Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zabezpieczyć motocykl przed kradzieżą ?

Featured Replies

Napisano

Mój motocykl w sezonie letnim niestety musi stać pod blokiem(w sumie dosyć spokojna okolica), jak go zabezpieczyć przed kradzieżą ?

Na zimę ma lokum w odpowiednim miejscu, ale teraz musi stać pod chmurką jeśli nikt nie zwolni garażu do wynajęcia frown.gif

Tak więc jak go najlepiej zabezpieczyć, łańcuch, alarm, blokada na tarcze?

Napisano

Żadne zabezpieczenia mechaniczne, elektroniczne nie są w 100% skuteczne. Jeśli chcesz spać spokojnie to pozostaje Ci tylko AutoCasco.

Napisano
  • Autor

> Żadne zabezpieczenia mechaniczne, elektroniczne nie są w 100% skuteczne. Jeśli chcesz spać

> spokojnie to pozostaje Ci tylko AutoCasco.

A widział kolega jakiego mam sprzęta ? zlosnik.gif

Na rometa nie będę AC kupował, bo by kosztowało tyle co sam moto 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mój motocykl w sezonie letnim niestety musi stać pod blokiem(w sumie dosyć spokojna okolica),

to taka ułuda - no ale bądź dobrej myśli waytogo.gif

> jak go zabezpieczyć przed kradzieżą ?

> Tak więc jak go najlepiej zabezpieczyć, łańcuch, alarm, blokada na tarcze?

moto - jakie by nie było, wielkie czy małe - ma to do siebie, że nawet, jak założysz blokady na tarcze obu kół, to paru facetów przewlecze ci dowolny model moto do auta i wziuuuuuuuu - tyle ich widzieli. przypięcie koła łańcuchem czy inną linką też nie jest do końca bezpieczne - koło można przecież odkręcić hehe.gif dlatego najlepiej jest zapiąć pojazd za ramę do "stałego elementu krajobrazu" typu znak, przęsło mostu hehe.gif, krata fasady banku hehe.gif najlepiej z monitoringiem, ale realnie rzecz ujmując latarnia jest dość trudna do usunięcia, z założenia jest tam jasno w nocy, przeważnie w jej pobliżu auta zostawiają troszkę miejsca, więc prostopadle do drogi zmieścisz się jak ulał.

na dobrą sprawę nic - żadna blokada, zamknięcie i nawet garaż - nie gwarantują pełni bezpieczeństwa...

Quote:

A widział kolega jakiego mam sprzęta ?

no nie widział - gdzie mam go wypatrywać? w podpisie nie ma, w profilu nie ma... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Wiem to co napisałeś smile.gif

Ale jakoś zabezpieczyć trzeba, już mam upatrzone duże drzewo biglaugh.gif

A motor to romet z125 biglaugh.gif

Napisano

ja swojego sprzęta na noc zapinam łańcuchem do latarni lub drzewa między samochodami pod blokiem + 2 blokady dodatkowo na tarczach i co najważniejsze motor jest nakryty pokrowcem żeby się w oczy nie rzucał zabardzo wink.gif i tak stacjonuje juz ponad rok

Napisano

Koło mnie jakis kolo stawia prawie nowego GS 500 pod blokiem, jedynie pod pokrowcem. Stoi tak juz 3 tygodnie, obserwuje ile tak postoii grinser006.gif Osobiście założyłbym alarm (zawsze jakas szansa ze sie spłoszą), blokade na tarcze i wszystko co sie da grinser006.gif

Napisano

> Koło mnie j

tak dla formalności ... przynajmniej 3 letniego wink.gif

Napisano

> tak dla formalności ... przynajmniej 3 letniego

Przeca mowie PRAWIE nowego grinser006.gif Ja należe do zwolenników stanu, nie rocznika

Napisano
  • Autor

Dziękuje za różne opinie smile.gif

Na tą chwile mam zamówiony łańcuch z oxforda i alarm z niezależnym zasilaniem smile.gif

Może jeszcze kupię do tego jedną blokadę na tarcze z alarmem ale jeszcze to przemyśle, chyba to już jest zbędne smile.gif

Napisano

no to może parking strzeżony? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.