Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ja tylko w kwesti zaciekawienia mojej ciekawości

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie jakaś ogólnokrajowa akcja była spotkań posiadaczy motocykli ?

Wszędzie było was pełno i co ciekawe pokazali się z klasą - pełna kultura na drodze - czego nie można powiedzieć o kierowcach samochodów .Byłem 2 razy świadkiem jak kierownik auta spychał motocyklistę

Napisano

> Jak w temacie jakaś ogólnokrajowa akcja była spotkań posiadaczy motocykli ?

> Wszędzie było was pełno i co ciekawe pokazali się z klasą - pełna kultura na drodze - czego nie

> można powiedzieć o kierowcach samochodów .Byłem 2 razy świadkiem jak kierownik auta spychał

> motocyklistę

Otwarcie sezonu na Jasnej Górze

Pozdrawiam

Napisano

> Gdzieś coś było oficjalnie napisane

tzn? na kazdym forum motocyklowym i na oficjalnej stronce jg poszukaj sobie

Napisano

troszkę więcej:)

Zlot w Częstochowie:) Byłe nas hmm.... Za przeproszeniem wpizdu i jeszcze trochę:D Cała Jasna Góra i Częstochowa zawalone motocyklami:) Czy zachowywali się dobrze? Trudno powiedzieć. Jadąc na motocyklu stwierdziłem że nie umieją się zachować i współczuję kierowcą samochodów Bo musieli mieć oczy dookoła głowy dzisiaj. Motocykle nagle się pojawiały. Wielki plus dla policji i organizatorów. Wszyscy baliśmy się jak będziemy wyjeżdżać z Jasnej Góry, ale policja tak pokierowała ruchem że sprawnie wszystko poszło. Kierowcy puszek dobrze zachowywali się w samej Częstochowie na S1. Zrobiły się 4 pasy, dwa dla samochodów i dwa dla motocykli między samochodami.

Zdjęcie z godziny 9.30, wtedy był jeszcze luz. O 10 wyruszyła parada i jak przyjechali to chyba na trawę już nie mogli wjechać bo miejsca nie było.

20100418185.jpg

Napisano

> Wszędzie było was pełno i co ciekawe pokazali się z klasą - pełna kultura na drodze - czego nie

> można powiedzieć o kierowcach samochodów .Byłem 2 razy świadkiem jak kierownik auta spychał

> motocyklistę

Dziś wracałem rano z Pszczyny i ze 30-40 km przed Częstochową zaczęło się zagęszczać od motorków. Nagminnie jechali lewym pasem - kierunek i długie - w koncu ustepowali. Az dojechałem do grupy ktora zajela lewy pas i nie ruszyla sie - nie tylko ja musielismy wyprzedzac prawą. Jakos tej kulturki dzis nie zauwazylem...

Napisano

> Dziś wracałem rano z Pszczyny i ze 30-40 km przed Częstochową zaczęło się zagęszczać od motorków.

> Nagminnie jechali lewym pasem - kierunek i długie - w koncu ustepowali. Az dojechałem do grupy

> ktora zajela lewy pas i nie ruszyla sie - nie tylko ja musielismy wyprzedzac prawą. Jakos tej

> kulturki dzis nie zauwazylem...

a widzisz... wystarczyloby zebys raz sie przejechal na moto po tej drodze zrozumialbys powod poruszania sie lewym pasem... sam dzis bylem uczestnikiem tej imprezy i wiem jak wygladala droga Katowice - Czestochowa...

w ramach wyjasnien... poruszanie sie na motocyklu po koleinach ciezarowek i mocno frezowanym asfalcie to strach w oczach...

Napisano

> a widzisz... wystarczyloby zebys raz sie przejechal na moto po tej drodze zrozumialbys powod

> poruszania sie lewym pasem... sam dzis bylem uczestnikiem tej imprezy i wiem jak wygladala

> droga Katowice - Czestochowa...

> w ramach wyjasnien... poruszanie sie na motocyklu po koleinach ciezarowek i mocno frezowanym

> asfalcie to strach w oczach...

zgadza sie sam dzisiaj na frezie na trasie do kato mialem ciepluuutko

Napisano

w momentach gdy byl frez moglem to zrozumiec. Ale jazda 80-90 lewym pasem to blokowanie ruchu.

Napisano

zgadzam się. Nie dało się jechać prawym pasem! Albo frezy albo koleiny. Ciężko się o tym jedzie. Jak motocyklisci zapiepszają to źle, a jak jada powoli to jeszcze gorzej:)

Napisano

> w ramach wyjasnien... poruszanie sie na motocyklu po koleinach ciezarowek i mocno frezowanym

> asfalcie to strach w oczach...

Hmmm w sobote jechalem trasa W-wa - Andrychów - W-wa - oczywiscie na 2oo.

Moje spostrzezenia:

- motocyklisci na "jedynce" zapieprzaja ... widzialem 2 razy stojacy radiowoz z motocyklista. Sam sie poruszalem 100-110km/h i nie wyprzedzilem ani jednego motocyklisty - ja bylem wyprzedzanym.

- tam gdzie droga byla frezowana .. widzialem 2 przypadki ...

1. Prawy pas frezowany - 2 kolesi na jakichs duzych turystykach (pokroju GoldWinga) jada z predkoscia okolo 100km/h z tym ze jedem z nich jedzie lewa strona lewego pasa, drugi lewa strona (w bylej koleinie (nie frezowany kwalek)) prawego pasa.

Samochody nie mialy jak wyprzedzac ... wyprzedzaly wpasowujac sie miedzy nich.

2. ..gdupa motocyklistow jedzie lewym pasem i wyprzedza ... OK .. w pewnym momencie mieli przed soba 3 samochody, 2 na prawym i jeden na lewym. Zamiast poczekac az samochod wyprzedzi i zrobi miejsce to woleli wyprzedzac wyprzedzajacy samochod lewy pas - prawy - lewy.

Jeden z kolesi sie nie zmiescil przed samochodem i chyba postanowil wyprzedzic go miedzy nim a barierka !

- czarny punkt i ograniczenie predkosci ... co niektorzy przelatywali tam kolo mnie z predkoscia znacznie wieksza niz dopuszczalna ... (byla tam 70).

ŻENADA !

I jest mi wstyd za nich.

Wiem ze sa i normalni kierowcy ..ale idiotow widac i o nich sie mowi.

Napisano

> w momentach gdy byl frez moglem to zrozumiec. Ale jazda 80-90 lewym pasem to blokowanie ruchu.

Kultury jazdy nikt nie otrzymuje w pakiecie wraz z kupnem motocykla, to co wyniósł z domu rodzinnego to prezentuje na drodze, obojętnie czy na moto czy autem!

Są ludzie i są parapety, tego nie zmienisz.

Tak jakoś dziwnie jest, ze niektórzy wysiadając z auta i stając się pieszymi miotają kur.ami na innych kierowców co chcą ich na przejściu dla pieszych rozjechac ale siadając za kółko robią to samo!

Kierowcy mający jakies doświadczenie w jęździe autem i będący równocześnie motocyklistami zachowują się inaczej ale to pewnie też nie jest regułą bo parapetów wśród użytkowników motocykli (bo wielu z nich to nie są motocykliści tylko przygłupy) też nie brakuje!

Napisano

> troszkę więcej:)

Po prostu świetnie. Nie każdy czyta na drzewku, a na blacie rozjechało się wszystko elegancko przez tą fotkę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.