Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC SQ24 a body komputer

Featured Replies

Napisano

Hej, właśnie stałem się posiadaczem BRC SQ24 w Stilo MW 1.6 16v i mam pytania.

1. dokładać wariator do tej instalacji?

2. dokładać mapsensor do tej instalacji?

3. ma może ktoś program?

4. czy BC pokazuje spalanie gazu przy tej instalacji?

pozdro,

iNTER

Napisano

> 1. dokładać wariator do tej instalacji?

> 2. dokładać mapsensor do tej instalacji?

> 3. ma może ktoś program?

nie wiem

nie wiem

nie mam

> 4. czy BC pokazuje spalanie gazu przy tej instalacji?

pokaże spalanie takie, jakie byłoby w tych samych warunkach na benzynie, czyli zaniżone względem faktycznego zużycia LPG

ale przekłamanie będzie mniejsze niż w przypadku II generacji - tak wynika z moich doświadczeń

Napisano
  • Autor

> pokaże spalanie takie, jakie byłoby w tych samych warunkach na benzynie, czyli zaniżone względem

> faktycznego zużycia LPG

> ale przekłamanie będzie mniejsze niż w przypadku II generacji - tak wynika z moich doświadczeń

mam w punto instalacje DT GAS i tam BC pokazuje odczyty z kosmosu ma LPG a tu to jakoś logiczniej wygląda

Napisano

> mam w punto instalacje DT GAS i tam BC pokazuje odczyty z kosmosu ma LPG a tu to jakoś logiczniej

> wygląda

zakładam, że to była II generacja, więc tylko powierdza się to, co napisałem

jako ciekawostka: na benzynie komp pokazuje mi spalanie na biegu jałowym rzędu 0.9 l/h

na gazie ta wartość spada w ciągu kilkunastu sekund do 0.0, mimo że mieszanka prawidłowo oscyluje :-D

w sekwencji w drugim aucie wskazania są ok

Napisano

> Hej, właśnie stałem się posiadaczem BRC SQ24 w Stilo MW 1.6 16v i mam pytania.

> 1. dokładać wariator do tej instalacji?

> 2. dokładać mapsensor do tej instalacji?

> 3. ma może ktoś program?

> 4. czy BC pokazuje spalanie gazu przy tej instalacji?

> pozdro,

> iNTER

Ad1. Jak chcesz. Jedni twierdzą że coś daje inni że nie. W każdym bąć razie różnice na hamowni są w granicach błędu pomiarowego

Ad2. Map Sensor podłancza się tylko i wyłącznie podczas kalibracji. W normalnej ekspooatacji nie jest używany.

Ad3. Ma cool.gif

Ad4. Powinien pokazywać bez problemu tyle tylko że może być zanizone (niewiele)

btw. przy sekwencji powinny działać zawsze BC ponieważ taki BC w ogóle nie wie że ma instalke ...on poprostu steruje sobie wtryskami benzynowymi, a to że komp od gazu na podstawie tych sygnałów steruje wtryskiwaczami gazowymi jest mu zupełnie obojetne.

Napisano
  • Autor

> zakładam, że to była II generacja, więc tylko powierdza się to, co napisałem

jest to sekwencja

Napisano
  • Autor

> Ad2. Map Sensor podłancza się tylko i wyłącznie podczas kalibracji. W normalnej ekspooatacji nie

> jest używany.

właśnie czytałem że dobrze jak jest map ze względu na to że wtedy się coś tam odznacza w programie i komputer zamiast zapisanych danych podczas kalibracji bierze je sobie z mapa i niby tak jest lepiej

> Ad3. Ma

jak moge to poproszę na [email protected]

> Ad4. Powinien pokazywać bez problemu tyle tylko że może być zanizone (niewiele)

> btw. przy sekwencji powinny działać zawsze BC ponieważ taki BC w ogóle nie wie że ma instalke ...on

> poprostu steruje sobie wtryskami benzynowymi, a to że komp od gazu na podstawie tych sygnałów

> steruje wtryskiwaczami gazowymi jest mu zupełnie obojetne.

właśnie niekoniecznie bo przy sekwencji w moim punto BC po przełączeniu na gaz dostaje świra i podaje maxymalne zuzycie cały czas

Napisano

> właśnie czytałem że dobrze jak jest map ze względu na to że wtedy się coś tam odznacza w programie

> i komputer zamiast zapisanych danych podczas kalibracji bierze je sobie z mapa i niby tak jest

> lepiej

> jak moge to poproszę na [email protected]

a weź sobie sam zassij

SeuentP&D2.06

locale PL

SequentP&D3.00

> właśnie niekoniecznie bo przy sekwencji w moim punto BC po przełączeniu na gaz dostaje świra i

> podaje maxymalne zuzycie cały czas

to albo masz instalke II gen, albo jest źle załozona. weź to na logike....BC steruje wtryskami benzyny a to że wtedy działaja gazowe to juz o tym nie wie...wie natomiast jak długo otworzył benzynowe i na tej podstawie oblicza spalanie...wiec jeśli podaje spalanie z kosmosu to oznacza ze cos jest grubo nie tak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.