Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odpalanie laguna II 1.8 16v

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnio (po zimie) mam problemy z odpalaniem na zimnym silniku, domyslam sie ze z powodu wilgoci.

Przy pracy na wolnych obrotach nierowno pracuje.

Chcialbym sie dowiedziec czy ktos mial podobny problem i co to moze byc za przyczyna?

pozdr.

Napisano

Jak widzisz, ze to jest zwiazane z wilgocia to znaczy, ze uklad zaplonowy cos zaczyna niedomagac.

Moze, swiece? Nie wiem czy tam sa kable czy cewki, ale jak dawno nie zmieniales swiec to mozna by je obejrzec w pierwszej kolejnosci.

Napisano
  • Autor

> Jak widzisz, ze to jest zwiazane z wilgocia to znaczy, ze uklad zaplonowy cos zaczyna niedomagac.

> Moze, swiece? Nie wiem czy tam sa kable czy cewki, ale jak dawno nie zmieniales swiec to mozna by

> je obejrzec w pierwszej kolejnosci.

swiece zmienilem i nadal to samo zjawisko... kabli zaplonowych w tym modelu nie ma sa tylko cewki na kazdym cylindrze i moze to one ale nie wiem jak to sprawdzic.

Napisano

A jak juz zapali to chodzi rowno?

Bo jezeli tak to cewki raczej powinny byc OK.

Moze czujnik temperatury odpoweidzialny za zwiekszanie dawki paliwa na ssaniu cos niedomaga?

Pzdr

Napisano
  • Autor

> A jak juz zapali to chodzi rowno?

> Bo jezeli tak to cewki raczej powinny byc OK.

> Moze czujnik temperatury odpoweidzialny za zwiekszanie dawki paliwa na ssaniu cos niedomaga?

> Pzdr

chodzi rowno ale jak juz sie dobrze nagrzeje to na jalowym go tak troszke trzesie ale nie wiem czy to ma cos wspolnego z odpalaniem

Napisano

> na jalowym go tak troszke trzesie

Czyli jednak cewka, wypadają zapłony.

Napisano
  • Autor

> Czyli jednak cewka, wypadają zapłony.

a jak mozna sprawdzic ktora cewka jest wadliwa?

Napisano

> a jak mozna sprawdzic ktora cewka jest wadliwa?

Najlepiej to by zorganizowac jedna na podmiane i sprawdzac.

Moze da sie pojedynczo odpinac i zobaczyc, odpiecie ktorej najmniej wplywa na prace silnika.

Napisano

> Witam, ostatnio (po zimie) mam problemy z odpalaniem na zimnym silniku, domyslam sie ze z powodu

> wilgoci.

> Przy pracy na wolnych obrotach nierowno pracuje.

> Chcialbym sie dowiedziec czy ktos mial podobny problem i co to moze byc za przyczyna?

> pozdr.

mój ojciec ma taką lagunę. Jak zimna też cięzko odpalała - pierwszą diagnozą było koło faz rozrządu. po wymianie się trochę poprawiło, ale chyba dalej ma ten problem. Obecne diagnozy stawiają na przycinającą się przepustnicę w pozycji otwartej - choć nie wiem jak to możliwe, bo gasi silnik na biegu jałowym, odpala bez gazu....ale tak twierdzi ASO zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mój ojciec ma taką lagunę. Jak zimna też cięzko odpalała - pierwszą diagnozą było koło faz

> rozrządu. po wymianie się trochę poprawiło, ale chyba dalej ma ten problem. Obecne diagnozy

> stawiają na przycinającą się przepustnicę w pozycji otwartej - choć nie wiem jak to możliwe,

> bo gasi silnik na biegu jałowym, odpala bez gazu....ale tak twierdzi ASO

nie no to u mnie jednak chyba cewka powoli umiera... bo zima pali na tzw "cykniecie" i jak sie nagrzeje tez tak pali... problem pojawia sie tylko wtedy jak jest wilgotno...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.