Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Slychac cykanie

Featured Replies

Napisano

witam mam taki problem . bo przy wlaczonym silniku slychac takie cykanie , nie wiem co to moze byc , mial ktos cos podbnego ? dodam ze 1.9 tdi

Napisano

> witam mam taki problem . bo przy wlaczonym silniku slychac takie cykanie , nie wiem co to moze byc

> , mial ktos cos podbnego ? dodam ze 1.9 tdi

może nieszczelny kolektor wydechowy ???

Napisano

> witam mam taki problem . bo przy wlaczonym silniku slychac takie cykanie , nie wiem co to moze byc

Nie wiem ktore to tdi, nie cyka czasem zaworek na podszybiu ??

Pozdrawiam

Napisano

może to bomba? spy.gif

Napisano

a probowales ustalic skad to slychac?

Niestety nie wiem wiele o TDI ale jednego sie juz nauczylem - cykanie nie oznacza niczego dobrego. U mnie cykala prawie na amen zatarta pompa wody.

W kazdym razie nie bagatelizuj tego

Napisano
  • Autor

cykanie tak jagby z silnika albo za silnika.. nie wiem slinka.gif pompa wody byla wymieniana przy rozrzadzie wiec raczej nie powinna pasc bo to bylo rkok temu .

Napisano

U mnie w saabie tyle, że w benzynie cyka sobie wtrysk na włączonym silniku. Myślałem początkowo, że to jakiś pasek, ale okazał się to wtrysk.

Napisano

> wtrysk ? to normalne czy to znaczy ze do wymiany ?

Aż tak się nie znam na mechanice, więc nie jestem w stanie tego określić. Mi mechanik kazał jeździć i się nie przejmować...

Napisano

W astrze (benzynie) też słyszę cykanie - im bardziej rozgrzany silnik tym robi się ciszej. Zauważyłem jedną rzecz. Jak dodam trochę gazu i odpuszczę (wtedy teoretycznie do silnika przestaje być podawane paliwo) to dźwięk zanika (do czasu wyrównania z obrotami jałowymi)....

Bardzo prawdopodobne, że w taki sposób można określić, że jest to wina wtryskiwacza... Może ten sam 'test' znajdzie zastosowanie u ciebie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.