Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik kaput nawet nie kreci

Featured Replies

Napisano

Pany mam mega klopot.

Wstaje rano do pracy wsiadam do auta przekrecam kluczyk i nic. Newet nie zakrecil kompletnie nic.

Zeby bylo smieszniej wczesniej nie bylo zadnych niepokojacych objawow zwiazanych z rozrusznikiem czy altkiem, jedynie czasem sie dlawil na dwojce jak dodawalem gazu i to wsio. Wczoraj palil od kopa itp a dzisiaj calkowicie zamarl.

Akus prawie nowy bo ma ciutke ponad pol roku.

Jaka moze byc tego przyczyna ??

Pomocy frown.gif

Napisano

> Pany mam mega klopot.

> Wstaje rano do pracy wsiadam do auta przekrecam kluczyk i nic. Newet nie zakrecil kompletnie nic.

> Zeby bylo smieszniej wczesniej nie bylo zadnych niepokojacych objawow. Wczoraj palil od kopa itp a

> dzisiaj calkowicie zamarl.

> Akus prawie nowy bo ma ciutke ponad pol roku.

> Jaka moze byc tego przyczyna ??

> Pomocy

Może wyda ci się to dziwne ale dzisiaj miałem to samo na pycha zapalił ale z kluczyka nic dopiero pod domem jak był ciepły zapalił normalnie może jakiś wirus ?? zlosnik.gif

Napisano

> A jak stales to chociaz krecil cos czy nic ??

nic nic nawet nie "cykał" totalnie nic

Napisano
  • Autor

> nic nic nawet nie "cykał" totalnie nic

Mi tez nic nawet nie cyka niestety. Tylko dziwne jest to strasznie bo wczozraj bylo idealnie a dzisiaj nagle kaput. Autkiem smigam codziennie po paredziesiat km i zawsze bylo ok

Napisano

> Mi tez nic nawet nie cyka niestety. Tylko dziwne jest to strasznie bo wczozraj bylo idealnie a

> dzisiaj nagle kaput. Autkiem smigam codziennie po paredziesiat km i zawsze bylo ok

ja codziennie robię co prawda 10 km max ale też nigdy problemu nie było.

Napisano
  • Autor

> ja codziennie robię co prawda 10 km max ale też nigdy problemu nie było.

Wszystko spoko a jak jutro znowu sie takie cos stanie to co znowu popych i za kazdym razem popych frown.gif

Napisano
  • Autor

> może zsunał Ci sie kabelek wzbudzeniowy od rozrusznika

Kurna gdybym widizla kaj to jest to bym sprawdzil frown.gif Kurna musze jakos dostac sie do mechanika co bedzie klopotliwe bo nie mam nawet haka z przodu co by mnie ktos na hol wziol frown.gif

Napisano

> Kurna gdybym widizla kaj to jest to bym sprawdzil Kurna musze jakos dostac sie do mechanika co

> bedzie klopotliwe bo nie mam nawet haka z przodu co by mnie ktos na hol wziol

patrzysz od góry na rozrusznik, widać plus i cienki kabelek z konektorkiem wsuwany na blaszke, widać czy luźny czy nie ok.gif

Napisano
  • Autor

> patrzysz od góry na rozrusznik, widać plus i cienki kabelek z konektorkiem wsuwany na blaszke,

> widać czy luźny czy nie

Ok zaraz ide sprawdzic

Napisano

> Kurna gdybym widizla kaj to jest to bym sprawdzil Kurna musze jakos dostac sie do mechanika co

> bedzie klopotliwe bo nie mam nawet haka z przodu co by mnie ktos na hol wziol

W sportingach był seryjnie hak wkręcany jak u mnie w SX czy ta sprężyna jak w 700cie? BO ucho mogę Ci pożyczyć, ale jak nie masz gniazda w pasie do wkręcania to i tak lipa :/

Napisano
  • Autor

> W sportingach był seryjnie hak wkręcany jak u mnie w SX czy ta sprężyna jak w 700cie? BO ucho mogę

> Ci pożyczyć, ale jak nie masz gniazda w pasie do wkręcania to i tak lipa :/

Gniazda nie mam niestety frown.gif jak w zeszlym roku wymontowalem i polozylem gdzies to sie stracilo smile.gif

Napisano

> Gniazda nie mam niestety jak w zeszlym roku wymontowalem i polozylem gdzies to sie stracilo

No to nie pomogę niestety. Ewentualnie jak potrzebujesz kogoś na popych to mogę podjechać za chwilę ok.gif

Napisano

> Gniazda nie mam niestety jak w zeszlym roku wymontowalem i polozylem gdzies to sie stracilo

sprawdziłes to? jak nie masz konektorków to poprostu kabel przyłóż do tej blaszki, a sabina niech kreci kluczykiem, oink.gif

Napisano
  • Autor

Heh sabina jest u siebie w domu a ja u siebie pod blokiem frown.gif

Czekam na morgana moze z nim cos wskuram bo samemu to ciezko. Kabelki wygladaja na ok nie sa luzne ani nic frown.gif

Napisano
  • Autor

> No to nie pomogę niestety. Ewentualnie jak potrzebujesz kogoś na popych to mogę podjechać za chwilę

Jak chcesz mozesz podjechac bo i tak na morgana czekam. A i tak nie wiem czy na popych zaskoczy smile.gif

Napisano

> Pany mam mega klopot.

Probowales stuknac w rozrusznik mlotkiem albo jakas przedluzka? Moze bendix ci sie zawiesil?

Napisano
  • Autor

> Probowales stuknac w rozrusznik mlotkiem albo jakas przedluzka? Moze bendix ci sie zawiesil?

nie probowalem

Napisano
  • Autor

Dobra juz wiem ze to rozrusznik na 100%. Postukalem mlotkiem i auto odpalilo.

Teraz pytanie mam bo chce kupic rozrusznik i ile ma miec zebow 8 9 czy 11 bo takie podobno sa. Pacjent 1,1spi

Napisano
  • Autor

> [LiNK]

czyli jednym slowy wyjac go i zobaczyc ...

A w jak najprostszy sposob zdemontowac rozrusznik ?? bo rozumiem ze bez kanalu sie nie obejdzie

Napisano

> A w jak najprostszy sposob zdemontowac rozrusznik ?? bo rozumiem ze bez kanalu sie nie obejdzie

od gory ciezko i chyba sie nie da.

ja podszedlem od spodu na lezaco pod samochodem, ale i tak ciasno, wiec dalem Melonowi do zrobienia wink.gif

Napisano
  • Autor

aha spoko a nie orientujesz sie moze ile w przyblizeniu moze kosztowac regeneracja i ile trwa pi razy loko zlosnik.gif

Napisano
znajdz taki zaklad gdzie zostawiasz stary rozrusznik, a dostajesz zregenerowany i placisz za usluge. wtedy idziesz z rozrusznikiem w reki u na poczekaniu masz taki ok. mysle, ze w okolicy SB i ST musi byc cos takiego, skoro u nas w Poznaniu jest.
Napisano

> Dobra juz wiem ze to rozrusznik na 100%. Postukalem mlotkiem i auto odpalilo.

> Teraz pytanie mam bo chce kupic rozrusznik i ile ma miec zebow 8 9 czy 11 bo takie podobno sa.

> Pacjent 1,1spi

daj sobie do zregenerowania, zwykle dają na takie regenerowane rzeczy gwarancje a bedziesz miał wszystko na miejscu, osobiscie nie polecam altków i rozruszników z allegro no.gif

Napisano

> wlasnie zanioslem do regeneracji. Robocizna 50zl plus to co koles tam wsadzi

spoko smile.gif ja płacilem 150 ale wiem co mam a nie pseudo regenerowane hehe.gifno.gif z allegro

Napisano
  • Autor

Bylem rano z morganem u nas w sklepie z cesciami do fiata i koles krzyknal mi 480zl za rozrusznik shocked.gifshocked.gifshocked.gif masakra jak to uslyszalem to kopara mi opadla zlosnik.gif

Napisano

> spoko ja płacilem 150 ale wiem co mam a nie pseudo regenerowane z allegro

nie marudz. ja kupilem u sprawdzonego sprzedawcy. rozrusznik jak nowy: czysty, odmalowany, zebatka napedzajaca nowa i chodzi jak zloto juz prawie rok. ten user: [LiNK]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.