Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] wymiana łożyska pomocy

Featured Replies

Napisano

Pierwszy raz będę wymieniał w swojej Astrze łożysko. Powiedzcie mi czy łożysko wymienia się z piastą czy można też wymienić same łożysko?

Napisano

Niestety, piasta z łozyskiem i czujnikiem ABS (prędkości) to w AG jeden, nierozbieralny element. Koszt dość wysoki, jesli kupisz porządny zamiennik. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Niestety, piasta z łozyskiem i czujnikiem ABS (prędkości) to w AG jeden, nierozbieralny element.

> Koszt dość wysoki, jesli kupisz porządny zamiennik. Pozdr.

dzięki za pomoc. cool.gif

Napisano

Jestem z tym samym problemem. Kupilem SKF do astry G na 4 sruby z ABS cena po znizkach 340 zl. Pewnie wymiane trzeba bedzie liczyc jakies 80 zl. Mysle ze lepiej dolozyc i kupic cos dobrej firmy, nie oszczedzaj na piascie bo to tylko pozorne oszczednosci.

Napisano
  • Autor

> Jestem z tym samym problemem. Kupilem SKF do astry G na 4 sruby z ABS cena po znizkach 340 zl.

> Pewnie wymiane trzeba bedzie liczyc jakies 80 zl. Mysle ze lepiej dolozyc i kupic cos dobrej

> firmy, nie oszczedzaj na piascie bo to tylko pozorne oszczednosci.

dobrze ze mnie uprzedziłeś smile.gif

Napisano

> Jestem z tym samym problemem. Kupilem SKF do astry G na 4 sruby z ABS cena po znizkach 340 zl.

> Pewnie wymiane trzeba bedzie liczyc jakies 80 zl. Mysle ze lepiej dolozyc i kupic cos dobrej

> firmy, nie oszczedzaj na piascie bo to tylko pozorne oszczednosci.

I mnie czeka ten zabieg z tylną piastą, na Allegro wyczaiłem SKF VKBA3409 za 284 złociszy więc chyba się skuszę. A co do wymiany to nie widzę, żeby była skomplikowana (jeśli chodzi o tył) i raczej sam się za to wezmę.

Napisano
  • Autor

Ja też się za to sam wezmę tylko jak zaranie brak funduszy i pogody na taki zabieg.

Napisano

Koledzy, wstyd sie przyznac, ale mam fotki do zrobienia manuala z wymiany piasty przedniej w AG, tyle, ze braklo czasu na zrobienie tegoz... Jak poczekacie do jutra, to zrobie mini manual....Wymienia sie banalnie prosto, tylko trzeba miec troche narzedzi...Identycznie robi sie w przypadku piasty tylnej, a moze nawet prosciej, bo nie trzeba bawic sie z przegubem, łącznikiem stabilizatora i td...

Pozdrawiam

Napisano

Tosh nie chce popedzac ale przydał by się ten mini manual tylko dość szczegółowy bo jestem laikiem hehe

Napisano

Witam

Wiec ja juz jestem po wymianie. Udalo mi sie zaoszczedzic pewnie jakies 80 zl. Tak jak koledzy pisali nie jest to takie trudne, jezeli ma sie narzedzia. Siwy90 jak cos to napisz na priv dam ci linka do pisu jaki udalo mi sie znalezc.

Napisano

> napisz na priv dam ci linka do pisu jaki udalo mi sie znalezc.

a dlaczego nie podasz go na forum publicznym? ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.