Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przyciemnienie szyb folią - jak się tego pozbyć?

Featured Replies

Napisano

mam taki oto problem, szybki z tyłu są przyciemnione folią (okleił je były właściciel sciana.gif), po odklejeniu folii na szybie w wielu miejscach zostało to przyciemnienie - czy jest jakiś skuteczny sposób żeby się tego pozbyć?

Pozdrawiam

Napisano

> odklejeniu folii na szybie w wielu miejscach zostało to przyciemnienie - czy jest jakiś

> skuteczny sposób żeby się tego pozbyć?

Co zostało ?

Sprobuj benzyna ekstrakcyjna albo zwyklym zmywaczem do paznokci. Niektorzy stosuja jeszcze nitro ale strach o lakier

Napisano
  • Autor

> Co zostało ?

w niektórych miejscach folia zeszła, ale zostało to 'ciemne' na szybie sciana.gif

szybka jest wyjęta (tylna uchylna 3d) - znaczy najlepiej będzie jakimś rozpuszczalnikiem/rozcieńczalnikiem?

Napisano

> w niektórych miejscach folia zeszła, ale zostało to 'ciemne' na szybie

> szybka jest wyjęta (tylna uchylna 3d) - znaczy najlepiej będzie jakimś

> rozpuszczalnikiem/rozcieńczalnikiem?

A czym próbowałeś już to myć ?

Napisano
  • Autor

> A czym próbowałeś już to myć ?

spirytusem, ale efektu raczej brak oslabiony.gif

Napisano

> spirytusem, ale efektu raczej brak

No to panie, benzyna ekstrakcyjna i szorować, a jak nie pomoże to rozpuszczalnikiem na pewno zejdzie ok.gif

Napisano

> spirytusem, ale efektu raczej brak

smile.gif to bierz rozpuszczalnik ,szmatke i jazda waytogo.gif

Nie szoruj niczym bo szybe poniszczysz.

Napisano

> mam taki oto problem, szybki z tyłu są przyciemnione folią (okleił je były właściciel ), po

> odklejeniu folii na szybie w wielu miejscach zostało to przyciemnienie - czy jest jakiś

> Pozdrawiam

denatrurat i szmata jak nie pojdzie to albo denaturat albo nitro i zyletka i drapanie

Napisano

acetone powinien pomóc, bynajmniej mi pomógł usunąć

Napisano

> mam taki oto problem, szybki z tyłu są przyciemnione folią (okleił je były właściciel ), po

> Pozdrawiam

Benzyna ekstrakcyjna (jak chcesz żeby specyficzny zapach momentalnie wyparował) + żyletki. Na małej powierzchni nanieść benzynę np: szmatką i możliwie jak najszybciej pod małym kątem ściągać pozostałości. I tak do skutku.

Nie skrob żyletką szyby jeżeli benzyna już odparuje

Napisano

> acetone powinien pomóc, bynajmniej mi pomógł usunąć

ok.gif tym bardziej jak mozesz szybę wyjąć, najlepiej kup opakowanie 118 ml w sklepie/markecie hydraulicznym, jest to oczyszczacz/primer do rur klejonych

Napisano

Trochę dałeś ciała, bo suszarka plus coś w roli szpachelki w czasie sciągania folii załatwia sprawę - nic nie zostaje, w najgorszym przypadku jakieś drobniny. Jak zostało to czarne, to proponuję ostrze od nożyka i suszarka do podgrzewania. Jak podgrzejesz to nie będziesz musiał mocno skrobać. Na końcu jakiś rozpuszczalnik.

Pzdr

Napisano

> Trochę dałeś ciała, bo suszarka plus coś w roli szpachelki w czasie sciągania folii załatwia sprawę

> - nic nie zostaje, w najgorszym przypadku jakieś drobniny. Jak zostało to czarne, to proponuję

> ostrze od nożyka i suszarka do podgrzewania. Jak podgrzejesz to nie będziesz musiał mocno

> skrobać. Na końcu jakiś rozpuszczalnik.

> Pzdr

Po co się męczyć ??

Mi też zostały ciemnie ślady (klej) i zmyłem szmatką nasączoną acetonem

Napisano
  • Autor

> denatrurat i szmata jak nie pojdzie to albo denaturat albo nitro i zyletka i drapanie

problem rozwiązałem używając damdamdamda margaryny rotfl.gif

wystarczyło posmarować to co zostało na szybie, odczekać parę minut i wytrzeć zlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.