który dochodzi do sprzegła z widocznym odpowietrznikiem.

A ja ten cholerny wysprzęglik wymieniałem, bo się sam zapowietrzał.

Bardzo fajny pomysł ze zintegrowaniem go z łożyskiem wyciskowym sprzęgła. angryfire.gif

Niezależnie od tego sprzęgło jest miętkie. waytogo.gif

Przynajmniej na razie (ok. 100kkm).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.