Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydajność wtryskiwacza 0 280 156 183

Featured Replies

Napisano

Powie mi ktoś jaka jest wydajność tego wtryskiwacza 0 280 156 183.

latałem dzisiaj po necie i znalazłem tyklo to.

Napisano

> Powie mi ktoś jaka jest wydajność tego wtryskiwacza 0 280 156 183.

> latałem dzisiaj po necie i znalazłem tyklo to.

troche poza tematem, ale ja bym Ci tak radził, kup sobie nowy wtryskiwacz np RC o wydajności 500ccm i zamontuj go przed przepustnicą podłącz i wystrój bezpośrednio z ecumastera. Tak wg mnie będzie najlepiej i przedewszystkim najprościej bo w podciśnieniu bedziesz miał całkowicie seryjna kulture pracy silnika i niskie spalanie a nadciśnieniu będziesz dolewał dodatkowym wtryskiem. Z doświadczenia wiem że przy wymianie 4 wtrysków i podpinaniem pod mapsensor, auto lubi sie czasem zadławić przy gwałtownej zmianie obciążenia, czasami bywa przelane. A tak jedzie płynnie wręcz niemal idealnie jak by był z fabryki. broń Boże nie kupuj używanych wtrysków bo się możesz wpakować na minę.

a jeszcze jedno, jaki masz osprzęt bosch, marelli?

Napisano

To ja sie podepne z szybkim pytaniem - jest różnica w wydajności wtryskiwacza z 1.2 16v a 1.6 16v ?

Napisano
  • Autor

> troche poza tematem, ale ja bym Ci tak radził, kup sobie nowy wtryskiwacz np RC o wydajności 500ccm

> i zamontuj go przed przepustnicą podłącz i wystrój bezpośrednio z ecumastera. Tak wg mnie

> będzie najlepiej i przedewszystkim najprościej bo w podciśnieniu bedziesz miał całkowicie

> seryjna kulture pracy silnika i niskie spalanie a nadciśnieniu będziesz dolewał dodatkowym

> wtryskiem. Z doświadczenia wiem że przy wymianie 4 wtrysków i podpinaniem pod mapsensor, auto

> lubi sie czasem zadławić przy gwałtownej zmianie obciążenia, czasami bywa przelane. A tak

> jedzie płynnie wręcz niemal idealnie jak by był z fabryki. broń Boże nie kupuj używanych

> wtrysków bo się możesz wpakować na minę.

No tak, ale te wtryski o które się pytam ma znajomy i można wsadzić na próbę, więc na razie bez kosztów można by wypróbować.

> a jeszcze jedno, jaki masz osprzęt bosch, marelli?

Bosch-a

Napisano

> No tak, ale te wtryski o które się pytam ma znajomy i można wsadzić na próbę, więc na razie bez

> kosztów można by wypróbować.

no to zakładaj i próbuj odpalać jak nie odpali no to zalany, wyczyść świece obniż wartości na mapie o kilkanaście/dziesiąt jednostek i od nowa. Mieszanka na jałowym ma być 14,7:1 z oscylacją ~14,2-15:1 i potem dodawaj gazu i ustawiaj kolejne wartości, im mniejsze podciśnienie tym mieszanka bardziej powinna być wzbogacana i przy 100kPa powinna mieć ok 13-13,5:1. Przy doładowaniu ja ustawiałem na ok 12,4:1 bo przy takim składzie osiąga się najwyższą moc. zalecają żeby dawać 11,5 dla schłodzenia komory spalania i niższego EGT ale ja jeździłem tylko na 0,6 bar więc tego nie robiłem.

> Bosch-a

No to nie wiem, czasem może nie chcieć współpracować z innymi wtryskami, tzn chodzi mi o adaptacje i te sprawy, ale próbuj waytogo.gif

Napisano

Widzę, ze to chyba z 1.4 16v wtryskiwacz jest. Sądzę, że ma wydajności pomiędzy 175 a 200cm3, ale pewności nie mam zeby.GIF Taki różowawy kolor?

Napisano
  • Autor

> Widzę, ze to chyba z 1.4 16v wtryskiwacz jest.

Dokładnie

> Sądzę, że ma

> wydajności pomiędzy 175 a 200cm3, ale

> pewności nie mam Taki różowawy kolor?

Tak, różowy smile.gif

Napisano
  • Autor

> i zamontuj go przed przepustnicą podłącz i wystrój bezpośrednio z ecumastera.

A można jakieś foto podglądowe jak to wygląda smile.gif

Napisano

> A można jakieś foto podglądowe jak to wygląda

Jak chcesz to Ci moge zrobić taki diwajs, ja mam zrobiony na dwa wtryski fotki narazie nie mam jak zrobie to Ci wyśle na priva

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz to Ci moge zrobić taki diwajs,

Super

>ja mam zrobiony na dwa wtryski fotki narazie nie mam jak

> zrobie to Ci wyśle na priva

Ale najpierw chciałbym właśnie zobaczyć jak to mniej więcej wygląda, wtedy wybiorę którą drogą iść smile.gif

Napisano

> Super

> Ale najpierw chciałbym właśnie zobaczyć jak to mniej więcej wygląda, wtedy wybiorę którą drogą iść

oki

Napisano

165 ml/min przy 3 barach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.