Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koleiny na drodze a wjazd na posesje....

Featured Replies

Napisano

No więc jest taka sprawa, że się ożeniłem i mieszkam u żony. Mieszkamy przy drodze krajowej 78 no i mamy przed domem takie koleiny, że nie da się wyjechać moim samochodem nie przycierając o garby. Czy moge gdzies zglosic ze nie moge wjechac na plac nie niszcząc auta? Kwestia jest dodatkowo taka, że moje auto jest obniżone, przy seryjnych samochodach da się wjechać (jeszcze).

Napisano

> Czy "zwykłym" autem, da się bezpiecznie dołączyć do ruchu ?

Na ten przykład Oktavią RS (mk1 FL). To seryjny samochód.

PZDR

Napisano

> Na ten przykład Oktavią RS (mk1 FL). To seryjny samochód.

> PZDR

Lepiej od razu wyskoczyć z Lambo Murcielago albo czymś podobnym biglaugh.gif

Napisano

> Lepiej od razu wyskoczyć z Lambo Murcielago albo czymś podobnym

Hmm. Lambo ma jak dla mnie za mały kufer...

A co do Okty to znajomi mają takową i mają problem z wjazdem na parking podziemny, rzekomo z podjazdem prawidłowo zbudowanym.

PZDR

Napisano

> No więc jest taka sprawa, że się ożeniłem i mieszkam u żony. Mieszkamy przy drodze krajowej 78 no i

> mamy przed domem takie koleiny, że nie da się wyjechać moim samochodem nie przycierając o

> garby. Czy moge gdzies zglosic ze nie moge wjechac na plac nie niszcząc auta? Kwestia jest

> dodatkowo taka, że moje auto jest obniżone, przy seryjnych samochodach da się wjechać

> (jeszcze).

Wyślij maila do zarządcy drogi ok.gif

Napisano

> Hmm. Lambo ma jak dla mnie za mały kufer...

> A co do Okty to znajomi mają takową i mają problem z wjazdem na parking podziemny, rzekomo z

> podjazdem prawidłowo zbudowanym.

> PZDR

Quote:

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r.

w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. z dnia 12 marca 2009 r.)

Rozdział 2

Dojścia i dojazdy

§ 15. 1. Szerokość, promienie łuków dojazdów, nachylenie podłużne i poprzeczne oraz nośność nawierzchni należy dostosować do wymiarów gabarytowych, ciężaru całkowitego i warunków ruchu pojazdów, których dojazd do działki budowlanej i budynku jest konieczny ze względu na ich przeznaczenie, zgodnie z warunkami określonymi w przepisach odrębnych.

2. Dojścia służące równocześnie do ruchu pojazdów gospodarczych i uprzywilejowanych o masie całkowitej do 2,5 tony powinny mieć nawierzchnię o nośności co najmniej dostosowanej do masy tych pojazdów.

nie wiem co w tym wypadku znaczą przepisy odrębne i gdzie dokładnie ich szukać

Napisano
  • Autor

> Quote:

> ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r.

> w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. z dnia

> 12 marca 2009 r.)

> Rozdział 2

> Dojścia i dojazdy

> § 15. 1. Szerokość, promienie łuków dojazdów, nachylenie podłużne i poprzeczne oraz nośność

> nawierzchni należy dostosować do wymiarów gabarytowych, ciężaru całkowitego i warunków ruchu

> pojazdów, których dojazd do działki budowlanej i budynku jest konieczny ze względu na ich

> przeznaczenie, zgodnie z warunkami określonymi w przepisach odrębnych.

> 2. Dojścia służące równocześnie do ruchu pojazdów gospodarczych i uprzywilejowanych o masie

> całkowitej do 2,5 tony powinny mieć nawierzchnię o nośności co najmniej dostosowanej do masy

> tych pojazdów.

> nie wiem co w tym wypadku znaczą przepisy odrębne i gdzie dokładnie ich szukać

co ma moj dojazd do tego ze jest droga badziewna"?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.