Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolizja co dalej...

Featured Replies

Napisano

Szybkie pytanie, komu zgłosić kolizje swojemu ubezpieczycielowi (Allianz) czy ubezpieczycielowi sprawcy (PZU).

Gość wjechał mi delikatnie w tyłek, z widocznych uszkodzeń, pęknięta ramka na tablice, tablica pokiereszowana (ale nie trzeba wymieniać) lampka oświetlająca tablice do wymiany, delikatne zarysowania...

Czy coś więcej to nie wiem niewiem.gif może coś pod zderzakiem, bo mimo, że siła była mało to gościowi podniosło delikatnie maske (felicia).

Komu i w jakim czasie zgłosić hmm.gif Policji nie wzywaliśmy bo szkody śmieszne, spisane oświadczenie.

Napisano

> Szybkie pytanie, komu zgłosić kolizje swojemu ubezpieczycielowi (Allianz) czy ubezpieczycielowi

> sprawcy (PZU).

Oczywiście TU sprawcy. Albo oddasz auto do warsztatu a ten rozliczy się z PZU bez Twojego udziału, albo rzeczoznawca PZU wyceni szkodę i zostanie Ci wypłacone odszkodowanie a samochód naprawisz na własną rękę.

Napisano

> Gość wjechał mi delikatnie w tyłek, z widocznych uszkodzeń, pęknięta ramka na tablice, tablica

> pokiereszowana (ale nie trzeba wymieniać)

Dlaczego nie? Byla ladna, jest brzydka, zatem szkoda jest. Jesli da sie to wciagnac w koszty naprawy i odzyskac w odszkodowaniu to ja bym z tego skorzystal ok.gif.

Napisano

> Dlaczego nie? Byla ladna, jest brzydka, zatem szkoda jest. Jesli da sie to wciagnac w koszty

> naprawy i odzyskac w odszkodowaniu to ja bym z tego skorzystal .

Dokładnie. Tymbardziej, że przy kontroli drogowej Pan policial.gif może się "uczepić" jej stanu jeżeli nosi ślady uszkodzenia lun naprawiania.

Napisano

> Komu i w jakim czasie zgłosić Policji nie wzywaliśmy bo szkody śmieszne, spisane oświadczenie.

Zadzwon do PZU na infolinie przyjmującą zgłoszenia o szkodzie. Dostaniesz info w który dzień, o której możesz podjechac na Al. Pokoju na wysokości Plazy. Wszystko Ci powiedzą przez telefon. Na miejscu obejrzą. Wycenę szkody dostałem w ten sam dzień mailem, albo powiedzą Ci na miejscu. A odszkodowanie dostałem zaraz chyba po dwóch dniach przelewem na konto.

Ja miałem zderzak zakwalifikowany do malowania i odszkodowania dostąłem jakies 500zł bez paru groszy.

Byłem w szoku, ze tak szybko i sprawnie załatwione.

Tu masz linka do mojego wątku.

Znaczy wątek mój nie jest, - wejdź w pierwszą moją odpowiedź. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Zadzwon do PZU na infolinie przyjmującą zgłoszenia o szkodzie. Dostaniesz info w który dzień, o

> której możesz podjechac na Al. Pokoju na wysokości Plazy. Wszystko Ci powiedzą przez telefon.

> Na miejscu obejrzą. Wycenę szkody dostałem w ten sam dzień mailem, albo powiedzą Ci na

> miejscu. A odszkodowanie dostałem zaraz chyba po dwóch dniach przelewem na konto.

> Ja miałem zderzak zakwalifikowany do malowania i odszkodowania dostąłem jakies 500zł bez paru

> groszy.

> Byłem w szoku, ze tak szybko i sprawnie załatwione.

> Tu masz linka do mojego wątku.

> Znaczy wątek mój nie jest, - wejdź w pierwszą moją odpowiedź. Pozdrawiam.

No zgłosiłem wczoraj... widze w PZU zaszły też zmiany na lepsze.

Pamiętam ok 10 lat temu jak likwidowalem u nich szkdę to czekać w kolejkach w centrum likwidacji, zadnych umawiań na godzine itp.

Teraz panna prze telefo mówi, ze można na godzine u nich, ew. rzeczoznawca podejdzie, (samochód nie musi byc unieruchomiony)

Daleko nie mam na al. Pokoju to sie umówiłem u nich na piątek zobaczymy co i jak...

U mnie policji nie bylo więc nie wiem czy tak szybko pójdzie, nie wiem jakie mają procedury, czy pytają gościa o potwierdzenie itp.

Napisano

> No zgłosiłem wczoraj... widze w PZU zaszły też zmiany na lepsze.

> Pamiętam ok 10 lat temu jak likwidowalem u nich szkdę to czekać w kolejkach w centrum likwidacji,

> zadnych umawiań na godzine itp.

> Teraz panna prze telefo mówi, ze można na godzine u nich, ew. rzeczoznawca podejdzie, (samochód nie

> musi byc unieruchomiony)

> Daleko nie mam na al. Pokoju to sie umówiłem u nich na piątek zobaczymy co i jak...

> U mnie policji nie bylo więc nie wiem czy tak szybko pójdzie, nie wiem jakie mają procedury, czy

> pytają gościa o potwierdzenie itp.

Zalatwialem w zeszlym roku sobie odszkodowanie w PZU z oC sprawcy i w 7 dni od ogledzin aut abyla kasa na koncie wink.gif

Bylem bardzo milo zaskoczony smile.gif

Napisano

> Zalatwialem w zeszlym roku sobie odszkodowanie w PZU z oC sprawcy i w 7 dni od ogledzin aut abyla

> kasa na koncie

> Bylem bardzo milo zaskoczony

Mogę jedynie potwierdzić, bo w zeszłym roku miałem podobną sytuację. Rzeczywiście widać u nich poprawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.