Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Poświetlenie wyświetlacza klimatyzacji.

Featured Replies

Napisano

Pytanie do znawców: czy wyświetlacz klimatyzacji (automat) jest podświetlany od tyłu żarówkami, czy też ekran na wbudowane podświetlenie? Pytam, ponieważ pół wyświetlacza świeci mi słabiej i nie wiem, czy jechać z tym na serwis (auto jest na gwarancji), czy też wystarczy kupić żarówkę i wymienić ją samemu.

Napisano

> Pytanie do znawców: czy wyświetlacz klimatyzacji (automat) jest podświetlany od tyłu żarówkami, czy

> też ekran na wbudowane podświetlenie? Pytam, ponieważ pół wyświetlacza świeci mi słabiej i nie

> wiem, czy jechać z tym na serwis (auto jest na gwarancji), czy też wystarczy kupić żarówkę i

> wymienić ją samemu.

podłącze się do pytania - u siostry w ogóle ekran w ogóle się nie świeci - wskazania są ok, jedyna awaria to brak podświetlenia

Napisano
  • Autor

> podłącze się do pytania - u siostry w ogóle ekran w ogóle się nie świeci - wskazania są ok, jedyna

> awaria to brak podświetlenia

Z service manuala wynika, że jest podświetlenie żarówkami:

283724959-Bez%A0tytu%B3u.jpg

Napisano
  • Autor

> podłącze się do pytania - u siostry w ogóle ekran w ogóle się nie świeci - wskazania są ok, jedyna

> awaria to brak podświetlenia

Właśnie wróciłem z garażu po próbie naprawy oświetlenia panela klimatyzacji. Wygląda to tak, jest 5 albo 6 żarówek od przycisków, które są na wierzchu po wyciągnięciu całego panela, oraz trzy żarówki odpowiedzialne za podświetlenie panela, które są ukryte pod obudową. Żarówki są jakieś śmieszne, malutkie z naciągniętymi zielonymi kondonikami, które dają zielony kolor. Po krótkiej zabawie z żarówkami teraz wszystkie mi nie świecą, tzn. nie świeci ekranik. Chyba działa to jak przy wymianie żarówki H7, jak ją wymieniam to zaraz pada mi pozycyjna. Jutro jadę do serwisu, niech naprawiają w ramach gwarancji.

Napisano

> Myślisz, że jest szansa upchnąć wymianę żarówek jako naprawę gwarancyjną?

Sprobuj i pochwal sie wynikami.

Napisano

> Sprobuj i pochwal sie wynikami.

Ja tego problemu nie mam z conajmniej dwóch powodów: auto jest za stare, do tego wyświetlacz świeci OK. smile.gif

Ale trochę czarno to widzę.

Napisano
  • Autor

> Myślisz, że jest szansa upchnąć wymianę żarówek jako naprawę gwarancyjną?

Niestety nie udało się. Z jednej strony żarówka jest częścią eksploatacyjną i nie podlega gwarancji, z drugiej strony nie jest to rzecz, którą można samemu wymienić. No, ale cóż ASO zaproponowało mi żarówki w cenie 15 zł za sztukę plus wymianę w cenie ok. 120 zł. Razem 165 zł hehe.gif Pojechałem do drugiego ASO i żarówki mają po 8zł, wymienię sobie sam. Niestety żarówka jest nietypowa, tylko w Lacetti jest taki wynalazek, więc trzeba czekać tydzień na dostawę.

Napisano

> Niestety nie udało się.

Czyli niestety sprawdził się mój czarny scenariusz. frown.gif

ASO ma fajne ceny, tak w ogóle.

Napisano

> Niestety nie udało się. Z jednej strony żarówka jest częścią eksploatacyjną i nie podlega

> gwarancji, z drugiej strony nie jest to rzecz, którą można samemu wymienić. No, ale cóż ASO

> zaproponowało mi żarówki w cenie 15 zł za sztukę plus wymianę w cenie ok. 120 zł. Razem 165 zł

> Pojechałem do drugiego ASO i żarówki mają po 8zł, wymienię sobie sam. Niestety żarówka jest

> nietypowa, tylko w Lacetti jest taki wynalazek, więc trzeba czekać tydzień na dostawę.

Mi niestety też jedna z żaróweczek padła. Ale jak przeczytałem, że po próbie wymiany nie świeci Ci żadna, to chyba sobie odpuszczę samodzielną wymianę. Albo poczekam, może któremuś kącikowiczowi uda się ten manewr i zrobi manuala zlosnik.gif Ani myślę płacic 120PLN za wymianę żaróweczki. W tym ASO chyba ich pogieło z cenami sick.gif

Napisano

> Czyli niestety sprawdził się mój czarny scenariusz.

> ASO ma fajne ceny, tak w ogóle.

Ja moge wymienic za 50 zl zlosnik2.giffood.gif + koszt materialów

Napisano

> Niestety nie udało się. Z jednej strony żarówka jest częścią eksploatacyjną i nie podlega

> gwarancji, z drugiej strony nie jest to rzecz, którą można samemu wymienić. No, ale cóż ASO

> zaproponowało mi żarówki w cenie 15 zł za sztukę plus wymianę w cenie ok. 120 zł. Razem 165 zł

> Pojechałem do drugiego ASO i żarówki mają po 8zł, wymienię sobie sam. Niestety żarówka jest

> nietypowa, tylko w Lacetti jest taki wynalazek, więc trzeba czekać tydzień na dostawę.

Mi wymieniali dwa lub trzy razy przy przeglądach - te żarówki lubią się palić. Za to nie pamiętam czy kiedykolwiek za to w ogóle płaciłem.

Napisano

> Mi wymieniali dwa lub trzy razy przy przeglądach - te żarówki lubią się palić. Za to nie pamiętam

> czy kiedykolwiek za to w ogóle płaciłem.

Mi wymieniali w ramach przeglądu , nie płaciłem za żarówki .

Napisano
  • Autor

> Mi niestety też jedna z żaróweczek padła. Ale jak przeczytałem, że po próbie wymiany nie świeci Ci

> żadna, to chyba sobie odpuszczę samodzielną wymianę. Albo poczekam, może któremuś

> kącikowiczowi uda się ten manewr i zrobi manuala Ani myślę płacic 120PLN za wymianę

> żaróweczki. W tym ASO chyba ich pogieło z cenami

Dokonałem samodzielnej wymiany i udało się, wszystko świeci jak należy. Wcześniej przy wymianie jednej przepaliły się pozostałe, ponieważ włączyłem podświetlenie bez jednej żarówki w obiegu. Dwie dostały zbyt wysokie napięcie i zjarały się. Co do samej wymiany to niestety nie udało mi się dostać żarówek osadzonych w plastikowych cokołach. Kupiłem same żaróweczki z wąsami i wlutowałem w cokoły w miejsce przepalonych. Jeżeli taka elektroniczna pierdoła jak ja dała radę, to każdemu się uda. ASO chciało za żarówkę 8-15zł (zależy od ASO), w elektronicznym do samodzielnego lutowania żarówka kosztuje 1,5 zł.

Jeżeli ktoś będzie chciał zamówić gotowe żarówki w ASO to niech najlepiej podjedzie z jedną przepaloną. W serwisie zamówili mi żarówkę wg ich programu, która okazała się za duża (nadaje się do podświetlenia przycisków w klimie a nie panela) . W swoim programie z częściami pokazane jest na rysunku, że klimatyzacja podświetlana jest tylko trzema większymi żarówkami. Problem jest taki, że jest to opis dla klimatyzacji manualnej. Natomiast w klimatyzacji automatycznej są trzy małe żarówki do podświetlenia panela i sześć większych żarówek do przycisków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.