Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zatrzymany dowod rejestracyjny, gdzie odbior?

Featured Replies

Napisano

Czesc,

wczoraj zatrzymali mi dowod i skierowali na badanie techniczne. Jednak dowod wysylaja do Gdanska, a auto jest nieprzerejestrowane jeszcze na mnie, a mieszkam w Warszawie. Czy jest jakas opcja, zeby odebrac dowod w moim wydziale komunikacji, czy tez czeka mnie wycieczka do Gdanska. Ewentualnie jak sprawdzic, gdzie miesci sie wydzial komunikacji dla miejsca zamieszkania poprzedniego wlasciciela?

Dzieki za pomoc.

Napisano

> Nie ma innej opcji?

Nie wiem, trzeba było się spytać policjantów.

Ewentualnie szukaj drogówki i się spytaj czy da rade jakoś to zrobić.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem, trzeba było się spytać policjantów.

Kraweznik nie mial w ksiazeczce odpowiedzi na to pytanie. Ja nie wiem, nie znam sie, zarobiony jestem.

> Ewentualnie szukaj drogówki i się spytaj czy da rade jakoś to zrobić.

Jutro zadzwonie do WK w takim razie.

Napisano

mi jak zabrali dowod w seju za ilosc halogenow na masce i "prawdopodobnie" brak homologacji na te lampy to odbieralem go w WK w ktorym mam zarejestrowany

dowod stracilem w Lublinie, potem przez policje byl przeslany do Biłgoraja i tam go odebralem

Napisano

> Nie ma innej opcji?

Raczej nie. Firma w Opolu, dowód zabrali w Katowicach a że auto było w lesingu przez firmę we Wrocławiu, to tam trzeba było jechać do WK po odbiór. Chociaż... podczas zabierania dowodu policjant powiedział że odesłany będzie dopiero na drugi dzień i jeśli wyrobimy się do końca obecnego to jest szansa na odebranie go jeszcze w K-cach. Ale Tobie to zabrali wczoraj, to może już wysłali. Dzwoń na Komendę i popytaj tam czy jeszcze jest i czy tam możesz przynieść kwitek z przeglądu, może się uda.

Napisano

> Nie ma innej opcji?

Jest inna opcja.

Miałem bardzo podobną sytuację u siebie. Samochód zakupiony niedawno i nieprzejerestrowany. Pierwsza rzecz jaką zrobiłem to udałem się na policję i dowiedziałem się gdzie odesłali, a zrobili to szybko 2-3dni od zabrania papierów. Podali mi nazwę i adres (powiat) wydziału komunikacji, który to auto rejestrował. Znalazłem w necie numer telefonu do nich, zadzwoniłem i przedstawiłem sytuację (ponad 400km w jedną stronę aby odebrać dowód). W odpowiedzi usłyszałem żeby wysłać do nich:

- zaświadczenie o zrobieniu badań technicznych (oryginał)

- umowa kupna-sprzedaży auta (ksero)

dodatkowo dołożyłem kopertę zwrotną ze znaczkami na polecony.

List posłałem wczoraj i czekam.

Napisano
  • Autor

> Jest inna opcja.

> Miałem bardzo podobną sytuację u siebie. Samochód zakupiony niedawno i nieprzejerestrowany.

> Pierwsza rzecz jaką zrobiłem to udałem się na policję i dowiedziałem się gdzie odesłali, a

> zrobili to szybko 2-3dni od zabrania papierów. Podali mi nazwę i adres (powiat) wydziału

> komunikacji, który to auto rejestrował. Znalazłem w necie numer telefonu do nich, zadzwoniłem

> i przedstawiłem sytuację (ponad 400km w jedną stronę aby odebrać dowód). W odpowiedzi

> usłyszałem żeby wysłać do nich:

> - zaświadczenie o zrobieniu badań technicznych (oryginał)

> - umowa kupna-sprzedaży auta (ksero)

> dodatkowo dołożyłem kopertę zwrotną ze znaczkami na polecony.

> List posłałem wczoraj i czekam.

To mi poprawiles humor. Jutro zadzwonie do WK swojego. A powiedz, jak sprawdzic z ktorej komendy jest policjant?

Napisano

> To mi poprawiles humor. Jutro zadzwonie do WK swojego. A powiedz, jak sprawdzic z ktorej komendy

> jest policjant?

U mnie sprawa była prosta, bo to niewielkie miasto i jedna 'duża' komenda, więc trafiłem od razu...

w Twoim przypadku zerknij na pokwitowanie które Ci wypisali...jest tam pieczatka komendy (numer) oraz nazwisko misiaczka który zabrał dokument, więc powinieneś poradzić ok.gif

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Referat Rejestracji Pojazdów:

> Kierownik: Małgorzata Błażewicz

> ul. Milskiego 1

> pokój nr 6

> tel.: +48 (058) 323 71 98

> fax: +48 (058) 303 36 10

> tam dzwoń

Dzieki! 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Dzieki!

Dzwonilem dzisiaj do tego WK w Gdansku i dowiedzialem sie, ze nie bedzie problemu z przeslaniem DR do mojego urzedu w Warszawie, skad bede mogl go sobie odebrac smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.