Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G 1,7 TD błąd P 1635

Featured Replies

Napisano

Witam, mam kłopot z moja astrą, może zacznę od objawów, które coś może Wam podpowiedzą . Jakiś czas temu przestała normalnie odpalać, raz w tygodniu dwa, rano trzeba było długo kręcić i z wciśniętą noga w pedał by odpaliła ale zdażyło się to dwa trzy razy więc nie przejmowałam się myśląc, że to być może paliwo. Niestety problem jest większy bo zgasła w czasie jazdy, nagle coś lekko jakby puknęło i szarpnęło i silnik zgasł. po dłuższej chwili nawet odpalił ale to dosłownie na dziesięć sekund i więcej nie. Został sprawdzony rozrząd , ogólnie mechanicznie i na uszkodzenia nic nie wskazuje. Normalnie kręci, po prostu nie odpala. Kolega przyjechał z komputerem i pojawił się błąd P 1635 układ świec żarowych błąd ogólny, świece grzeją bo sprawdzane były, po wykasowaniu błąd nadal powraca auto nie odpala.

Proszę więc o podpowiedź co z tym fantem zrobić, mam się poważnie martwić, szukać elektronika elektryka ale z tym u mnie krucho w mieście raczej, więc może uda się po podpowiedziach samemu coś z tym zrobić, jeśli tak to poproszę o wskazówki, jeśli będą jakieś pytania postaram się uzupełnić odpowiedzi w miarę możliwości. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ania frown.gif30.GIF

Napisano

jeśli dobrze pamiętam, błąd ten może być powodowany usterką przekaźnika w obwodzie podgrzewu świec

Koledzy zapewne uzupełnią :-)

Napisano
  • Autor

> jeśli dobrze pamiętam, błąd ten może być powodowany usterką przekaźnika w obwodzie podgrzewu świec

> Koledzy zapewne uzupełnią :-)

Dziękuje za odpowiedź i za trop smile.gif , proszę powiedz, powiedźcie czy jego wymiana jest kłopotliwa ?

Napisano

Nie jest.

W jaki sposób były sprawdzane świece? W tej temperaturze powinien odpalić bez grzania.

Azja opróżnij skrzynkę PW i odbierz maile wink.gif.

Napisano

Witam . Odnośnie świec rezystancja na kazdej ok 0,5 ohm , ( prawdopodobnie padła jedna świeca - zalecana wymiana parami lub kpl. )Odnośnie problemu zapalania to może problem leży w zapowietrzającej sie pompie wtryskowej(uszkodzone uszczelnienie ) lub przewodów paliwowych. Z opisu wynika ze masz pompkę VP-44 PSG-5. Kilka pomysłów. Pzdr

Napisano
  • Autor

Bardzo dziekuje za szczegółową odpowiedź, jeśli okaże sie prawidłowa to chyba mnie kieszeń zaboli, umówiłam sie juz z elektronikiem zeby auto odstawic, sugerował wlasnie ze to pompa wtryskowa. Ma dokładnie wszystko sprawdzić. Jednak tak jak tu koledzy chyba juz kiedyś sugerowali nie tylko w tym przypadku, błąd który odczytano nie powinnien powodować braku odpalenia, przy tych temperaturach. Dzieki i pozdrawiam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.