Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Corsa 1.2 55kW, 2004 rok - opinie potrzebne?

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie, czy takie auto, z przebiegiem blisko 200kkm i z gazem prawie od początku (jeździ bez problemów), da radę jeszcze? Bo się zastanawiamy czy nie zostawić takiego dla narzeczonej bo niedawno zdała prawko, a mamy szansę odkupić od znajomego instruktora jazdy (auto po L), serwisowane, jeździ bez żadnych problemów i jest na prawdę w bdb stanie (sławetne polskie "nic nie puka, nic nie stuka, nie wymaga wkładu finansowego")?

Co sądzicie? Bo cena wydaje się nam okazyjna...

Napisano

Pamietaj tylko ze pozniej Ciezko odsprzedac auto po Lce wink.gif Co z tego ze kupisz taniej jak sprzedasz tez taniej wink.gif

Napisano
  • Autor

a skąd osoba odkupująca będzie widziała, że to po L, jeżeli nawet ja nie widzę żadnych śladów?

Napisano

> a skąd osoba odkupująca będzie widziała, że to po L, jeżeli nawet ja nie widzę żadnych śladów?

a czy w karcie pojazdu nie ma adnotacji?

Napisano
  • Autor

> a czy w karcie pojazdu nie ma adnotacji?

Nie, jest na prywatną osobę, jako samochód osobowy...

Ale to nie jest tematem mojego posta, bardziej chodzi mi o to, czy ten samochód da jeszcze radę czy jest to dla niego i silnika raczej już granica wytrzymałości...

Napisano

200 kkm z gazem i po L- ja bym się nie pchał. silniczek nie miał łatwo, skoro jezdzil na L to pomijając umiejętności kursantów, znaczna część przebiegu została wyjeżdżona w mieście.

Napisano

> czy nie zostawić takiego dla narzeczonej

> bo niedawno zdała prawko,

jak tanie to spokojnie ... w razie czego autka nie bedzie żal ... a jak sie nauczy jeździć to pomyślicie o czymś powazniejszym waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> 200 kkm z gazem i po L- ja bym się nie pchał. silniczek nie miał łatwo, skoro jezdzil na L to

> pomijając umiejętności kursantów, znaczna część przebiegu została wyjeżdżona w mieście.

O dziwo silniczek chodzi bardzo ladnie, skrzynia też bez problemów. Sam byłem zdziwiony, że tak ładnie pracują wszystkie podzespoły...

Chodzi mi bardziej o to, czy dajmy na to, standardowo eksploatowany taki samochód na gazie (czy np silnk jest gazolubny czy nie???) da radę jeszcze pojeździć w takiej konfiguracji...

Napisano
  • Autor

> jak tanie to spokojnie ... w razie czego autka nie bedzie żal ... a jak sie nauczy jeździć to

> pomyślicie o czymś powazniejszym

Cena za jaką możemy go kupić to 9500 zł ustaliliśmy, obecnie dostaliśmy sobie go do jazdy, żeby sprawdzić czy nam pasuje, ale wstępne wrażenia jak najbardziej pozytywne...

Czy za taką kwotę zabawa jest opłacalna?

Napisano

> Cena za jaką możemy go kupić to 9500 zł ustaliliśmy, obecnie dostaliśmy sobie go do jazdy, żeby

> sprawdzić czy nam pasuje, ale wstępne wrażenia jak najbardziej pozytywne...

> Czy za taką kwotę zabawa jest opłacalna?

nie wiem bo nie znam rynkowej - transakcyjnej dla OC...

ja powiem Ci tyle że sam uczyłem sie na starym trabancie jeździc ... skutkiem czego potem jak sie przesiadałem na inne samochody to wiedziałem ze mam je szanować i umiałem już jeździc ... ale co sobie "potestowałem" trampkiem to moje ... naucyzłem sie na nim jeździć i poszedł za śmieszne pieniadze ... tak samo jak macie pewne autko które ktos wam chce opchnać i jest TANIE to czemu nie ... autko które ma 200 tys km to jeszcze sporo moze pojeździc ... o ile było dobrze serwisowane ... a tu to już wazne jest co sie zobaczy na zywo i powie mechanik ... zdalnie tego sie nie da zrobic ...

Napisano

jak masz autko do jazdy podjedż na spokojnie do jakiegoś ASO i sie podpytaj co i jak.Mały przeglądzik nie zaszkodzi.

Napisano

Czy ta Corsa ma klimatyzację?

Znajomy sprzedał kilka dni temu swoją corsę, silnik 1.2, 5 drzwi, 2003 rok za 16500 zł, więc jeśli to auto, które chcesz kupić ma klimę to cena jak najbardziej atrakcyjna.

Najbardziej wrażliwym elementem w aucie nauki jazdy jest sprzęgło, zapytaj znajomego kiedy je wymieniał, bo jeśli dawno, to możesz wkrótce spodziewać się jego wymiany.

Przy 200 tys km powinno się już zastanowić nad wymianą łańcucha rozrządu, jeśli znajomy serwisował auto powinna ew. wymiana być odnotowana. Przejrzyj książkę serwisową i napisz jakie "ważniejsze" prace były wykonywane w trakcie eksploatacji.

Napisano

> Cena za jaką możemy go kupić to 9500 zł ustaliliśmy, obecnie dostaliśmy sobie go do jazdy, żeby

> sprawdzić czy nam pasuje, ale wstępne wrażenia jak najbardziej pozytywne...

> Czy za taką kwotę zabawa jest opłacalna?

Jakis czas temu szukalem serce.gif autka (miedzy innymi takiej corsy) i gdybym to ja stal przed takim wyborem to bym bral.

Mialem juz Lanosa po L-ce z niewiadomym przebiegiem, ktory na dodatek od nowosci smigal na LPG i nie odstrasza mnie zakup takiego autka.

Kazda uzywka to ryzyko, skoro piszesz, ze ta corsa jest w miare zadbana itd to nie widze problemu.

Zwlaszcza, ze podejrzewam ze tak rozwazana w watku wymiana sprzegla w tym modelu nie jest raczej sprawa rujnujaca budzet rodzinny.

Co do trwalosci konkretnie tego silnika na LPG nie wypowiadam sie, bo sie nie znam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.