Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie na ciepłym silniku

Featured Replies

Napisano

Uno do momentu nagrzania silnika jest ok. Później na wolnych obrotach obrotomierz faluje od 1100 do 900 i nagle silnik gaśnie, potem ciężko jest go uruchomić jak na złość często dzieje się to na skrzyżowaniu.Wymieniłem po kolei moduł, cewkę zapłonową, świece,sondę lambda, przepustnicę z potencjometrem,filtr paliwa.Krokowiec chyba nie ma nic z tym wspólnego bo po nagrzaniu silnika stoi w miejscu.Oczywiście zrobiłem reset kompa.Co mogę jeszcze zrobić ? macie jakieś pomysły ? Aha wszystkie te części były używane.

Napisano

> Uno do momentu nagrzania silnika jest ok. Później na wolnych obrotach obrotomierz faluje od 1100 do

> 900 i nagle silnik gaśnie, potem ciężko jest go uruchomić jak na złość często dzieje się to na

> skrzyżowaniu.Wymieniłem po kolei moduł, cewkę zapłonową, świece,sondę lambda, przepustnicę z

> potencjometrem,filtr paliwa.Krokowiec chyba nie ma nic z tym wspólnego bo po nagrzaniu

> silnika stoi w miejscu.Oczywiście zrobiłem reset kompa.Co mogę jeszcze zrobić ? macie jakieś

> pomysły ? Aha wszystkie te części były używane.

czyścić krokowiec i czyścić styki

Napisano
  • Autor

Wydaje mi się że krokowiec przy nagrzanym silniku nic nie ma do roboty, chyba że styk 0-1 na trzpieniu krokowca.

Napisano

> Wydaje mi się że krokowiec przy nagrzanym silniku nic nie ma do roboty,

no nie wiem: w moim bolidzie od pewnego czasu obroty też falują na ciepłym silniku: spoglądałem pod maskę i krokowy sobie "reguluje" przepustnicę i tym samym wolne obroty... zobaczymy, ile warty jest zamiennik i jak długo posłuży... hmm.gif

Napisano

> no nie wiem: w moim bolidzie od pewnego czasu obroty też falują na ciepłym silniku: spoglądałem pod

> maskę i krokowy sobie "reguluje" przepustnicę i tym samym wolne obroty... zobaczymy, ile warty

> jest zamiennik i jak długo posłuży...

Ja właśnie miałem ten problem. Nie wiedziałem co się dzieje. Do krokowca się nie dostałem, więc pozostało mi czyszczenie styków. Wyczyściłem i pomogło w jakimś tam stopniu waytogo.gif

Napisano

> Uno do momentu nagrzania silnika jest ok. Później na wolnych obrotach obrotomierz faluje od 1100 do

> <ciach>

nadajnik impulsów w aparacie zapłonowym do sprawdzenia.

pozdr

Napisano
  • Autor

> nadajnik impulsów w aparacie zapłonowym do sprawdzenia.

> pozdr

Właśnie też stawiał bym na zapłon spróbuję jeszcze czujnik halla i jeszcze jeden moduł.

pozdr

Napisano

> Właśnie też stawiał bym na zapłon spróbuję jeszcze czujnik halla i jeszcze jeden moduł.

> pozdr

Napiszcie jak to sprawdzacie i naprawiacie ew. bo u mnie pomogło na parę dni i od nowa jest to samo. Tzn w mniejszym stopniu, bo nie gaśnie. Ale lubią obroty spaść na chwile nawet do 500 obrotów :/

Napisano
  • Autor

> Napiszcie jak to sprawdzacie i naprawiacie ew. bo u mnie pomogło na parę dni i od nowa jest to

> samo. Tzn w mniejszym stopniu, bo nie gaśnie. Ale lubią obroty spaść na chwile nawet do 500

> obrotów :/

Dla mnie jedyną metodą jest po kolei podmiana części, metoda prób i błędów.Kupiłem kiedyś na szrocie cały kpl. wtrysk i aparat zapłonowy, a poza tym mierze co się da woltomierzem i omomierzem z udziałem schematu elektrycznego.Większość mechaników w mojej mieścinie robi to samo.Jeżeli sam nie usunę tej usterki pojadę chyba do ASO na komputer.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.