Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Elektr. lusterka zamienniki chyba Metagal? - warto?

Featured Replies

Napisano

Zamierzałem do niedawna zakupić w ASO nową (moja pękła na pół po kontakcie z przestawionym słupkiem na odcinku robót drogowych) oryginalną GM nakładkę lusterka do malowania, ale cena powaliła mnie na kolana: 107,12 zł.

W związku z powyższym rozważam zakup kompletnego lusterka zamiennika za ok. 60 zł + koszty przesyłki (łacznie poniżej 80 zł), prawdopodobnie Metagal lub coś jeszcze gorszego, takiego, jak na tych aukcjach:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=999076544

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1014143705

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=987032839

Sprzedawcy tych lusterek zapewniają, że to wysokiej klasy zamiennik, nie odbiegający jakością wykonania, parametrami oraz wyglądem od oryginału - prawda to?

Czy ktoś ma coś podobnego lub tego samego?

Jak to się sprawuje - szczególnie silniczek regulacji?

Nie ma problemów z montażem (pasowanie, złacze elektryczne)?

Będzie widać, że prawe i lewe są inne?

PS. zakup taniej nakładki lusterka zamiennika nie wchodzi w grę, gdyż nie pasują one do oryginalnych lusterek GM.

Pozdr.

Napisano

Ja mam zamiennik lusterka,nawet nie wiem jakiej firmy(założył to poprzedni właściciel).Na oko zero różnicy,regulacja elektryczna bez uwag,podczas jazdy miejskiej i lajtowej pozamiejskiej wszystko OK,ale...w zeszłym roku poruszałem się trochę po niemieckich autostradach i powyżej predkości 130 km/h lusterko furgoce jak chorągiewka na wietrze,miałem wrażenie że za chwilę odpadnie.Wytrzymało tę próbę ale przed tegorocznym sezonem wyjazdowym chyba się szarpnę i kupię orginał.

Napisano

> Ja mam zamiennik lusterka,nawet nie wiem jakiej firmy(założył to poprzedni właściciel).Na oko zero

> różnicy,regulacja elektryczna bez uwag,podczas jazdy miejskiej i lajtowej pozamiejskiej

> wszystko OK,ale...w zeszłym roku poruszałem się trochę po niemieckich autostradach i powyżej

> predkości 130 km/h lusterko furgoce jak chorągiewka na wietrze,miałem wrażenie że za chwilę

> odpadnie.Wytrzymało tę próbę ale przed tegorocznym sezonem wyjazdowym chyba się szarpnę i

> kupię orginał.

mialem to samo.

tylko ze firma TYC

Napisano

ja przy wyjeżdżaniu spod supermarketu uszkodziłem lusterko kierowcy angryfire.gif i też miałem ten dylemat ale koledzy z mojego zaprzyjaźnionego sklepu wyleczyli mnie z podróbki skromny.gif udało mi się kupić oryginał w tym samym kolorze za 150zł, oczywiście całe kompletne lusterko. pzdr

Napisano

> Zamierzałem do niedawna zakupić w ASO nową (moja pękła na pół po kontakcie z przestawionym słupkiem

> na odcinku robót drogowych) oryginalną GM nakładkę lusterka do malowania, ale cena powaliła

> mnie na kolana: 107,12 zł.

jeżeli to możliwe szukaj używanej nakładki oryginalnej - chyba że używki sprzedają jako kompletne lusterka i nie chcą sprzedawać samych nakładek,

zamienniki lusterek na pierwszy rzut oka wydają się identyczne, jednak wpadają w drgania,

ponadto kiedyś zauważyłem kładąc na biurku oba lusterka -oryginał i zamiennik - że obraz w lusterku zamiennym i oryginalnym są nieco inne, pewnie można się szybko przyzwyczaić ale różnicę było widać,

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.