Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crashtest Astry F - wytrzymała konstrukcja

Featured Replies

Napisano

Witam Koleżanki i Kolegów

Niestety w niedziele miałem wypadek moim Astrolotem i nadaje się on tylko na złom. Jechałem z żoną i córeczką do domu i Pani na czerwonym wyjechała mi prosto przed auto. Tak wygląda Astra po zderzeniu czołowym z prędkością około 45m/h. Na całe szczęście nic się nie stało mojej malutkiej córeczce, żona ucierpiała najbardziej mimo iż z dzieckiem siedziała z tyłu. Całe szczęście obyło się dla nas bez złamań i urazów wewnętrznych. Poduszki w Astrze F zadziałały napinacze pirotechniczne też. Muszę przyznać, że Astra F to solidna konstrukcja. Miałem problem co prawda z otwarciem swoich drzwi na maksymalną szerokość niemniej udało mi się opuścić pojazd bez większych problemów.

Astra idzie na złom lub na części to się zobaczy.

283683870-20100420067.jpg

283683870-20100420070.jpg

post-39690-14352507706878_thumb.jpg

Napisano

Ważne że Tobie i rodzinie nic się nie stało ok.gif Fakt astra to już można powiedzieć wiekowa kontrukcja ale trzyma się kupy jak trzeba ,widziałem już kilka po uderzeniach np w drzewo 270751858-jezyk.gif oczywiście nikomu nie życzę takich zdarzeń ok.gif złom to raczej odpada ,na części ją prędzej pognasz szczególnie wśród naszego grona Ps silnik c20ne?

Napisano

> Poduszki w Astrze F zadziałały

> napinacze pirotechniczne też.

Mechaniczne wink.gif. Ale fajnie przyciskają do fotela.

Napisano

Przykra wiadomość - całe szczęście, że tylko auto ucierpiało.

"Panią na czerwonym" skop po dupie. Ubezpieczenie miałeś w AXA (widzę, że holownik od nich)? Powodzenia w dalszej części (ubezpieczenie, etc).

Pozdrawiam,

Paweł

Napisano
  • Autor

> A czym jechała ''pani na czerwonym"?

Pani na czerwonym wpadła Citroenem ZX.

Napisano
  • Autor

> Ważne że Tobie i rodzinie nic się nie stało Fakt astra to już można powiedzieć wiekowa kontrukcja

> ale trzyma się kupy jak trzeba ,widziałem już kilka po uderzeniach np w drzewo oczywiście

> nikomu nie życzę takich zdarzeń złom to raczej odpada ,na części ją prędzej pognasz

> szczególnie wśród naszego grona Ps silnik c20ne?

Tak silnik c20ne

Napisano
  • Autor

> Mechaniczne . Ale fajnie przyciskają do fotela.

No ale jakie siniaki zostawiają to masakra.

Napisano

No szkoda że nasze miasta dzieli tak spora odległość bo już byśmy rozmawiali w tej kwestii ok.gif

Napisano

O kurcze, co za wiadomość shocked.gif dobrze, że wszyscy cali ok.gif

Jakiś czas temu w Sieradzu Cie widziałem, może uda się po taaakim czasie jakiegoś spota w końcu zmontować ok.gif

Napisano

Powiem tak, mało z kolegą miałem wspólnego: oprócz posiadania astry f w sedanie i przynależności do AK. Bardzo smutno słyszeć i przy okazji straszny wnerw mnie bierze jak coś takiego się dzieje.

Wcześniej był kolega Klaudio.

Żal mi strasznie twojego auta bo: było zadbane ponad miarę innych cywilnych wozów, miało jeden z najlepszych silników, idealny stan techniczny, żal mi tego ze przez głupotę innych kierowców samochód w którego włożyło się mnóstwo czasu, uwagi i cierpliwości według ubezpieczalni idzie na złom.

Pewno gdyby nie ta kraksa kolega długo by jeszcze nie myślał o zmianie samochodu.

Szczere kondolencję, mało technicznie (praktycznie wogóle), ale musiałem wylać swój żal.

PZDR VEN

Napisano

No cóż - rozumiem co czujesz. Styczeń - skasowana w podobny sposób moja druga Astra.

Nie złomuj - sprzedaj na umowę, mniej zachodu, a resztkami niech się przyszły właściciel martwi

Napisano
  • Autor

> No cóż - rozumiem co czujesz. Styczeń - skasowana w podobny sposób moja druga Astra.

> Nie złomuj - sprzedaj na umowę, mniej zachodu, a resztkami niech się przyszły właściciel martwi

No też tak myślę ponieważ astra była naprawdę dobrze wyposażona i sporo można jeszcze z tego odzyskać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.